Gość Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Te efekty to wynik wczorajszego referendum tępaku !!!!!!!!Dalej nic nie rozumiecie ? Nie wierzę, że można być aż tak głupim ! Odnośnik do odpowiedzi
Oko Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Wynik referendum jest taki jaki jest.Jest sukcesem w takich warunkach w jakich przyszło je zrobić.Dziękuję tym co mieli odwagę PÓJŚĆ. Odnośnik do odpowiedzi
rozsądek Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Tak Ci co poszli zasługują na szacunek i to bez względu jak głosowali.Trzeba mieć odwagę aby przeciwstawić się propagandzie burmistrza.Taką się wykazało ponad 500 osób.To wcale nie mało jak na tak szantażowaną gminę. Odnośnik do odpowiedzi
jazda Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 W końcu zrozumieliście, że to jest sukces.Dla mnie wystarczą te wypowiadające się autorytety w prasie i kronice.Wszyscy rozumieją a ci srają żarem, że porażka.Widzę w swojej kuli jak Endriu idzie do urzędu w Szczecinie ......... a tam chichy, śmichy a on jak wanted.Ja chromolę ;) Odnośnik do odpowiedzi
władza Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A ja dziękuję burmistrzowi za skuteczny list przed referendum, który upewnił 83 % Ińszczan o uczciwych intencjach władz Gminy, przez co nie musieli się osobiście fatygować do lokali wyborczych.Dziękuję Janowi M, za firmowanie swoim nazwiskiem i działaniami, organizowanie grupy Inicjatywnej, przez co większość nas dostała wstrętu do poparcia tej inicjatywy.Dziękuję Pani Irenie Cz. z grupy inicjatywnej, która swoimi wpisami na tym forum, skutecznie "wytłumaczyła" mieszkańcom naszych wiosek jak należy popierać taką inicjatywę, aby poszło zagłosować "aż" 94 ichmieszkańców. Dziękuję także bufoniastym i zakłamamym tzw. przybyszom, przez starszych z nas zwanych "stonką"za ich arogancję, pogardę, panoszenie się i lekceważenie nas na tym forum, ciągłe pouczanie i szczucie jednych na drugich.Dziękuję wreszcie mądrym i rozsądnym mieszkańcom naszej Gminy, którzy ufają władzom, którzy je popierają, którzy dali nam mocny mandat do dalszego ich reprezentowania.Tak jak wcześniej mówiłem - teraz decyzje są w "łapach" Rady i będą to mądre i wyważone decyzje , podjęte suwerennie, dla dobra mieszkanców naszej Gminy !! Odnośnik do odpowiedzi
obcy Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Władza lepiej daj ludziom jakąś zapomogę w końcu zasłużyli bo się was ulękli lub jak kto woli posłuchali straszenia.Tak czy inaczej , aby żyło się lepiej.Oczywiście ze żwirownią, życzę wam tego. Odnośnik do odpowiedzi
oszukany przez burmistrza Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A propo rządzący aktualnie też osiągnęli ok.30%.Jeżeli dobrze rozumuję to 1 na 3 mieszkańców poparł aktualnego burmistrza ( gdyby od tej sumy odjąć tych, którzy głośno mówią że zostali oszukani) to prawdopodobnie był by to co 4 czwarty mieszkaniec gminy. Jeżeli to jest ta większość wyborcza to gratuluję pewności siebie. Odnośnik do odpowiedzi
dupeczka Napisano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 W końcu zrozumieliście, że to jest sukces.Dla mnie wystarczą te wypowiadające się autorytety w prasie i kronice.Wszyscy rozumieją a ci srają żarem, że porażka.Widzę w swojej kuli jak Endriu idzie do urzędu w Szczecinie ......... a tam chichy, śmichy a on jak wanted.Ja chromolę ;)Wolę to od głupiego"władzy" Odnośnik do odpowiedzi
mieszkaniec Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 A ja dziękuję burmistrzowi za skuteczny list przed referendum, który upewnił 83 % Ińszczan o uczciwych intencjach władz Gminy, przez co nie musieli się osobiście fatygować do lokali wyborczych.Dziękuję Janowi M, za firmowanie swoim nazwiskiem i działaniami, organizowanie grupy Inicjatywnej, przez co większość nas dostała wstrętu do poparcia tej inicjatywy.Dziękuję Pani Irenie Cz. z grupy inicjatywnej, która swoimi wpisami na tym forum, skutecznie "wytłumaczyła" mieszkańcom naszych wiosek jak należy popierać taką inicjatywę, aby poszło zagłosować "aż" 94 ichmieszkańców. Dziękuję także bufoniastym i zakłamamym tzw. przybyszom, przez starszych z nas zwanych "stonką"za ich arogancję, pogardę, panoszenie się i lekceważenie nas na tym forum, ciągłe pouczanie i szczucie jednych na drugich.Dziękuję wreszcie mądrym i rozsądnym mieszkańcom naszej Gminy, którzy ufają władzom, którzy je popierają, którzy dali nam mocny mandat do dalszego ich reprezentowania.Tak jak wcześniej mówiłem - teraz decyzje są w "łapach" Rady i będą to mądre i wyważone decyzje , podjęte suwerennie, dla dobra mieszkanców naszej Gminy !!Nareszcie ktoś mi podziękował.Posłuchałem apelu burmistrza.Nie głosowałem.Taki był mój wybór i moja wola.Nie bałem się nikogo i nikt mnie nie zastraszał.Boję się jedynie tych,którzy demokratycznie wybrane władze atakują bezpardonowo w prymitywny i ohydny sposób.Boję się "pretendentów" do władzy,którzy innych mają za nic,nazywając nas mieszkańców "prymitywną hołotą".To wam daleko jest do każdego z nas.Ińszczanie od dawna "czują bluesa" i nie dają się nabrać rządnym władzy. Odnośnik do odpowiedzi
wyngiel Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 .Ińszczanie od dawna "czują bluesa" i nie dają się nabrać rządnym władzy.Ty śląski palancie nie jesteś żądny władzy.Ty już ją wykorzystujesz do własnych celów. To jest naprawdę głupi naród i do tego ubezwłasnowolniony przez szpicla. Odnośnik do odpowiedzi
rozum Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Członek rządu dostaje wynagrodzenie ok. 12,5 tys. zł.Jak do tego mają się zarobki ińskiego kacyka z UB-wską przeszłością???Za rozwalanie gminy ten pegerus dostaje tyle co ministrowie.Ińszczanie chyba rozum wam wywiały przelatujące przez to zadupie burze!!!!Zmądrzejcie ,póki jeszcze gmina nie wpadła w spiralę ostatecznego zadłużenia.Mamy największe podatki ze wszystkich okolicznych gmin!!!! Odnośnik do odpowiedzi
oko Napisano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Od kiedy to oficjalna strona gminy stanowi miejsce reklamy kina i filmów. Rozumiem stosowny link. Ale główna strona gminy winna podawać merytoryczne sprawy a nie bzdury. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Od zawsze, przecież to nie strona gminna tylko strona wizytówka gdzie każdy może za darmo jak poprosi informatyków gminnych (o ile tacy tam w ogóle istnieją :o :o ) o to żeby takie coś zamieszczać. Odnośnik do odpowiedzi
zameldowana Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Panie burak czy nie łaska poinformować w tym samym czasie co radnych także mieszkańców gminy o tematyce najbliższej sesji ? To wasz wyborczy obowiązek, nawet jeśli nie jestem stąd. Wasza pycha, bezczelność i głupota stanowi o myśleniu na temat waszego niszczenia tej pięknej przyrodniczo gminy.My troszczymy się o naturę, wy ją dobijacie. Więcej szacunku dla matki ziemi!!!! Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 do gościa- tylko w Ińsku wszystko wam przeszkadza wejdź na stronę Węgorzyna ,Łobza i zobacz że tam również zaprasza się mieszkańców do kina , jak coś jest to przeszkadza jak nic nie ma to też źle, o co tu ku.... chodzi Odnośnik do odpowiedzi
do mądrali gościa Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jeśli już tak patrzysz na te strony innych gmin to sprawdź BIP.Zobacz jak tam wszystkie dane są podane mieszkańcom.Budżety są klarowne i czytelne dla zwykłego zjadacza pajdy chleba.U nas nikt nie wie co te wszystkie kratki ,kreski mają znaczyć nieliczni i tak dochodzą bo mają ekonomiczną wiedzę.A tobie'władzo" się ciągle zdaje, że nikt tego nie rozkminia.A propozycje seansów wsadź sobie głęboko w dupę już niedługo seansem będzie nagrana sesja i komisje zobaczymy jak będziesz ćwierkał.Będę to miał za darmo a nie wasze kino za "tylko" 11zł.A na kanapkę dziecku co dam? Odnośnik do odpowiedzi
mówię wam Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W Ińsku nic normalnego nie ma od tego zacznijmy dzień.Trzeci świat nas przegonił już kilkanaście lat temu.Światełka w tunelu to tu nie widać. Odnośnik do odpowiedzi
Edek Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Widać, widać DNO :) Odnośnik do odpowiedzi
upominam Napisano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Widać, widać DNO :)Sam jesteś dno, nic nie umiesz docenić Pana Burmistrza i Radnych.Jeszcze się okaże kogo ludzie wybiorą.Szafran z Liwakiem niech się tak nie sadzą.Bo może niedługo będą musieli politykę porzucić z przymusu.Dobrze,że jeden nauczyciel drugi emeryt -rolnik to im głodówka nie grozi.Pamiętajcie,że jesteśmy kolegami z ławy ale w kampani będziemy rywalami. Odnośnik do odpowiedzi
burmistrzowska inicjatywa Napisano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Samorządy mają między innymi finansować teraz pomoc bezrobotnym. Do tej pory rząd pokrywał 100 procent kosztów aktywizowania osób bez pracy - na przykład szkoleń. Teraz będzie to tylko 80 procent. Resztę mają wyłożyć władze lokalne.To była dobra metoda zdobywania poparcia wśród bezrobotnych.Ale te 20% zmniejszy ilość zatrudnianych a to oznacza mniej miejsc. Zobaczymy co teraz burmistrz wymyśli na przekonanie czekających na łaskę za ceną poparcia? Władza będzie musiała się wykazać "myśleniem", dotychczas wystarczyło lecieć na 100% pokrywaniu "niby" aktywizacji. 20% to jedna piąta mniej takich miejsc. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Rada gminy nie może nakładać na lokalnych przedsiębiorców obowiązku umieszczania w widocznym miejscu informacji o czasie pracy prowadzonych przez nich placówek usługowych – uznał Rzecznik Praw ObywatelskichNo to otwierać całodobowe bo są chętni z zewnątrz. Odnośnik do odpowiedzi
fakt Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Termin na taką deklarację upływa 30 kwietnia 2012 r. W niej należy poinformować o stanie posiadanego majątku na dzień 31 grudnia 2011 r.Do jej złożenia zobowiązani zostali w gminie: radny, a z pracowników samorządowych: wójt, zastępca wójta, sekretarz, skarbnik, kierownik jednostki organizacyjnej gminy, osoba zarządzająca i członek organu zarządzającego gminną osobą prawną oraz osoba wydająca decyzje administracyjne w imieniu wójta.Jak zamierza burmistrz w tym roku kręcić ujawnieniem swoich "ciężko" osiągniętych dochodów? :o Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Deklaracje już złożone ! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 To jeszcze rusz 4 litery i opublikuj je na bip. Przy okazji nie zapomnij o zaległym protokole. Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Na BIP-e będą w terminie jak "książka" przewiduje, a o jaki protokół ci chodzi - "gościówo" ? Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi