Skocz do zawartości

Wybory samorządowe 16.11.2014 r.

MichałK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

"Głos Stargardzki" w papierowym wydaniu z piątku 04 kwietnia 2014 roku podaje kwoty, jakie pozyskały w tej kadencji gminy naszego powiatu z Unii. Na czele jest Kobylanka, na szarym końcu Chociwel i Ińsko. A oto pozyskane kwoty:

Kobylanka - 11mln 154tyś. zł.

Stargard Szcz. - 8mln 192tyś.

Dolice - 7mln 527tys.

Suchań - 7mln 482tyś.

Stara Dąbrowa - 5mln 417tyś.

Dobrzany - 5mln 250tyś.

Marianowo - 3mln 828tyś.

Chociwel - 2mln 750tyś.

Ińsko - 2mln 627tyś. zł.

W najlepszej Kobylance dało to 2410zł na jednego mieszkańca gminy, w Ińsku jest to 724 zł.

Odnośnik do odpowiedzi

Hej od kiedy liwak taki przeciwnik żwirowni????? jak było referendum to udawał że to nie jego sprawa. Teraz to może iść na szczaw! Albo się jest z ludźmi albo przeciw nim. Niezdecydowanym dziękujemy. Wy chcecie z ty "bez jajec" wygrać wybory??????

Odnośnik do odpowiedzi

Hej od kiedy liwak taki przeciwnik żwirowni????? jak było referendum to udawał że to nie jego sprawa. Teraz to może iść na szczaw! Albo się jest z ludźmi albo przeciw nim. Niezdecydowanym dziękujemy. Wy chcecie z ty "bez jajec" wygrać wybory??????

Od zawsze
Odnośnik do odpowiedzi

Jest przeciwny i ma zapisane to w swoim programie. Każdy kto ubiega się o najwyższe stanowisko w gminie powinien swój program uważać za świętość. Radni każdego kandydata powinni go kopać w tyłek aby ten program był realizowany. Gdyby obecni radni chcieli nie jednokrotnie mogli by dać burmistrzowi prztyczka w nos i pokazać kto tak naprawdę w gminie rządzi. Bo rządzą radni i powinni pokazywać to na każdym kroku.

Odnośnik do odpowiedzi
.Bogdan poszedł własną drogą, ale jak do ciebie skieruje swoje "cholewy", zapytaj go czy jest za żwirownią.

Jak był z nami, został jako ostatni z postulatem jej otwarcia bez względu na uciążliwości !

Coraz bardziej mi się podobasz "rajco'. Bogdan i Włodek to jedno nasienie. Na ostatnich sesjach widać ewidentną "miłość" miedzy tymi dwoma. Może to jest TA siła na Andrzeja!

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.wir-lgd.h...ji-IV-nabor.pdf tu masz listę z Sieji, odrzucono wniosek OSP (wniosek pisał Paluch) na 150 tyś zł na zakup wozu strazackiego, w efekcie te pieniądze zapłacimy my wszyscy wz podatków

Do tych 150 tyś trzeba dodac następne 100 tyś. czyli razem 250 tysiaków. Gmina poręczyła 100 tyś. kredytu dla OSP, paluch im napisał wniosek, ale nie przeszedł i teraz bank przyjdzie go gminy po pieniadze, bo OSP nie ma z czego splacić
Odnośnik do odpowiedzi

Jest przeciwny i ma zapisane to w swoim programie. Każdy kto ubiega się o najwyższe stanowisko w gminie powinien swój program uważać za świętość. Radni każdego kandydata powinni go kopać w tyłek aby ten program był realizowany. Gdyby obecni radni chcieli nie jednokrotnie mogli by dać burmistrzowi prztyczka w nos i pokazać kto tak naprawdę w gminie rządzi. Bo rządzą radni i powinni pokazywać to na każdym kroku.

W jaki sposób mają pokazywać radni,że to oni rządzą ? Uwalać każdą uchwałę przedkładaną przez burmistrza ? Może,aby w odległej przyszłości doczekamy czasów jak będziesz "walił" w burmistrza Jacka !!

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest mi (co oczywiste !)przykro,że się zawodzisz na opozycji. Jeżeli za prominentnego przedstawiciela opozycji uważa się Włodka,to jest to kandydat na wskroś odpowiadający...obozowi rządzącemu ? Wszędzie go pełno.Od koncertu Fortunato do spotkań emerytów.Nocą liczy palące się lampy przy plaży a za dnia pod urzędem patrzy czy burmistrz odwiózł wszystkich pracowników do koszenia trawników. Gdzie głównym przesłaniem jego "rajcowania" jest bezmyślne kopanie burka po kostkach, zaniedbuje się swój "matecznik" czyli Ścienne. A zaproponował by rajcy:wiem że z starostą w młodości kopałeś piłkę na jednym podwórku, może podjedziemy do Stargardu pogadamy o drodze przez Ścienne, może coś się da w tym temacie zrobić aby kierowcy nie urywali kół w swoich autach. Ale w takim temacie nie można dokopać Racinowi i Włodek ma takie akcje w głębokim poważaniu. Jak inni pochylili się nad tą uciążliwością to dawaj skłócać społeczność, nawet posługując się łatwo udowadnianym kłamstwem (dokładnie wyszło ta na ostatniej sesji !) .Bogdan poszedł własną drogą, ale jak do ciebie skieruje swoje "cholewy", zapytaj go czy jest za żwirownią.

Jak był z nami, został jako ostatni z postulatem jej otwarcia bez względu na uciążliwości !

Tak myślałem że z Ukrainą nie należy się zadawać. Ale trzeba przyznać gadane skubany ma. Widzicie jak na własnej piersi wychodowaliście gada?

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem że z Ukrainą nie należy się zadawać. Ale trzeba przyznać gadane skubany ma. Widzicie jak na własnej piersi wychodowaliście gada?

To było nieuniknione, wcześniej, czy później musiało się tak stać, PiSowiec z tajnym współpracownikiem nie mogli dłużej współpracować
Odnośnik do odpowiedzi

Zawiłe są meandry młodej demokracji. Ale "nasza" społeczność da mu nauczkę !!!

Odnośnik do odpowiedzi

Rajco jeżeli będzie taka potrzeba to na 100% będę tak robił. To, że Włodek normalnie rozmawia z kimś z innego komitetu to źle? Jacek też normalnie rozmaiwa z obecnym burmistrzem i co mam od razu napisać, że się dogadują po kątach? Rada nie musi uwalać wszystkich uchwał ale ma inicjatywę uchwałodawczą i swoimi uchwałami może burmistrz zmotywować do większej i wydolniejszej pracy.

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych 150 tyś trzeba dodac następne 100 tyś. czyli razem 250 tysiaków. Gmina poręczyła 100 tyś. kredytu dla OSP, paluch im napisał wniosek, ale nie przeszedł i teraz bank przyjdzie go gminy po pieniadze, bo OSP nie ma z czego splacić

To jakim prawem radny i strażak wykorzystuje sprzęt do przejażdżek na plaży? Sprawdźcie czy nie zginęła jakaś piła czy inna sikiera bo rzekomo żna sobie sprzed wypożyczać i dysponować kiedy się chce. Ostatnio w TV pokazywali że w jednej jednostce sprzed przepadł może naszym sposobem ktoś go sobie pożyczył na chwilę np. radny i strażak malcer.

Odnośnik do odpowiedzi

Rajco jeżeli będzie taka potrzeba to na 100% będę tak robił. To, że Włodek normalnie rozmawia z kimś z innego komitetu to źle? Jacek też normalnie rozmaiwa z obecnym burmistrzem i co mam od razu napisać, że się dogadują po kątach? Rada nie musi uwalać wszystkich uchwał ale ma inicjatywę uchwałodawczą i swoimi uchwałami może burmistrz zmotywować do większej i wydolniejszej pracy.

Michał ja coraz mniej was rozumiem! Wytykacie te kwoty i ciągle nic z tego. Program was jest ubogi i zawiera puste slogany. Ja tam nic mądrego nie widzę. Jakby gotowiec ściągnięty ze strony i tyle. Do mnie to nie przemawia. Pamiętajcie że jest jeszcze inna alternatywa "Rzeczpospolita Babska" może zrewolucjonizować i zdyskredytować was wszystkich i co wy na to???? Taaa tammmmm

Odnośnik do odpowiedzi

Kto by nie został burmistrzem to mam nadzieje, że nowa rada będzie tak skonstruowana, że będzie rządziła naszą gminą i zmuszała burmistrza do pracy. Na tyle komitetów na pewno każdy z nich będzie miał swoich przedstawicieli w radzie.

I wtedy to bedzie kicha. Taki jeden radny szafran potrafi rozwalić najlepsza radę a kogo miałeś na myśli z tym radnym?

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wniosków, burek pisał wniosek na ścieżkę od szkoły do plaży i tez guzik z tego wyszło

Zobaczymy jak wam będzie wychodzić! Może mieszkańcy nawet nie zdecydują się wam dać szansy. Który to radny ma być w opozycji do Racina Terebecki? Przecież startuje na burmistrza to albo wóz albo przewóz. No właśnie tak to jest z warchołami. Ty włodek ze świtą i bogdan do siebie pasujecie.

Odnośnik do odpowiedzi
  • Neko zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...