la bamba Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Olo czy Ty widziałeś fotomontaż Racinowskiego jako pedofila, rozrzucony w okolicach kościoła w niedzielę wyborczą ? Czy to zrobili jego zwolennicy ? Ty mówisz w takim razie o brudnej kampanii ? Leniwy radny Liwak, który praktycznie przez całą kadencję nie brał udziału w komisjach, w swoim paszkwilu neguje i potępia wszystko i wszystkich w czambuł ! Gmina zadłużona, nic się nie robi a on się rwie do tego tyfusu. Gdzie tu logika, gdzie tu postawa godna nauczyciela i wychowawcy młodego pokolenia. Ja swoim dzieciakom pokażę jego sylwetkę jako zaprzańca, antybohatera i kosmopolity plującego we własne gniazdo. A do tego dochodzi niepodważalna prawda, którą znają wszyscy, którzy chcą znać, że jest wielokrotnym rozwodnikiem i smakoszem napojów wyskokowych. Ja jako wyborca chcę mieć burmistrza o w miarę prostym kręgosłupie moralnym. Nie musi to być chodzący i rozmodlony ideał przyzwoity człowiek. Grzebiecie w szambie, oskarżacie na piśmie przyzwoitego człowieka. Gołe zdjęcie to już ludzie sami mówią, że to wasza prowokacja, zrobiona po to, aby oskarżyć konkurencję. To jest niezbity dowód o braku u was kręgosłupa moralnego, jeśli dołożyć waszą szemraną przeszłość i obecne dokonania w Insku to już wystarczy aby wam serdecznie podziękować. Amen! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Każdy ma w rodzinie czarną owcę na ten przykład : jakiś przewodniczący ma żonę która pracowała na poczcie i tam jako szefowa piła jak smok aż odeszła na emeryturę bo tak po prawdzie powinni ją wyrzucić, dalej jakiś burmistrz ma córkę która mu chwały nie przyniosła bo jest panną z dzieckiem ale wychowuje je chociaż mogła zrobić inaczej, jedna burmistrzyni ma męża z którego zrobiła życiowe pomietło i kalekę życiową ale z nim do dzisiaj jest chociaż mogła go puścić kantem bo jego brat to pijaczyna i jest kandydat na burmistrza który mówi wprost - rozwiodłem się moja klęska ale mogło być gorzej mógł ją bić i poniewierać ale zwyczajnie zakończył życiową drogę z partnerką. Jak więc widzisz każdy ma na swoim garbie tylko ty go u siebie nie widzisz za to widzisz go pod lasem. Słusznie prawisz! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
też wyborca ale inny Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Grzebiecie w szambie, oskarżacie na piśmie przyzwoitego człowieka. Gołe zdjęcie to już ludzie sami mówią, że to wasza prowokacja, zrobiona po to, aby oskarżyć konkurencję. To jest niezbity dowód o braku u was kręgosłupa moralnego, jeśli dołożyć waszą szemraną przeszłość i obecne dokonania w Insku to już wystarczy aby wam serdecznie podziękować. Amen!Mówisz że o "gołym" zdjęciu "ludzie mówią" a w następnym zdaniu twierdzisz, że to niezbity dowód jakiegoś kręgosłupa ! Widzisz jacy wy jesteście zwolennicy kandydata "lekkich" obyczajów.Odnośnie zdjęcia to akurat jesteś w błędzie. Producent tego przestępstwa już jest ustalony. Plotka o niedzielnych wędrówkach "pewnych" panów po Ińsku jest faktem. Po II turze zobaczysz kto zrobił zdjęcia. I nie był to IFS lub jego zwolennicy jak twierdzisz bezpodstawnie ! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Grzebiecie w szambie, oskarżacie na piśmie przyzwoitego człowieka. Gołe zdjęcie to już ludzie sami mówią, że to wasza prowokacja, zrobiona po to, aby oskarżyć konkurencję. To jest niezbity dowód o braku u was kręgosłupa moralnego, jeśli dołożyć waszą szemraną przeszłość i obecne dokonania w Insku to już wystarczy aby wam serdecznie podziękować. Amen!Człowieku ta akcja była w pierwszej turze wyborów. Ja tych zdjęć nigdy nie widziałem i nie chcę ale jak o tym usłyszałem to od razu pomyślałem albo "torebka" albo "wieżyczka" tylko ich stać na to. Z pewnością tak było. jak sam wiesz nie tylko jednemu kandydatowi zależało żeby wygrać! Jesteś nieobiektywny i rżniesz na oślep bo to właśnie Jacek wygrał pierwszą turę.Każdy ma w rodzinie czarną owcę na ten przykład : jakiś przewodniczący ma żonę która pracowała na poczcie i tam jako szefowa piła jak smok aż odeszła na emeryturę bo tak po prawdzie powinni ją wyrzucić, dalej jakiś burmistrz ma córkę która mu chwały nie przyniosła bo jest panną z dzieckiem ale wychowuje je chociaż mogła zrobić inaczej, jedna burmistrzyni ma męża z którego zrobiła życiowe pomietło i kalekę życiową ale z nim do dzisiaj jest chociaż mogła go puścić kantem bo jego brat to pijaczyna i jest kandydat na burmistrza który mówi wprost - rozwiodłem się moja klęska ale mogło być gorzej mógł ją bić i poniewierać ale zwyczajnie zakończył życiową drogę z partnerką. Jak więc widzisz każdy ma na swoim garbie tylko ty go u siebie nie widzisz za to widzisz go pod lasem.Powiem ci Olo nie spodziewałem się takiego wpisu po tobie. Bo ostatnio grałeś na jedną nutę z "rajcą" ale teraz mówię tobie - WIELKI SZACUN. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mówisz że o "gołym" zdjęciu "ludzie mówią" a w następnym zdaniu twierdzisz, że to niezbity dowód jakiegoś kręgosłupa ! Widzisz jacy wy jesteście zwolennicy kandydata "lekkich" obyczajów.Odnośnie zdjęcia to akurat jesteś w błędzie. Producent tego przestępstwa już jest ustalony. Plotka o niedzielnych wędrówkach "pewnych" panów po Ińsku jest faktem. Po II turze zobaczysz kto zrobił zdjęcia. I nie był to IFS lub jego zwolennicy jak twierdzisz bezpodstawnie ! No tak, ujawnisz sprawcę po wyborach, żeby było na jacka, a on nie miał z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Przecież w gazecie burek wyraźnie sugeruje, że to jacek, jak można tak bezpodstawnie oskarżać człowieka? Jak wiesz kto to zdjęcie rozrzucił to gadaj tu zaraz. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
to co? Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mówisz że o "gołym" zdjęciu "ludzie mówią" a w następnym zdaniu twierdzisz, że to niezbity dowód jakiegoś kręgosłupa ! Widzisz jacy wy jesteście zwolennicy kandydata "lekkich" obyczajów.Odnośnie zdjęcia to akurat jesteś w błędzie. Producent tego przestępstwa już jest ustalony. Plotka o niedzielnych wędrówkach "pewnych" panów po Ińsku jest faktem. Po II turze zobaczysz kto zrobił zdjęcia. I nie był to IFS lub jego zwolennicy jak twierdzisz bezpodstawnie !Puste słowa niczym nie pokryte. Skoro wiecie kto to zrobił to dajcie spokój Jackowi. Ty palancie tylko ciągle jęzorem pokazujesz. Pokaż tego zataczającego się Jacka koło deca i resztę zdjęć bo widzę że je masz tylko na klawiaturze i na języku. pusta kompromitująca się gnido. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ja mówię, że to ich własna prowokacja, teraz udaje wielkiego skrzywdzonego, a on taki moralny i wielce skrzywdzony. Ale się nie przyzna, lepiej żeby było na Jacka Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Człowieku ta akcja była w pierwszej turze wyborów. Ja tych zdjęć nigdy nie widziałem i nie chcę ale jak o tym usłyszałem to od razu pomyślałem albo "torebka" albo "wieżyczka" tylko ich stać na to. Z pewnością tak było. jak sam wiesz nie tylko jednemu kandydatowi zależało żeby wygrać! Jesteś nieobiektywny i rżniesz na oślep bo to właśnie Jacek wygrał pierwszą turę.Powiem ci Olo nie spodziewałem się takiego wpisu po tobie. Bo ostatnio grałeś na jedną nutę z "rajcą" ale teraz mówię tobie - WIELKI SZACUN.A co z rajcą został radnym ? milczy i z olo nic nie gada ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Producent tego przestępstwa już jest ustalony. Plotka o niedzielnych wędrówkach "pewnych" panów po Ińsku jest faktem. Po II turze zobaczysz kto zrobił zdjęcia. I nie był to IFS lub jego zwolennicy jak twierdzisz bezpodstawnie ! ja mówię, jesteście świniami, prowadzicie brudną grę, nie chodzi wam o uczciwość, tylko o stołki, zamiast natychmiast ujawnić producenta zdjęcia, to poczekacie na niedzielna II turę, żeby ludzie myśleli, że to Jacek. Jeszcze wam te świńskie działanie bokiem wylezie, bo ludzie w Ińsku nie są głupi i wiedzą, że to nie Jacek. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
tu\ Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Każdy ma w rodzinie czarną owcę na ten przykład : jakiś przewodniczący ma żonę która pracowała na poczcie i tam jako szefowa piła jak smok aż odeszła na emeryturę bo tak po prawdzie powinni ją wyrzucić, dalej jakiś burmistrz ma córkę która mu chwały nie przyniosła bo jest panną z dzieckiem ale wychowuje je chociaż mogła zrobić inaczej, jedna burmistrzyni ma męża z którego zrobiła życiowe pomietło i kalekę życiową ale z nim do dzisiaj jest chociaż mogła go puścić kantem bo jego brat to pijaczyna i jest kandydat na burmistrza który mówi wprost - rozwiodłem się moja klęska ale mogło być gorzej mógł ją bić i poniewierać ale zwyczajnie zakończył życiową drogę z partnerką. Jak więc widzisz każdy ma na swoim garbie tylko ty go u siebie nie widzisz za to widzisz go pod lasem.Dopiero tu wbiłem ale widzę że "Olo" wreszcie przejrzał oczy. Jego wpis pokazuje jak toczy się życie w Ińsku. Każdy ma to co Pan Bóg mu da ale woli pisać o innych niż o sobie samym. Bardzo pouczający tekst. niech morale uczą się wszyscy w tej mieścinie. Tu życie jednak płynie tylko przed wyborami potem martwa cisza. Też uważam że skoro już wiadomo kto zdjęcia położył czy wyrzucił jak zwał tak zwał to na bank zrobił to ktoś bliższy sercu Racina a nie jego śmiertelny wróg w osobie Jacka. Jacek to niespotykanie spokojny człowiek i tego się trzymajmy. Wymyślanie na niego paszkwili nic nie da. Nawet kinowe spędy przedwyborcze - gdzie nie spojrzysz tam Racin już mam tego dosyć :wacko: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ja mówię, jesteście świniami, prowadzicie brudną grę, nie chodzi wam o uczciwość, tylko o stołki, zamiast natychmiast ujawnić producenta zdjęcia, to poczekacie na niedzielna II turę, żeby ludzie myśleli, że to Jacek. Jeszcze wam te świńskie działanie bokiem wylezie, bo ludzie w Ińsku nie są głupi i wiedzą, że to nie Jacek.Spreparowane fotki gołego racina z dzieckiem nie rozrzucał on sam jak próbujecie tu wcisnąć ! To jest ohyda jakiej się łapie osobnik/cy nie mający merytorycznych argumentów. To samo dotyczy innych fotomontaży ukazujących się tu i ówdzie.Likwidator z rewolwerami,żwirowe ludki, czy paluch i racin z pejsami. Czy kandydat na kandydata lub jego totumaccy, zabrał głos w tej sprawie ? Czy się od tych parszywych chwytów odciął ?Nie nic takiego nie słychać. A to daje dużo do myślenia. Kretyni, którzy sugerują prowokację IFS-u, tylko potwierdzają i wskazują autora/ów tego gówna. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Spreparowane fotki gołego racina z dzieckiem nie rozrzucał on sam jak próbujecie tu wcisnąć ! To jest ohyda jakiej się łapie osobnik/cy nie mający merytorycznych argumentów. To samo dotyczy innych fotomontaży ukazujących się tu i ówdzie.Likwidator z rewolwerami,żwirowe ludki, czy paluch i racin z pejsami. Czy kandydat na kandydata lub jego totumaccy, zabrał głos w tej sprawie ? Czy się od tych parszywych chwytów odciął ?Nie nic takiego nie słychać. A to daje dużo do myślenia. Kretyni, którzy sugerują prowokację IFS-u, tylko potwierdzają i wskazują autora/ów tego gówna. Głupoty piszesz, spreparowane fotki zamieszczane na tym forum to sa tzw. memy, których pełno jest w necie, np. baracka Obamy, Tuska, czy innych i nikt nic przeciwko temu nie ma, taki jest internet. natomiast gole zdjęcie, które zostało rozrzucone w Insku to co innego, ponoć pochodzi z albumu rodzinnego i zrobił to ktoś, kto do tego albumu miał dostęp, nie wierzę, aby burek zapraszał do siebie na herbatkę Jacka i pokazywał mu swój album, kapujesz? Sprawcy niech burek szuka w swoim gronie, Jacek na pewno tego nie zrobił. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Spreparowane fotki gołego racina z dzieckiem nie rozrzucał on sam jak próbujecie tu wcisnąć ! To jest ohyda jakiej się łapie osobnik/cy nie mający merytorycznych argumentów. To samo dotyczy innych fotomontaży ukazujących się tu i ówdzie.Likwidator z rewolwerami,żwirowe ludki, czy paluch i racin z pejsami. Czy kandydat na kandydata lub jego totumaccy, zabrał głos w tej sprawie ? Czy się od tych parszywych chwytów odciął ?Nie nic takiego nie słychać. A to daje dużo do myślenia. Kretyni, którzy sugerują prowokację IFS-u, tylko potwierdzają i wskazują autora/ów tego gówna.To znaczy że nie czytasz na bieżąco. Jacek od razu sprostował zarzuty Andrzeja i odciął się od takiej kampanii wyborczej. Jacek też odwiedził całą gminę i ludzie poznali go osobiście. Wiedzą jakiego kandydata wpuścili do domu. Myślę że nikt o Jacku tak nawet nie pomyśli co dopiero uwierzy. Wiem co mówię bo mieszkam w wielkim blokowisku i nic co ludzkie nie jest mi obce. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Głupoty piszesz, spreparowane fotki zamieszczane na tym forum to sa tzw. memy, których pełno jest w necie, np. baracka Obamy, Tuska, czy innych i nikt nic przeciwko temu nie ma, taki jest internet. natomiast gole zdjęcie, które zostało rozrzucone w Insku to co innego, ponoć pochodzi z albumu rodzinnego i zrobił to ktoś, kto do tego albumu miał dostęp, nie wierzę, aby burek zapraszał do siebie na herbatkę Jacka i pokazywał mu swój album, kapujesz? Sprawcy niech burek szuka w swoim gronie, Jacek na pewno tego nie zrobił.Za takie memy Tusk przeciągnął by cię po wszystkich sądach dupku. Nie ściemniaj tu o albumie racina, bo na fotce jest tylko wklejona jego głowa!A to nieszczęsne dziecko z przysłoniętymi oczami nie jest jego wnuczką i właśnie ono doprowadziło do autora tego fotomontażu !! Już sra po gaciach niejaki ....? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jak burmistrz w swojej ulotce może się chwalić rzeczami których jeszcze nie kupił, a napisał że są!! Patrz kino, sprzętu za 32 tys jak nie było tak nie ma, jest w planie kupna! Ten list, to ludzi to jedna wielka kpina!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Za takie memy Tusk przeciągnął by cię po wszystkich sądach dupku. Nie ściemniaj tu o albumie racina, bo na fotce jest tylko wklejona jego głowa!A to nieszczęsne dziecko z przysłoniętymi oczami nie jest jego wnuczką i właśnie ono doprowadziło do autora tego fotomontażu !! Już sra po gaciach niejaki ....? No właśnie KTO? Bo to na pewno nie Jacek! Gadaj mi tu zaraz! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Użytkownik la bamba dnia 26 listopad 2014 - 20:20 napisałGrzebiecie w szambie, oskarżacie na piśmie przyzwoitego człowieka. Gołe zdjęcie to już ludzie sami mówią, że to wasza prowokacja, zrobiona po to, aby oskarżyć konkurencję. To jest niezbity dowód o braku u was kręgosłupa moralnego, jeśli dołożyć waszą szemraną przeszłość i obecne dokonania w Insku to już wystarczy aby wam serdecznie podziękować. Amen!Człowieku ta akcja była w pierwszej turze wyborów. Ja tych zdjęć nigdy nie widziałem i nie chcę ale jak o tym usłyszałem to od razu pomyślałem albo "torebka" albo "wieżyczka" tylko ich stać na to. Z pewnością tak było. jak sam wiesz nie tylko jednemu kandydatowi zależało żeby wygrać! Jesteś nieobiektywny i rżniesz na oślep bo to właśnie Jacek wygrał pierwszą turę.Użytkownik Olo dnia 26 listopad 2014 - 20:15 napisałKażdy ma w rodzinie czarną owcę na ten przykład : jakiś przewodniczący ma żonę która pracowała na poczcie i tam jako szefowa piła jak smok aż odeszła na emeryturę bo tak po prawdzie powinni ją wyrzucić, dalej jakiś burmistrz ma córkę która mu chwały nie przyniosła bo jest panną z dzieckiem ale wychowuje je chociaż mogła zrobić inaczej, jedna burmistrzyni ma męża z którego zrobiła życiowe pomietło i kalekę życiową ale z nim do dzisiaj jest chociaż mogła go puścić kantem bo jego brat to pijaczyna i jest kandydat na burmistrza który mówi wprost - rozwiodłem się moja klęska ale mogło być gorzej mógł ją bić i poniewierać ale zwyczajnie zakończył życiową drogę z partnerką. Jak więc widzisz każdy ma na swoim garbie tylko ty go u siebie nie widzisz za to widzisz go pod lasem.Powiem ci Olo nie spodziewałem się takiego wpisu po tobie. Bo ostatnio grałeś na jedną nutę z "rajcą" ale teraz mówię tobie - WIELKI SZACUN. Nie musicie bronić Liwaka,nie na tym polegają wybory samorządowe.Brońcie siebie i swoje rodziny wybierając między mniejszym złem. Nawet gdyby wygrał 99% głosów, to i tak nie zmieni faktu,że wdepnie w gówno. To gówno to jego przeciwnicy, cała trójca ze swoimi,nie naszymi radnymi.Wybrali ich ludzie związani z tymi klikami i tutaj widzę największe zło przez 4 lata. Ta klika,która teraz się dogaduje i tak będzie rzucała kłody pod nogi.Taką mają mentalność pod hasłem o miłości swojej malej ojczyzny. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Nie musicie bronić Liwaka,nie na tym polegają wybory samorządowe.Brońcie siebie i swoje rodziny wybierając między mniejszym złem. Nawet gdyby wygrał 99% głosów, to i tak nie zmieni faktu,że wdepnie w gówno. To gówno to jego przeciwnicy, cała trójca ze swoimi,nie naszymi radnymi.Wybrali ich ludzie związani z tymi klikami i tutaj widzę największe zło przez 4 lata. Ta klika,która teraz się dogaduje i tak będzie rzucała kłody pod nogi.Taką mają mentalność pod hasłem o miłości swojej malej ojczyzny.Nawet jak wygra to ma przesrane. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Nawet jak wygra to ma przesrane. Nie przesadzaj, z radnymi sobie poradzi, gorzej będzie z długami, które w spadku zostawi mu obecny burmistrz Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Za takie memy Tusk przeciągnął by cię po wszystkich sądach dupku. Nie ściemniaj tu o albumie racina, bo na fotce jest tylko wklejona jego głowa!A to nieszczęsne dziecko z przysłoniętymi oczami nie jest jego wnuczką i właśnie ono doprowadziło do autora tego fotomontażu !! Już sra po gaciach niejaki ....?No no no??? Pacanie pisz dalej...... Jeżeli wiesz.... to nie pierd.....ol nam cienkich kawałków....daj spokój i nie mędź mi tu o jakimś golasie......Ja o tym nic nie wiem i wiedzieć nie chcę....mnie plotki nie interesują......jak to są memy to spadaj na drzewo i nie snuj teorii spiskowych......W tej sprawie burak nic nie zrobił a ty za niego srasz żarem......Mówcie o przyszłości Ińska .....Przychylam się do słów Olo każdy ma koło swojej d*** a szuka sensacji u innych.... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Każdy ma w rodzinie czarną owcę na ten przykład : jakiś przewodniczący ma żonę która pracowała na poczcie i tam jako szefowa piła jak smok aż odeszła na emeryturę bo tak po prawdzie powinni ją wyrzucić, dalej jakiś burmistrz ma córkę która mu chwały nie przyniosła bo jest panną z dzieckiem ale wychowuje je chociaż mogła zrobić inaczej, jedna burmistrzyni ma męża z którego zrobiła życiowe pomietło i kalekę życiową ale z nim do dzisiaj jest chociaż mogła go puścić kantem bo jego brat to pijaczyna i jest kandydat na burmistrza który mówi wprost - rozwiodłem się moja klęska ale mogło być gorzej mógł ją bić i poniewierać ale zwyczajnie zakończył życiową drogę z partnerką. Jak więc widzisz każdy ma na swoim garbie tylko ty go u siebie nie widzisz za to widzisz go pod lasem.Bardzo mądre słowa należy je skierować głównie do rządzących. Ludzie nie związani z tym brudem muszą dźwigać krzyż głupoty jakim jest nieudolna władza, twierdząca na plakatach,że jest naszym przedstawicielem. Bądźcie mądrzy wyborcy i ci starzy i młodzi. Jak mówi przysłowie,nikt nie wchodzi dwa razy do tej samej rzeki. Nikt rozsądny nie wejdzie do niej po raz trzeci. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Nie przesadzaj, z radnymi sobie poradzi, gorzej będzie z długami, które w spadku zostawi mu obecny burmistrzMyślę, że z radnymi będzie miał potężny problem. A długi ...długi odziedziczył racin i odziedziczy każdy następny burmistrz w następnych...kilkudziesięciu jeśli nie kilkuset latach !! Kredyty,pożyczki są niezbędnymi narzędziami w zarządzaniu takimi gminami jak nasza niestety. Tam gdzie przychody budżetu są mikroskopijne w stosunku do potrzeb społeczności, władza musi się posiłkować środkami z zewnątrz. Inaczej nie ma co liczyć na jako taką egzystencję ! Kredyt, pożyczka a co z tym się wiąże zadłużenie nie jest problemem, jeżeli są zaciągane do rozsądnych i prawem przewidzianych wielkości. Budżet musi mieć taką siłę aby te zobowiązania sukcesywnie spłacać. W przypadku Ińska jest bezpiecznie nie ma zaległości i nie można mówić o jakiejś nadzwyczajnej sytuacji ! Wiele gmin dałoby wiele aby mieć zadłużony budżet do wysokości 15%.Ale oczywiście opozycja po przejęciu władzy "wyczyści" sytuację i po dwóch , góra trzech latach rządzenia, będą nadwyżki w budżecie ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Myślę, że z radnymi będzie miał potężny problem. A długi ...długi odziedziczył racin i odziedziczy każdy następny burmistrz w następnych...kilkudziesięciu jeśli nie kilkuset latach !! Kredyty,pożyczki są niezbędnymi narzędziami w zarządzaniu takimi gminami jak nasza niestety. Tam gdzie przychody budżetu są mikroskopijne w stosunku do potrzeb społeczności, władza musi się posiłkować środkami z zewnątrz. Inaczej nie ma co liczyć na jako taką egzystencję ! Kredyt, pożyczka a co z tym się wiąże zadłużenie nie jest problemem, jeżeli są zaciągane do rozsądnych i prawem przewidzianych wielkości. Budżet musi mieć taką siłę aby te zobowiązania sukcesywnie spłacać. W przypadku Ińska jest bezpiecznie nie ma zaległości i nie można mówić o jakiejś nadzwyczajnej sytuacji ! Wiele gmin dałoby wiele aby mieć zadłużony budżet do wysokości 15%.Ale oczywiście opozycja po przejęciu władzy "wyczyści" sytuację i po dwóch , góra trzech latach rządzenia, będą nadwyżki w budżecie ?Nie 15% tylko 26% a dodatkowo w kasie widać dno, nie ma pieniędzy na bieżące płatności. Z radnymi kłopotu nie będzie żadnego, bo niby który radny Jackowi sie sprzeciwi? Może Dec? A może Skonieczko? Czy Mazurek? Według mnie żaden z nich, taka jest prawda! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Nie 15% tylko 26% a dodatkowo w kasie widać dno, nie ma pieniędzy na bieżące płatności. Z radnymi kłopotu nie będzie żadnego, bo niby który radny Jackowi sie sprzeciwi? Może Dec? A może Skonieczko? Czy Mazurek? Według mnie żaden z nich, taka jest prawda!A ja myślę Włodku, że Jacek nie będzie miał tych kłopotów.............. będzie kontynuował pracę w szkole z pożytkiem dla młodego pokolenia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi