dobry portal historyczny Napisano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 http://www.historycy...pic=103996&st=0tutaj można swobodnie porozmawiać na temat historii. Polecam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wanda Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 http://www.historycy...pic=103996&st=0tutaj można swobodnie porozmawiać na temat historii. Polecam.Wybaczajmy,lecz pamiętajmy i dążmy do ujawnienia prawdy.Jeśli zapomina się o tragedii Polaków w tamtych czasach,to zapomina się o swoich korzeniach i Polsce. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
bezczelność bojówek Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jeden ukraiński gówniarz narzuca narodowi polskiemu, jak ma odczuwać tragedię morderstw, szczegółowo zresztą udokumentowaną. Już na wołyniu bojówki UPA negują nic nie wartą uchwałę polskiego sejmu.Tylko czekać jak zaczną nas atakować tutaj w POLSCE. Do d*** z takimi nieudolnymi przedstawicielami narodu polskiego. To są bezwartościowi ludzie bez honoru dla zamordowanych. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wanda Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Jeden ukraiński gówniarz narzuca narodowi polskiemu, jak ma odczuwać tragedię morderstw, szczegółowo zresztą udokumentowaną. Już na wołyniu bojówki UPA negują nic nie wartą uchwałę polskiego sejmu.Tylko czekać jak zaczną nas atakować tutaj w POLSCE. Do d*** z takimi nieudolnymi przedstawicielami narodu polskiego. To są bezwartościowi ludzie bez honoru dla zamordowanych.Ma nasz prezydent kłopot z myśleniem.Sądził zapewne,że spotka tam Polaków ,chciał uścisnąć im dłonie... Przecież wymordowano WSZYSTKICH!!!. Ta prawda i do prezydenta nie dotarła.BOR-owcy chcieli wypaść w telewizji imponująco,a wypadli żenująco.Gdyby ten Ukrainiec miał cokolwiek w dłoni innego,to dopiero byłby skandal,a tak Polskę i naszego prezydenta ośmieszono i poniżono (zobaczył to cały świat) przez "przyjaciół" ze wschodu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 http://wiadomosci.on...,wiadomosc.htmlTen ksiądz ma rację a Ukraińcy gloryfikują swojego największego zbrodniarza. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
wiem Napisano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 http://wiadomosci.on...,wiadomosc.htmlTen ksiądz ma rację a Ukraińcy gloryfikują swojego największego zbrodniarza.Ksiądz zna historię i wie,że do rzezi chłopstwo ukraińskie namawiali ukraińscy duchowni(prawosławni). Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
sumienie Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ugłaskać bestię...Z okazji 70. rocznicy bestialskiej zbrodni ukraińskich nacjonalistów spod znaku OUN-UPA na Wołyniu, polski Sejm - zdominowany przez koalicję rządzącą - odmówił uznania za ludobójstwo tej masakry ponad 100 tysięcy Polaków (także Ukraińców, Czechów i Ormian) - głównie dzieci, kobiet i starców,Jak powiedział w Sejmie minister R. Sikorski, nie nazwano rzeczy po imieniu, aby „nie upokarzać Ukraińców". Tymczasem tylko jedno stronnictwo polityczne Ukrainy - skrajnie nacjonalistyczna partia „Swoboda" odwołuje się do tradycji UPA. I -co za pech - tylko ona jest zdecydowanie „proeuropejska"...Niestety, OUN-UPA była w latach II wojny światowej jedyną siłą dążącą do utworzenia niepodległego państwa ukraińskiego, w tym część chciała przymierza z hitlerowskimi Niemcami... Zaczadzenie elit niepodległościowych drapieżnym szowinizmem to dramat bratniego narodu słowiańskiego.Ukraińskie powstania przeciw polskim panom, okrucieństwa wojen kozackich, straszliwe rzezie szlachty i mieszczan dokonywane przez zdziczałą czerń pod wodzą Chmielnickiego, przetrwały na kartach sienkiewiczowskiej Trylogii. Nie zdołała położyć kresu temu konfliktowi Unia Brzeska, bo do gry weszła Moskwa. A gdy już niemal cudem dogadał się Kozak z Lachem, fatalnym zbiegiem okoliczności Unia chadziecka, budująca Rzeczpospolitą trzech narodów spaliła na panewce. W czasach zaborów, jad nienawiści do Lachów podsycali w Rusinach Austriacy. Stąd dramat obrony Lwowa i rzezie Polaków na Kresach w 1918 roku. Opisała je Zofia Kossak -Szczucka, by ostrzec rodaków. Niestety, na próżno,Przedwojenna Polska była w Europie krajem najbardziej przyjaznym wszelkim mniejszościom. Gdy za wschodnią granicą Ukraińcy masowo umierali z głodu, na polskich Kresach mieli przynajmniej ojczysty język w szkołach i domy kultury. Błędów Polacy poczynili też niemało(*). Protesty chłopów pacyfikowała sanacyjna policja, tak jak protesty w całej Polsce. Kiedy państwo polskie padło, hydra nienawiści, trawiąca zwłaszcza mniejszość niemiecką i ukraińską, wyszła z ukrycia i skoczyła nam do gardła...Niestety, to „benderowska" partia „Swoboda" była rdzeniem „pomarańczowej rewolucji", którą tak bardzo wsparli Polacy. W swoistej podzięce za tę pomoc ukraińscy nacjonaliści zaczęli stawiać pomniki ...mordercom Polaków i głosić roszczenia terytorialne sięgajce połowy Małopolski. Aby pomóc sąsiadom wejść do Unii, nasi parlamentarzyści nie wskazują prawdziwych sprawców rzezi na Kresach - morderców z OUN -UPA... Ugłaskując bestię, krzywdzą ogromną większość Ukraińców - tych którzy z tą formacją nie mieli nic wspólnego.Duchowni trzech obrządków chrześcijańskich mówią o ciężkich przewinach, potrzebie pamięci i wzajemnego przebaczenia. To już postęp... Jak tu jednak przebaczyć mordercy, który swej winy nie uznaje?Janusz Ławrynowicz * Zgoła bezmyślnie na Chełmszczyźnie rozebrano kilkadziesiąt nieczynnych cerkwi, zbudowanych w zaborze rosyjskim dla niedoszłych osadników z Rosji. Ten gest Ukraińcy odebrali fatalnie...No i tam mogli się osiadać,mieli by blisko w razie powrotu. A tak zasuwać przez cała Polskę? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wanda Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Tak zrządził los,że są pośród nas. Pomimo wielu krzywd,my Polacy powinniśmy jednak postępować zgodnie z wolą Bożą:"Przybysza ,który się osiedlił wśród was, będziecie uważać za obywatela . Będziesz go miłował jak siebie samego, bo i wy byliście przybyszami w ziemi egipskiej .. Jam jestem Pan, Bóg wasz ..(Kpl.19,3)" Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 AMEN :P Wanda zaczynasz dewocieć! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wanda Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Jasne.Coraz bliżej "deski". Jednak to powyżej ma sens. Nie wyobrażam sobie,że postępować moglibyśmy jak oni. Widły,siekiery,kosy i wszystkich do kościoła by spalić. To nie nasza kultura. "By przeżyć godnie ,żyjmy wszyscy zgodnie(moje)". Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wandziu masz jak najbardziej rację. Podrzynając im gardła staniemy się nimi. Ale przy wyborach stawiajmy na swoich. To jednak nasze a oni mieszkając z nami i tak czują się bardziej Ukraińcami i obnoszą ze swoją kulturą. To albo są z nami albo udają i zabierają co nasze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 http://krzysztof-szy...ch-ludobojstwa/Ukraińcy wówczas mordowali bez opamiętania, szczególnie ci od ich narodowego bohatera-bandyty Łupażki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Wandziu masz jak najbardziej rację. Podrzynając im gardła staniemy się nimi. Ale przy wyborach stawiajmy na swoich. To jednak nasze a oni mieszkając z nami i tak czują się bardziej Ukraińcami i obnoszą ze swoją kulturą. To albo są z nami albo udają i zabierają co nasze.Nie wiem na kogo mam postawic na wyborach no bo opozycja z Szafranem, Liwakiem i Kupczynskim tez nie jest swoja do konca. Z tego co mi stary powiedzial jego dziadek polakiem nie byl a wlasnie ukraincem. Mial na nazwisko Pryma. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Nie wiem na kogo mam postawic na wyborach no bo opozycja z Szafranem, Liwakiem i Kupczynskim tez nie jest swoja do konca. Z tego co mi stary powiedzial jego dziadek polakiem nie byl a wlasnie ukraincem. Mial na nazwisko Pryma.Jeszcze tu takich kretynizmów nie przeczytałem jak ten. Co ty kmiocie wymyślasz? Wypisujesz nazwiska a potem coś pleciesz jak porąbaniec. Przypominam, że rodziny o tym nazwisku były dwie i wcale ze sobą nie spokrewnione to po primo. A po sekundo żadna nie miała pochodzenie ukraińskiego. Twój stary musi być rąbnięty zdrowo tak jak ty. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Zwalczanie opozycji ciagle trwa, starzy wyjadacze nie dopuszczą nikogo nowego do władzy i zrobią to wszelkimi sposobami Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Zwalczanie opozycji ciagle trwa, starzy wyjadacze nie dopuszczą nikogo nowego do władzy i zrobią to wszelkimi sposobamiJak ktoś wypiera się własnego dziadka to co zrobi z Ińskiem Sprzeda Ukraińcom??????? albo gorzej Niemcom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A może sprowadzi jeszcze kogoś???????? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jak ktoś wypiera się własnego dziadka to co zrobi z Ińskiem Sprzeda Ukraińcom??????? albo gorzej Niemcom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A może sprowadzi jeszcze kogoś????????Czubie widać, że nie znasz koligacji rodzinnych w Ińsku. Żadna rodzina Prymów nigdy nie była Ukraińcami. O tym samym nazwisku były dwie rodziny w żaden sposób nie skoligacone. Co ty matole przyssałeś do tego Kupczyńskiego jak z konopi. Może ty się na prawdę czegoś nawąchałeś. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czubie widać, że nie znasz koligacji rodzinnych w Ińsku. Żadna rodzina Prymów nigdy nie była Ukraińcami. O tym samym nazwisku były dwie rodziny w żaden sposób nie skoligacone. Co ty matole przyssałeś do tego Kupczyńskiego jak z konopi. Może ty się na prawdę czegoś nawąchałeś. Czubie, tak lubicie grzebac w papierach to se pogrzebcie w koligacjach korzennych. Matole ja sie do nikogo nie przyssalem tylko stwierdzam jak jest. Sie przyznaje czy nie takie sa fakty i nic i nikt, w szczegolnosci ty ich nie zmienisz. :D Przykro mi.A co do cpania to chyba raczej tobie swiat wiruje w odwrotnym kierunku patafonie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czubie, tak lubicie grzebac w papierach to se pogrzebcie w koligacjach korzennych. Matole ja sie do nikogo nie przyssalem tylko stwierdzam jak jest. Sie przyznaje czy nie takie sa fakty i nic i nikt, w szczegolnosci ty ich nie zmienisz. :D Przykro mi.A co do cpania to chyba raczej tobie swiat wiruje w odwrotnym kierunku patafonie.Myślę, że twój gar już dawno wyparował. Nie pisz tego czego nie wiesz albo nie sprawdziłeś. Bo niestety FAKTY TAKIE NIE SĄ. I albo zaciągniesz języka i się poprawisz albo Michał ci zrobi koło d***. Albo ci których o to posądzasz. Jednak będę się upierał, że jesteś bauwanem który powiela plotki. Bo wszyscy normalni w Ińsku wiedzą, że to Michał zrobił film o Sybirakach i burak tego nie chciał na ILF pokazać. Bo by światło dzienne ujrzały doświadczenia życiowe polaków traktowanych przez Ukraińców. Doucz się bo może tobie w gaże niemieckim coś przy upale się odkleiło od dekla. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 normalni ludzie na to debilne forum nie zagladaja :D A Michal moze mi naskoczyc! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 normalni ludzie na to debilne forum nie zagladaja :D A Michal moze mi naskoczyc!No jak Michał może ci naskoczyć to już wiadomo jakie są twoje upodobania!!! Ty zboku!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 a jak ktos ma problem z tozsamoscia to niech sie swojej babci spyta najlepiej. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Moja mi powiedziała że ty jesteś h**. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Moja mi powiedziała że ty jesteś h**.a co? Mam do niej wpasc bo nie dajesz rady? :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 a co? Mam do niej wpasc bo nie dajesz rady? :PZawsze się tu jakiś pojeb znajdzie i ty do nich należysz. Trzeba na prawdę mieć coś z głową żeby pisać o babciach takie rzeczy. psychol jesteś i niech już nikt temu debilowi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi