Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Gość ma rację !!Do "obserwator": po co się silisz jak nie rozumiesz co sam przedstawiasz! Zakładając, że mam jakieś poletko i nie chcę go obsiewać no i mam pomysł na nią inny to składam wniosek do gminy. jako właściciel mam prawo zgodnie ze studium żądać opracowania planu. Nic radni nie mogą oddalić muszą plan opracować. Kit to ty możesz wciskać Michałkowi nie mi. Odnośnik do odpowiedzi
obserwator Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A skąd wiesz. Przeczytałeś kiedyś tę ustawę? Bo ja tak Odnośnik do odpowiedzi
pytanie Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A skąd wiesz. Przeczytałeś kiedyś tę ustawę? Bo ja takMożesz mi powiedzieć czego chcesz udowodnić? Chodzi o to, że Racinowski mógł odrzucić procedurę opracowania planu przestrzennego dla SKSM? Jeżeli tak to nie mógł tego zrobić. A jak uważasz coś innego to przestań z Szafranem mędrkować. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jednak to Obserwator ma rację, ludzie składają wnioski o opracowanie planu i latami czekają, czekają i nic Odnośnik do odpowiedzi
obserwator Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Czytałeś ustawę czy nie? bo jeśli nie to się nie wypowiadaj co mógł Racinowki a czego nie mogł. Prawo stanowią zreszta radni a nie burmistrz Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Możesz mi powiedzieć czego chcesz udowodnić? Chodzi o to, że Racinowski mógł odrzucić procedurę opracowania planu przestrzennego dla SKSM? Jeżeli tak to nie mógł tego zrobić. A jak uważasz coś innego to przestań z Szafranem mędrkować.Ty gminny cymbale leżysz ze Szafranem w łóżku, że wiesz że to on pisze? Nie myśl sobie że tylko Szafran zna się na przepisach durniu Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Czytałeś ustawę czy nie? bo jeśli nie to się nie wypowiadaj co mógł Racinowki a czego nie mogł. Prawo stanowią zreszta radni a nie burmistrzOśmieszasz się tylko bo wklejasz jakieś pokraczne znaczki, których pewnie sam nie rozumiesz. A jak proste pytanie ktoś zadaje to nie potrafisz odpowiedzieć.Napisz jednego dużego posta w którym pokazujesz o co chodzi a nie myślisz, że każdy będzie latał z językiem na wierzchu bo tobie tak pasuje. Baran... Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ty gminny cymbale leżysz ze Szafranem w łóżku, że wiesz że to on pisze? Nie myśl sobie że tylko Szafran zna się na przepisach durniuSzafran zna się na przepisach : DDDDDDD !!!!!Widzę na nagraniach jak się zna na przepisach : DDDDDDD !!!!!!!Takie z nich spece, że do tej pory na radzie wszystkie wnioski i skargi im padały : DDDDDDDD !!!!!!Czekam na ciąg dalszy pasma porażek tych bałwanów :DDDDDDDDPS A leżę i on jest bierny :DDDDDD !!! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 no to ladnie :wacko: Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No i widzisz to jest tak jak gdzieś tam pisał "radny". Tak czytasz, ze nic z tego nie rozumiesz. W tym tkwi problem. jakby było tak jak piszesz to nigdy planów by nie było bo wam by się to nie opłacało. Plan może robić rada na swój wniosek ale też na wniosek właściciela. Dlatego min. plan na wniosek właścicieli Wisoli, Vogla, SKSM ale co ja tobie będę tłumaczył ty jesteś teraz prawnikiem opozycji. Ja ciebie nie przekonam. Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A skąd wiesz. Przeczytałeś kiedyś tę ustawę? Bo ja takAle jej nie rozumiesz !Inwestor składa wniosek o sporządzenie planu (i jeszcze wykłada kasę na ten cel bo Urząd biedny). Oczywiście, że wójt, burmistrz swoim pracownikom może nie wydać polecenia przygotowania dokumentów pod uchwałę. Ale musi to uzasadnić i powiedzieć wnioskodawcy gdzie od takiej decyzji administracyjnej delikwent ma się odwołać ! Jeżeli byle jak uzasadni swoją odmowę to instancja odwoławcza każe mu przygotować tą uchwałę, lub najzwyklej taka sprawa może się skończyć w sądzie cywilnym ! I o to chodziło pewnie "radnemu". Czyli praktycznie nie można powiedzieć w takim przypadku "nie bo nie" ale trzeba merytorycznie uzasadnić.A co do zwirowni to oczywiście burmistrz prze do powstania tej "fabryki" z wiadomych powodów. Ale radni IFS-u po otrzymaniu kompletu dokumentów, podejmą właściwą decyzję. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 rajca kłamca, albo burak was wali po rogach Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ludzie plan robi gmina bo jest to akt prawa miejscowego. Jednak właściciela muszą złożyć wnioski co chcą na swojej glebie. To tyle! Burmistrz mógł odrzucić wniosek sksm bo chodziło o cel publiczny a w takim przypadku dla dobra mieszkańców można to było zrobić. problem w tym, że burmistrz utrudniał plany dla zwykłych obywateli a dla spółki sam lata z jęzorem i załatwia i to jest nie fer. Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 rajca kłamca, albo burak was wali po rogachBurmistrz ma swoją wizję rozwoju Gminy, ale niekoniecznie jest ona zgodna z "wizjami" poszczególnych członków IFS-u.A tak na marginesie sprawa żwirowni "ucichła" z kilku powodów i łatwiej nam chyba będzie ją "uwalić", jeżeli to będzie w tej kadencji, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nie ! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Rajco widzę, ze teraz do ciebie dochodzi co źle pisałeś. Chyba jeszcze raz przeczytałeś szybciutko ustawę. Gratulacje! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 z kilku powodów i łatwiej nam chyba będzie ją "uwalić", jeżeli to będzie w tej kadencji, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nie !Co to znaczy "że nie"???? Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Rajco widzę, ze teraz do ciebie dochodzi co źle pisałeś. Chyba jeszcze raz przeczytałeś szybciutko ustawę. Gratulacje!Co to znaczy "że nie"????Rajca dobrze zna ustawę !Nie w tej kadencji !! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No to ok trzeba było tak od razu pisać a nie grypsować. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Powtarzam wam jeszcze raz, sksm złożyła wniosek, ale to nie oznaczało, że rada musiała podjąć uchwałę o przystąpieniu do opracowania planu, rada nic nie musiała. Co ciekawe w procesie uchwalania planu jest czas na składanie wniosków od właścicieli, wnioski te rozpatruje burmistrz jednoosobowo, może je uwzględnić lub nie, a jeszcze ciekawsze jest to, że na to nie przysługuje skarga do sądu administracyjnego. Burmistrz z radnymi oszukali społeczeństwo mówiąc, że musieli podjąć uchwałę bo sksm złożył wniosek - to jest wielkie oszustwo! Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No to ok trzeba było tak od razu pisać a nie grypsować.Rajca to nie "radny" !! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dlatego powinien spadać na drzewo! Należy mu się jak łysemu grzebień :D Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Rajca to nie "radny" !!Po co się tłumaczysz przecież nikt ci jeszcze zarzutu nie czynił. To akurat widać, że "radny" jest głąbem w porównaniu do "rajcy". Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Powtarzam wam jeszcze raz, sksm złożyła wniosek, ale to nie oznaczało, że rada musiała podjąć uchwałę o przystąpieniu do opracowania planu, rada nic nie musiała. Co ciekawe w procesie uchwalania planu jest czas na składanie wniosków od właścicieli, wnioski te rozpatruje burmistrz jednoosobowo, może je uwzględnić lub nie, a jeszcze ciekawsze jest to, że na to nie przysługuje skarga do sądu administracyjnego. Burmistrz z radnymi oszukali społeczeństwo mówiąc, że musieli podjąć uchwałę bo sksm złożył wniosek - to jest wielkie oszustwo!Na każdą decyzję administracyjną, przysługuje prawo do odwołania się od niej !Oczywiście, że Rada nie "musiała" - ale chciała ! Burmistrz, na wniosek SKSM, przygotował projekt uchwały, poprosił IFS o podjęcie takowej.Została przyjęta co w żadnym razie nie przesądza, że powstanie kopalnia. Samo sporządzenie planu nie skutkuje automatycznie rozpoczęciem wydobycia kruszywa. Inwestor, który wyłożył pieniądze na plan zaryzykował ,że może nie spełnić wszystkich uwarunkowań, wymaganych na terenie naszej Gminy. To samo dotyczy planów dla Wisoli i Storkowa. Tam też zainteresowani zapłacą za plany zagospodarowania !Dobrej nocy ! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 teraz dobrze mówisz, burmistrz chciał i radni IFSu też chcą żwirowni Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 rajce interesuje głównie plan na wisolę Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi