Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Ty też mimo wszystko przyjdź , biedny człeku !Przez osiem lat go oglądałam.Mam dość tej przygłupawej miny. Odnośnik do odpowiedzi
lola Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Ja chetnie pojdę i zapraszam tych szczekaczy Odnośnik do odpowiedzi
jola Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Przez osiem lat go oglądałam.Mam dość tej przygłupawej miny.Tam pójdą same lizodupy i kliki wchodzące do klanu burka.Idź i zaszczekaj jak piesek.Ja tam wolę swojego chłopaka zamiast waszych kłamliwych obietnic. Odnośnik do odpowiedzi
doping Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Tesco reklamuje boczek wędzony na zimno a ifs buraka pastewnego jako buraczki. Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowni forumowicze ja czytam te wpisy i nie mogę zrozumieć mieszkańców. Nic w gminie się nie dzieje tylko wszystko znika. Jak za czarodziejską różdżką zniknęła poczta, CPN, likwidowane są sklepy oczywiście te branżowe a nie skubiące ludzi. Wam się to wszystko podoba???? Wozicie w konewkach paliwo nawet do motorynek i uważacie że tak ma to wyglądać???? Co tu dużo mówić jeśli nie było lepiej po drugiej kadencji Racinowskiego to chyba przyszedł w końcu czas na zmiany. Może trzeba uczynić zmiany może nam się uda! Ale nie uwierzę że chcecie zostawić sprawy tak jak są. Jak rozmawiam z ludźmi to narzekają w zasadzie na wszystko co jest w naszej gminie ale jak trzeba podjąć decyzję to siedzą w domach. Odnośnik do odpowiedzi
ale Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowni forumowicze ja czytam te wpisy i nie mogę zrozumieć mieszkańców. Nic w gminie się nie dzieje tylko wszystko znika. Jak za czarodziejską różdżką zniknęła poczta, CPN, likwidowane są sklepy oczywiście te branżowe a nie skubiące ludzi. Wam się to wszystko podoba???? Wozicie w konewkach paliwo nawet do motorynek i uważacie że tak ma to wyglądać???? Co tu dużo mówić jeśli nie było lepiej po drugiej kadencji Racinowskiego to chyba przyszedł w końcu czas na zmiany. Może trzeba uczynić zmiany może nam się uda! Ale nie uwierzę że chcecie zostawić sprawy tak jak są. Jak rozmawiam z ludźmi to narzekają w zasadzie na wszystko co jest w naszej gminie ale jak trzeba podjąć decyzję to siedzą w domach.Dobra uwaga! Tylko nie za bardzo ufaj mieszkańcom. Oni w oczy powiedzą jedno w urnach zrobią drugie a może nawet wcale nie pójdą głosować. Chyba nie są dość dobrze wyedukowani co do swojej mocy jaką mają. Ale zgadzam się że to co napisałeś jest trafne. Odnośnik do odpowiedzi
J23 Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowni forumowicze ja czytam te wpisy i nie mogę zrozumieć mieszkańców. Nic w gminie się nie dzieje tylko wszystko znika. Jak za czarodziejską różdżką zniknęła poczta, CPN, likwidowane są sklepy oczywiście te branżowe a nie skubiące ludzi. Wam się to wszystko podoba???? Wozicie w konewkach paliwo nawet do motorynek i uważacie że tak ma to wyglądać???? Co tu dużo mówić jeśli nie było lepiej po drugiej kadencji Racinowskiego to chyba przyszedł w końcu czas na zmiany. Może trzeba uczynić zmiany może nam się uda! Ale nie uwierzę że chcecie zostawić sprawy tak jak są. Jak rozmawiam z ludźmi to narzekają w zasadzie na wszystko co jest w naszej gminie ale jak trzeba podjąć decyzję to siedzą w domach.Olo ty chwiejny psubracie, usiądź sobie wygodnie na kiblu i może ci się uda porządnie wypróżnić. Jak to zrobisz to na pewno ci się uda dojść do wniosku, że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem a z jednego i zasadniczego (dostanie za mało głosów !), nie zostanie nim.Czy ty tępy łbie z blokowiska, tego nie pojmujesz ? Odnośnik do odpowiedzi
wiem Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowni forumowicze ja czytam te wpisy i nie mogę zrozumieć mieszkańców. Nic w gminie się nie dzieje tylko wszystko znika. Jak za czarodziejską różdżką zniknęła poczta, CPN, likwidowane są sklepy oczywiście te branżowe a nie skubiące ludzi. Wam się to wszystko podoba???? Wozicie w konewkach paliwo nawet do motorynek i uważacie że tak ma to wyglądać???? Co tu dużo mówić jeśli nie było lepiej po drugiej kadencji Racinowskiego to chyba przyszedł w końcu czas na zmiany. Może trzeba uczynić zmiany może nam się uda! Ale nie uwierzę że chcecie zostawić sprawy tak jak są. Jak rozmawiam z ludźmi to narzekają w zasadzie na wszystko co jest w naszej gminie ale jak trzeba podjąć decyzję to siedzą w domach.A już wydawało mi się,że Olo jest osobą światłą i wie,że ani burmistrz,ani gmina do rynku nic ni ma.Czasy nakazu jednej i jedynej światłej partii skończyły się i nawet byrmistrz jej nie zastąpi.Czy "wolny rynek" mówi ci coś? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 A już wydawało mi się,że Olo jest osobą światłą i wie,że ani burmistrz,ani gmina do rynku nic ni ma.Czasy nakazu jednej i jedynej światłej partii skończyły się i nawet byrmistrz jej nie zastąpi.Czy "wolny rynek" mówi ci coś?Wolnego rynku u nas nie było, nie ma i nie będzie, a burmistrz w kwestii gospodarki ma bardzo dużo do powiedzenia, jak tego nie wiesz toś jest buc! Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Olo ty chwiejny psubracie, usiądź sobie wygodnie na kiblu i może ci się uda porządnie wypróżnić. Jak to zrobisz to na pewno ci się uda dojść do wniosku, że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem a z jednego i zasadniczego (dostanie za mało głosów !), nie zostanie nim.Czy ty tępy łbie z blokowiska, tego nie pojmujesz ?Szanowny "J23" każdy sobie wyrabia zdanie sam na temat kandydata. Ja nie zmuszam ciebie do myślenia w moich kategoriach z jednego i zasadniczego powodu - jesteś za głupi żeby zrozumieć moje słowa. One maja wielkie przesłanie do mieszkańców a ty jesteś tylko zwykłą gnidą popierającą marazm i stagnację naszej gminy. Nie mam problemów gastrycznych i mam stałą porę na wypróżnianie - właśnie to zrobiłem na twojego posta tyle był wart. Liwak jak najbardziej zasługuje żeby po tylu latach trwania komuny w Ińsku nastąpił przełom i ozdrowienie wizerunku gminy. Pamiętaj jedno!- blokowisko jak sama nazwa wskazuje to zbiorowisko dużej grupy ludzi i to tam są głosy wyborców. Jacek odwiedził ludzi w domach we wsiach i w mieście. Może przekonał ich do siebie bardziej niż Racinowski z plakatu. Tych nie przekonanych przekonam ja zwykły Olo z bloku że warto zaryzykować na nowe niż tkwić w tym co jest teraz. Nawet do gminy nie chce się iść bo taka tam buta urzędnicza że strach się do kogokolwiek odezwać. Do tego nas sprowadziłeś "J23" do myślenia o strachu wciąż boimy się czegoś. Ale to już koniec i nie wróci więcej- zakończę tymi pieknymi słowami piosenki...czy ty jednak to zrozumiesz użyję słów twoich "tępy łbie" - ja mam wątpliwości!? Nic do tego "wiem" nie ma wolny rynek tylko skuteczna władza która będzie zachęcać inwestorów ale wspierać mieszkańców do dokonywania zmian na to także są środki i trzeba o tym mówić ludziom bo skąd oni mają wiedzieć? Szkoda mi z takim paszczurami jak "J23" i "wiem" dyskutować bo brak im horyzontów.... Odnośnik do odpowiedzi
wiem Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Wolnego rynku u nas nie było, nie ma i nie będzie, a burmistrz w kwestii gospodarki ma bardzo dużo do powiedzenia, jak tego nie wiesz toś jest buc!Nie wyzywam nikogo,ani też nie okreslam niczyjego poziomu inteligencji(jak wyżej),jednak twoje gościu zdanie jest zdumiewajace,a może jednak nie?Istotnie burmistrz może mieć dużo do powiedzenia w kwestii gospodarki,ale TYLKO do powiedzenia.Nie ma instrumentów,ani też prawa do wpływania na nią. Odnośnik do odpowiedzi
burek Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Nie wyzywam nikogo,ani też nie okreslam niczyjego poziomu inteligencji(jak wyżej),jednak twoje gościu zdanie jest zdumiewajace,a może jednak nie?Istotnie burmistrz może mieć dużo do powiedzenia w kwestii gospodarki,ale TYLKO do powiedzenia.Nie ma instrumentów,ani też prawa do wpływania na nią.Tak jak nie mial wpływu na działania związane ze żwirownią? Kiedy kłamał a kiedy mówił prawdę ? Przed pierwszą czy też drugą kadencją? Czy ty(wy) myslicie ,że naród jest taki glupi i skorumpowany jak wasze dogadujące się kliki? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowni forumowicze ja czytam te wpisy i nie mogę zrozumieć mieszkańców. Nic w gminie się nie dzieje tylko wszystko znika. Jak za czarodziejską różdżką zniknęła poczta, CPN, likwidowane są sklepy oczywiście te branżowe a nie skubiące ludzi. Wam się to wszystko podoba???? Wozicie w konewkach paliwo nawet do motorynek i uważacie że tak ma to wyglądać???? Co tu dużo mówić jeśli nie było lepiej po drugiej kadencji Racinowskiego to chyba przyszedł w końcu czas na zmiany. Może trzeba uczynić zmiany może nam się uda! Ale nie uwierzę że chcecie zostawić sprawy tak jak są. Jak rozmawiam z ludźmi to narzekają w zasadzie na wszystko co jest w naszej gminie ale jak trzeba podjąć decyzję to siedzą w domach.Nie wiem kim jesteś Olo ale piszesz cool Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowny "J23" każdy sobie wyrabia zdanie sam na temat kandydata. Ja nie zmuszam ciebie do myślenia w moich kategoriach z jednego i zasadniczego powodu - jesteś za głupi żeby zrozumieć moje słowa. One maja wielkie przesłanie do mieszkańców a ty jesteś tylko zwykłą gnidą popierającą marazm i stagnację naszej gminy. Nie mam problemów gastrycznych i mam stałą porę na wypróżnianie - właśnie to zrobiłem na twojego posta tyle był wart. Liwak jak najbardziej zasługuje żeby po tylu latach trwania komuny w Ińsku nastąpił przełom i ozdrowienie wizerunku gminy. Pamiętaj jedno!- blokowisko jak sama nazwa wskazuje to zbiorowisko dużej grupy ludzi i to tam są głosy wyborców. Jacek odwiedził ludzi w domach we wsiach i w mieście. Może przekonał ich do siebie bardziej niż Racinowski z plakatu. Tych nie przekonanych przekonam ja zwykły Olo z bloku że warto zaryzykować na nowe niż tkwić w tym co jest teraz. Nawet do gminy nie chce się iść bo taka tam buta urzędnicza że strach się do kogokolwiek odezwać. Do tego nas sprowadziłeś "J23" do myślenia o strachu wciąż boimy się czegoś. Ale to już koniec i nie wróci więcej- zakończę tymi pieknymi słowami piosenki...czy ty jednak to zrozumiesz użyję słów twoich "tępy łbie" - ja mam wątpliwości!? Nic do tego "wiem" nie ma wolny rynek tylko skuteczna władza która będzie zachęcać inwestorów ale wspierać mieszkańców do dokonywania zmian na to także są środki i trzeba o tym mówić ludziom bo skąd oni mają wiedzieć? Szkoda mi z takim paszczurami jak "J23" i "wiem" dyskutować bo brak im horyzontów....Cieszą mnie takie wpisy. To oznacza że ludzie w Insku potrafią mieć swoje zdanie. Więcej takich jak Olo i zmiany będą widoczne gołym okiem.Nie wyzywam nikogo,ani też nie okreslam niczyjego poziomu inteligencji(jak wyżej),jednak twoje gościu zdanie jest zdumiewajace,a może jednak nie?Istotnie burmistrz może mieć dużo do powiedzenia w kwestii gospodarki,ale TYLKO do powiedzenia.Nie ma instrumentów,ani też prawa do wpływania na nią.Burmistrz to "oko" i "mózg" gminy i od niego zależy wszystko co się w niej dzieje. Jak jest cieć który pobiera gażę i wie "że mu się należy z ustawy" to tak się dzieje. Odnośnik do odpowiedzi
grafit Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Cieszą mnie takie wpisy. To oznacza że ludzie w Insku potrafią mieć swoje zdanie. Więcej takich jak Olo i zmiany będą widoczne gołym okiem.Burmistrz to "oko" i "mózg" gminy i od niego zależy wszystko co się w niej dzieje. Jak jest cieć który pobiera gażę i wie "że mu się należy z ustawy" to tak się dzieje.To chyba jakiś inny burmistrz bo nasz nie ma ani mózgu ani oczu ani niczego czego można mu pozazdrościć. Tak na marginesie spotkanie w kinie to tylko takim kaszalotom z IFS mogą się podobać. Spotkanie jak wiele takich i jacka i teresy. Że burek ma stały elektorat to i polecieli. Odnośnik do odpowiedzi
J23 Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowny "J23" każdy sobie wyrabia zdanie sam na temat kandydata. Ja nie zmuszam ciebie do myślenia w moich kategoriach z jednego i zasadniczego powodu - jesteś za głupi żeby zrozumieć moje słowa. One maja wielkie przesłanie do mieszkańców a ty jesteś tylko zwykłą gnidą popierającą marazm i stagnację naszej gminy. Nie mam problemów gastrycznych i mam stałą porę na wypróżnianie - właśnie to zrobiłem na twojego posta tyle był wart. Liwak jak najbardziej zasługuje żeby po tylu latach trwania komuny w Ińsku nastąpił przełom i ozdrowienie wizerunku gminy. Pamiętaj jedno!- blokowisko jak sama nazwa wskazuje to zbiorowisko dużej grupy ludzi i to tam są głosy wyborców. Jacek odwiedził ludzi w domach we wsiach i w mieście. Może przekonał ich do siebie bardziej niż Racinowski z plakatu. Tych nie przekonanych przekonam ja zwykły Olo z bloku że warto zaryzykować na nowe niż tkwić w tym co jest teraz. Nawet do gminy nie chce się iść bo taka tam buta urzędnicza że strach się do kogokolwiek odezwać. Do tego nas sprowadziłeś "J23" do myślenia o strachu wciąż boimy się czegoś. Ale to już koniec i nie wróci więcej- zakończę tymi pieknymi słowami piosenki...czy ty jednak to zrozumiesz użyję słów twoich "tępy łbie" - ja mam wątpliwości!? Nic do tego "wiem" nie ma wolny rynek tylko skuteczna władza która będzie zachęcać inwestorów ale wspierać mieszkańców do dokonywania zmian na to także są środki i trzeba o tym mówić ludziom bo skąd oni mają wiedzieć? Szkoda mi z takim paszczurami jak "J23" i "wiem" dyskutować bo brak im horyzontów....Szanowny Olo. Chciałeś użyć donośnej metafory "praszczur" ale ci się nie udało bo wiekowo J23 do niej nie pasuje ! Ale ad rem. W poprzednim moim wpisie nie rozwijałem celowo frazy że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem. Ten najważniejszy jest oczywisty bo zabraknie mu głosów (bogdan i wieża swoje elektoraty bardzo mocno namawiali do zagłosowanie właśnie na racina). Ale te "wielu powodów". Nie będę się rozwodził o jego problemach że tak powiem rodzinno-obyczajowych, chociaż tu też straci !Jasno trzeba tu powiedzieć, że z czterech startujących kandydatów do fotelu burka Liwak ma najsłabsze przygotowanie samorządowe. Tego nikt kto zna meritum sprawy nie może negować.Zapytasz się szanowny interlokutorze, to dlaczego tak "mocno" pokonał, samorządowców z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Ano właśnie tu się kłania kazus "populisty Leppera" , który wyniósł do władzy gościa potępiającego wszystko i wszystkich w czambuł. Brudna kampania wyborcza, kłamliwe ulotki udające renomowane gazety, "praca" w internecie a do tego recesja w latach 2011-2012 osłabiająca inwestycje i wzmacniająca cięcia w budżecie Gminy, spowodowała chwilowy i jednorazowy wynik, który zostanie zweryfikowany w II turze na korzyść oczywiście Racina.Jako bystry obserwator życia naszej społeczności musisz wiedzieć, że najlepszy nauczyciel języka czy czegoś tam nie może się równać z przygotowaniem i doświadczeniem samorządowca z ponad 20-letnim stażem. A chcę tobie powiedzieć Olo, że urząd gminy, Gmina i jej mieszkańcy nie są poletkiem doświadczalnym, miejscem na naukę czy też okolicznością gdzie się nabiera samorządowego doświadczenia. Burmistrzem musi być człowiek z doświadczeniem, praktyką i kontaktami na zewnątrz a nie osoba wchodząca w tą tematykę z zapleczem w postaci niedawnego studenta i emerytowanego górniko-rolnika o specjalności zimny wychów byków na oślej łączce !! Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń i trafnego oddania głosu na Racina Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowny Olo. Chciałeś użyć donośnej metafory "praszczur" ale ci się nie udało bo wiekowo J23 do niej nie pasuje ! Ale ad rem. W poprzednim moim wpisie nie rozwijałem celowo frazy że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem. Ten najważniejszy jest oczywisty bo zabraknie mu głosów (bogdan i wieża swoje elektoraty bardzo mocno namawiali do zagłosowanie właśnie na racina). Ale te "wielu powodów". Nie będę się rozwodził o jego problemach że tak powiem rodzinno-obyczajowych, chociaż tu też straci !Jasno trzeba tu powiedzieć, że z czterech startujących kandydatów do fotelu burka Liwak ma najsłabsze przygotowanie samorządowe. Tego nikt kto zna meritum sprawy nie może negować.Zapytasz się szanowny interlokutorze, to dlaczego tak "mocno" pokonał, samorządowców z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Ano właśnie tu się kłania kazus "populisty Leppera" , który wyniósł do władzy gościa potępiającego wszystko i wszystkich w czambuł. Brudna kampania wyborcza, kłamliwe ulotki udające renomowane gazety, "praca" w internecie a do tego recesja w latach 2011-2012 osłabiająca inwestycje i wzmacniająca cięcia w budżecie Gminy, spowodowała chwilowy i jednorazowy wynik, który zostanie zweryfikowany w II turze na korzyść oczywiście Racina.Jako bystry obserwator życia naszej społeczności musisz wiedzieć, że najlepszy nauczyciel języka czy czegoś tam nie może się równać z przygotowaniem i doświadczeniem samorządowca z ponad 20-letnim stażem. A chcę tobie powiedzieć Olo, że urząd gminy, Gmina i jej mieszkańcy nie są poletkiem doświadczalnym, miejscem na naukę czy też okolicznością gdzie się nabiera samorządowego doświadczenia. Burmistrzem musi być człowiek z doświadczeniem, praktyką i kontaktami na zewnątrz a nie osoba wchodząca w tą tematykę z zapleczem w postaci niedawnego studenta i emerytowanego górniko-rolnika o specjalności zimny wychów byków na oślej łączce !! Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń i trafnego oddania głosu na Racinasame głupoty, 20-to letnie doświadczenie burek ma jako kierowca, a nie samorządowiec, ulotki sam rozrzucił i odgrywa męczennika, córka mu poprostu uciekła bo z tatusiem nie mogła wytrzymać, a to, że burek nie ma kręgosłupa moralnego, to wszyscy wiedza i widza jak stówe obraca, o TW "Janku" nie wspomnę. Przywołam ci jeszcze najlepszego burmistrza w historii Ińska pana S.Z. który był niewiele starszy od Michała. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 same głupoty, 20-to letnie doświadczenie burek ma jako kierowca, a nie samorządowiec, ulotki sam rozrzucił i odgrywa męczennika, córka mu poprostu uciekła bo z tatusiem nie mogła wytrzymać, a to, że burek nie ma kręgosłupa moralnego, to wszyscy wiedza i widza jak stówe obraca, o TW "Janku" nie wspomnę. Przywołam ci jeszcze najlepszego burmistrza w historii Ińska pana S.Z. który był niewiele starszy od Michała.Na dodatek czego się nie dotknął to zlikwidował lub spieprzył. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Na dodatek czego się nie dotknął to zlikwidował lub spieprzył.Jako bystry obserwator życia naszej społeczności musisz wiedzieć, że najlepszy nauczyciel języka czy czegoś tam nie może się równać z przygotowaniem i doświadczeniem samorządowca z ponad 20-letnim stażem.Podobnie jak PO z PSL-em w W-ietak on ze swoim IFS-emniszczył dorobek pokoleń w tej gminie. Niestety stwierdzam,że masz J23 pozostałości z wydziału propagandy PZPR-u. Dowód z tego,że piszesz w imieniu nowej kliki,kóra już istnieje.A ja myślę,że cała ta trójka,pomimo że wydaje się ,że mają przewagę w głosach,najbardziej boi się p.Liwaka.Bo jego nikomu nie udało się urobić na tzw.współpracę.Najbardziej zależało na tym wieży.A tak jej rola może ograniczyć się co najwyżej do utrudniania wychodzenia gminy z tego gówno po TW"Janku". Boicie się, stąd tyle propagandy przeciwko osobie,która jeszcze się nie zeszmaciła tak jak wy. Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Szanowny Olo. Chciałeś użyć donośnej metafory "praszczur" ale ci się nie udało bo wiekowo J23 do niej nie pasuje ! Ale ad rem. W poprzednim moim wpisie nie rozwijałem celowo frazy że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem. Ten najważniejszy jest oczywisty bo zabraknie mu głosów (bogdan i wieża swoje elektoraty bardzo mocno namawiali do zagłosowanie właśnie na racina). Ale te "wielu powodów". Nie będę się rozwodził o jego problemach że tak powiem rodzinno-obyczajowych, chociaż tu też straci !Jasno trzeba tu powiedzieć, że z czterech startujących kandydatów do fotelu burka Liwak ma najsłabsze przygotowanie samorządowe. Tego nikt kto zna meritum sprawy nie może negować.Zapytasz się szanowny interlokutorze, to dlaczego tak "mocno" pokonał, samorządowców z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Ano właśnie tu się kłania kazus "populisty Leppera" , który wyniósł do władzy gościa potępiającego wszystko i wszystkich w czambuł. Brudna kampania wyborcza, kłamliwe ulotki udające renomowane gazety, "praca" w internecie a do tego recesja w latach 2011-2012 osłabiająca inwestycje i wzmacniająca cięcia w budżecie Gminy, spowodowała chwilowy i jednorazowy wynik, który zostanie zweryfikowany w II turze na korzyść oczywiście Racina.Jako bystry obserwator życia naszej społeczności musisz wiedzieć, że najlepszy nauczyciel języka czy czegoś tam nie może się równać z przygotowaniem i doświadczeniem samorządowca z ponad 20-letnim stażem. A chcę tobie powiedzieć Olo, że urząd gminy, Gmina i jej mieszkańcy nie są poletkiem doświadczalnym, miejscem na naukę czy też okolicznością gdzie się nabiera samorządowego doświadczenia. Burmistrzem musi być człowiek z doświadczeniem, praktyką i kontaktami na zewnątrz a nie osoba wchodząca w tą tematykę z zapleczem w postaci niedawnego studenta i emerytowanego górniko-rolnika o specjalności zimny wychów byków na oślej łączce !! Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń i trafnego oddania głosu na RacinaOdpowiem Ci na każdy zarzut proszę.....Użycie słowa "paszczur" wzięło się od straszydła, stwora i nie miało nic wspólnego z "praszczurem" dodam jedna i druga nazwa do ciebie pasuje. Twoje stwierdzenie - OCZYWISTE - że jednak koalicja bogdan- wieża - burek nie daje żadnych zmian w gminie - przeciwnie wcześniej czy później dojdzie do wojny między nimi o przejęcie władzy. Właśnie stworzona koalicja doprowadzi do upadku dyktatury wieży i racina. O sprawach obyczajowych pisałem kilka dni temu - KAŻDY MA COŚ ZA PAZUCHĄ - nie uwierzę że jest ktoś bez skazy a Jacek jeszcze przed wyborami o wszystkim powiedział. Czytając ciebie to musiałbyś cały sejm i senat wysadzić w kosmos bo tak jak nie wielokrotny rozwodnik to stary kawaler, ćpun w sukience, ddewiant z penisem na czole, świński ryj, gender, pedał itd. Jacek tylko a może aż rozstał się z drugą połówką.Pokonał pokonał i to zarówno na wsiach jak i w mieście i tak będzie tym razem tylko ty nie chcesz w to uwierzyć. Bo jesteś człowiekiem niewierzącym.Czy osiem lat rządzenia bez efektu to dla ciebie "chwilówka"???Opamiętaj się co piszesz. Długi rosną jak grzyby po deszczu a ty to nazywasz "chwilowe kłopoty" nie chcę myśleć co by było gdyby został następną kadencję.Brudną kampanię prowadzisz TY wciskasz ludziom na forum że Jacek coś rozrzucił jakieś zdjęcia - odpowiadam wszystkim którzy w to wierzą, że ten kto to zrobił dobrze wiedział co robi. Ulotki poszły do ludzi ponoć w niedzielę przecież wtedy było czterech kandydatów i każdy miał interes w tym by wykosić racina. Skoro jednak sami piszecie że to ktoś musiał być z otoczenia jego to PYTAM KTO OD 8 LAT JEST NAJBLIŻEJ ????? A teraz lata do gminy ustawiać się w kolejce do koalicji???? Możecie różna zarzuty poczynić Jackowi ale świństwa to on w naturze nie ma. Wiadomo było że będzie druga tura i trzeba było mieć cos na rywala i uczepiono się brudnej gry wyborczej innego kandydata żeby wylać wiadro pomyj na tego który może zagrozić i ma szansę na wygranie. Staż to twój kandydat ma w PGR i jako niszczyciel naszej gminy tyle ci powiem z tym samorządowcem.Właśnie dlatego że już dwie kadencje zmarnował nie można mu dać trzeci raz mandatu do rządzenia bo już dowiódł że tego nie potrafi.Wśród mieszkańców jest taka świadomość że dzięki Michałowi i Włodkowi ludzie wiedzą o tym co dzieje się w gminie. Bez nich gmina byłaby jeszcze bardziej zaściankowa i martwa. Przy takim Burmistrzu który umie mówić po polsku a nawet biegle po niemiecku to dla nas mieszkańców duży sukces. Przynajmniej nie trzeba będzie się wstydzić. Sprzedanie stanowisk dla uzyskania koalicji powinno być dla mieszkańców najważniejszym kryterium wyboru. Drodzy Państwo zagłosujcie na Jacka Liwaka bo tu nie chodzi o królika doświadczalnego tylko o nas. Nie tylko nas stać na zmiany ale musimy je spowodować bo inaczej będzie jak jest a tego nikt nie chce. ja nie chcę i wielu z moich sąsiadów też nie wybór należy do WAS. Nie słuchajcie "J23" bo to faryzeusz. Olo z blokowiska. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Brawo Olo cztery głosy na Jacka od naszej rodzinki :D :D :D :DI środkowy palec dla racina :lol: :lol: :lol: :lol: Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Brawo Olo cztery głosy na Jacka od naszej rodzinki :D :D :D :DI środkowy palec dla racina :lol: :lol: :lol: :lol:Co za nowina, w I turze też dałeś Liwakowi ! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Odpowiem Ci na każdy zarzut proszę.....Użycie słowa "paszczur" wzięło się od straszydła, stwora i nie miało nic wspólnego z "praszczurem" dodam jedna i druga nazwa do ciebie pasuje. Twoje stwierdzenie - OCZYWISTE - że jednak koalicja bogdan- wieża - burek nie daje żadnych zmian w gminie - przeciwnie wcześniej czy później dojdzie do wojny między nimi o przejęcie władzy. Właśnie stworzona koalicja doprowadzi do upadku dyktatury wieży i racina. O sprawach obyczajowych pisałem kilka dni temu - KAŻDY MA COŚ ZA PAZUCHĄ - nie uwierzę że jest ktoś bez skazy a Jacek jeszcze przed wyborami o wszystkim powiedział. Czytając ciebie to musiałbyś cały sejm i senat wysadzić w kosmos bo tak jak nie wielokrotny rozwodnik to stary kawaler, ćpun w sukience, ddewiant z penisem na czole, świński ryj, gender, pedał itd. Jacek tylko a może aż rozstał się z drugą połówką.Pokonał pokonał i to zarówno na wsiach jak i w mieście i tak będzie tym razem tylko ty nie chcesz w to uwierzyć. Bo jesteś człowiekiem niewierzącym.Czy osiem lat rządzenia bez efektu to dla ciebie "chwilówka"???Opamiętaj się co piszesz. Długi rosną jak grzyby po deszczu a ty to nazywasz "chwilowe kłopoty" nie chcę myśleć co by było gdyby został następną kadencję.Brudną kampanię prowadzisz TY wciskasz ludziom na forum że Jacek coś rozrzucił jakieś zdjęcia - odpowiadam wszystkim którzy w to wierzą, że ten kto to zrobił dobrze wiedział co robi. Ulotki poszły do ludzi ponoć w niedzielę przecież wtedy było czterech kandydatów i każdy miał interes w tym by wykosić racina. Skoro jednak sami piszecie że to ktoś musiał być z otoczenia jego to PYTAM KTO OD 8 LAT JEST NAJBLIŻEJ ????? A teraz lata do gminy ustawiać się w kolejce do koalicji???? Możecie różna zarzuty poczynić Jackowi ale świństwa to on w naturze nie ma. Wiadomo było że będzie druga tura i trzeba było mieć cos na rywala i uczepiono się brudnej gry wyborczej innego kandydata żeby wylać wiadro pomyj na tego który może zagrozić i ma szansę na wygranie. Staż to twój kandydat ma w PGR i jako niszczyciel naszej gminy tyle ci powiem z tym samorządowcem.Właśnie dlatego że już dwie kadencje zmarnował nie można mu dać trzeci raz mandatu do rządzenia bo już dowiódł że tego nie potrafi.Wśród mieszkańców jest taka świadomość że dzięki Michałowi i Włodkowi ludzie wiedzą o tym co dzieje się w gminie. Bez nich gmina byłaby jeszcze bardziej zaściankowa i martwa. Przy takim Burmistrzu który umie mówić po polsku a nawet biegle po niemiecku to dla nas mieszkańców duży sukces. Przynajmniej nie trzeba będzie się wstydzić. Sprzedanie stanowisk dla uzyskania koalicji powinno być dla mieszkańców najważniejszym kryterium wyboru. Drodzy Państwo zagłosujcie na Jacka Liwaka bo tu nie chodzi o królika doświadczalnego tylko o nas. Nie tylko nas stać na zmiany ale musimy je spowodować bo inaczej będzie jak jest a tego nikt nie chce. ja nie chcę i wielu z moich sąsiadów też nie wybór należy do WAS. Nie słuchajcie "J23" bo to faryzeusz. Olo z blokowiska.Jak tak będą myśleć wszyscy mieszkańcy to widzę zmiany na lepsze. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Szanowny Olo. Chciałeś użyć donośnej metafory "praszczur" ale ci się nie udało bo wiekowo J23 do niej nie pasuje ! Ale ad rem. W poprzednim moim wpisie nie rozwijałem celowo frazy że Liwak z wielu powodów nie może być burmistrzem. Ten najważniejszy jest oczywisty bo zabraknie mu głosów (bogdan i wieża swoje elektoraty bardzo mocno namawiali do zagłosowanie właśnie na racina). Ale te "wielu powodów". Nie będę się rozwodził o jego problemach że tak powiem rodzinno-obyczajowych, chociaż tu też straci !Jasno trzeba tu powiedzieć, że z czterech startujących kandydatów do fotelu burka Liwak ma najsłabsze przygotowanie samorządowe. Tego nikt kto zna meritum sprawy nie może negować.Zapytasz się szanowny interlokutorze, to dlaczego tak "mocno" pokonał, samorządowców z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Ano właśnie tu się kłania kazus "populisty Leppera" , który wyniósł do władzy gościa potępiającego wszystko i wszystkich w czambuł. Brudna kampania wyborcza, kłamliwe ulotki udające renomowane gazety, "praca" w internecie a do tego recesja w latach 2011-2012 osłabiająca inwestycje i wzmacniająca cięcia w budżecie Gminy, spowodowała chwilowy i jednorazowy wynik, który zostanie zweryfikowany w II turze na korzyść oczywiście Racina.Jako bystry obserwator życia naszej społeczności musisz wiedzieć, że najlepszy nauczyciel języka czy czegoś tam nie może się równać z przygotowaniem i doświadczeniem samorządowca z ponad 20-letnim stażem. A chcę tobie powiedzieć Olo, że urząd gminy, Gmina i jej mieszkańcy nie są poletkiem doświadczalnym, miejscem na naukę czy też okolicznością gdzie się nabiera samorządowego doświadczenia. Burmistrzem musi być człowiek z doświadczeniem, praktyką i kontaktami na zewnątrz a nie osoba wchodząca w tą tematykę z zapleczem w postaci niedawnego studenta i emerytowanego górniko-rolnika o specjalności zimny wychów byków na oślej łączce !! Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń i trafnego oddania głosu na RacinaA jak tak jest to jak ty myślisz ? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Odpowiem Ci na każdy zarzut proszę.....Użycie słowa "paszczur" wzięło się od straszydła, stwora i nie miało nic wspólnego z "praszczurem" dodam jedna i druga nazwa do ciebie pasuje. Twoje stwierdzenie - OCZYWISTE - że jednak koalicja bogdan- wieża - burek nie daje żadnych zmian w gminie - przeciwnie wcześniej czy później dojdzie do wojny między nimi o przejęcie władzy. Właśnie stworzona koalicja doprowadzi do upadku dyktatury wieży i racina. O sprawach obyczajowych pisałem kilka dni temu - KAŻDY MA COŚ ZA PAZUCHĄ - nie uwierzę że jest ktoś bez skazy a Jacek jeszcze przed wyborami o wszystkim powiedział. Czytając ciebie to musiałbyś cały sejm i senat wysadzić w kosmos bo tak jak nie wielokrotny rozwodnik to stary kawaler, ćpun w sukience, ddewiant z penisem na czole, świński ryj, gender, pedał itd. Jacek tylko a może aż rozstał się z drugą połówką.Pokonał pokonał i to zarówno na wsiach jak i w mieście i tak będzie tym razem tylko ty nie chcesz w to uwierzyć. Bo jesteś człowiekiem niewierzącym.Czy osiem lat rządzenia bez efektu to dla ciebie "chwilówka"???Opamiętaj się co piszesz. Długi rosną jak grzyby po deszczu a ty to nazywasz "chwilowe kłopoty" nie chcę myśleć co by było gdyby został następną kadencję.Brudną kampanię prowadzisz TY wciskasz ludziom na forum że Jacek coś rozrzucił jakieś zdjęcia - odpowiadam wszystkim którzy w to wierzą, że ten kto to zrobił dobrze wiedział co robi. Ulotki poszły do ludzi ponoć w niedzielę przecież wtedy było czterech kandydatów i każdy miał interes w tym by wykosić racina. Skoro jednak sami piszecie że to ktoś musiał być z otoczenia jego to PYTAM KTO OD 8 LAT JEST NAJBLIŻEJ ????? A teraz lata do gminy ustawiać się w kolejce do koalicji???? Możecie różna zarzuty poczynić Jackowi ale świństwa to on w naturze nie ma. Wiadomo było że będzie druga tura i trzeba było mieć cos na rywala i uczepiono się brudnej gry wyborczej innego kandydata żeby wylać wiadro pomyj na tego który może zagrozić i ma szansę na wygranie. Staż to twój kandydat ma w PGR i jako niszczyciel naszej gminy tyle ci powiem z tym samorządowcem.Właśnie dlatego że już dwie kadencje zmarnował nie można mu dać trzeci raz mandatu do rządzenia bo już dowiódł że tego nie potrafi.Wśród mieszkańców jest taka świadomość że dzięki Michałowi i Włodkowi ludzie wiedzą o tym co dzieje się w gminie. Bez nich gmina byłaby jeszcze bardziej zaściankowa i martwa. Przy takim Burmistrzu który umie mówić po polsku a nawet biegle po niemiecku to dla nas mieszkańców duży sukces. Przynajmniej nie trzeba będzie się wstydzić. Sprzedanie stanowisk dla uzyskania koalicji powinno być dla mieszkańców najważniejszym kryterium wyboru. Drodzy Państwo zagłosujcie na Jacka Liwaka bo tu nie chodzi o królika doświadczalnego tylko o nas. Nie tylko nas stać na zmiany ale musimy je spowodować bo inaczej będzie jak jest a tego nikt nie chce. ja nie chcę i wielu z moich sąsiadów też nie wybór należy do WAS. Nie słuchajcie "J23" bo to faryzeusz. Olo z blokowiska.Ja myślę podobnie jak Olo do zobaczenia jutro na głosowaniu. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi