Skocz do zawartości

Zarządzenia i uchwały - sposób na trwanie - BiP

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

I został ci nepotyzm Racina z którym nic nie możesz zrobić. ja to ty geniusz jesteś Michał. Z tym wystartujesz w wyborach? Mnie zarzuty nie są potrzebne mnie jest potrzebny PROGRAM na lepsze Ińsko. jak go masz to wporzo ale jak nakręcasz palcem loki to wal się.

Odnośnik do odpowiedzi

Nepotyzm można skończyć wybierając nowych przedstawicieli społeczeństwa naszej Gminy. Nie tych samych, którzy siedzą od lat bez żadnych pozytywnych działań. O programie będziemy rozmawiać kiedy nadejdzie na to odpowiednia pora. Kampanii wyborczej jeszcze nie ma.

Edytowane przez MichałK
Odnośnik do odpowiedzi

Nepotyzm można skończyć wybierając nowych przedstawicieli społeczeństwa naszej Gminy. Nie tych samych, którzy siedzą od lat bez żadnych pozytywnych działań. O programie będziemy rozmawiać kiedy nadejdzie na to odpowiednia pora. Kampanii wyborczej jeszcze nie ma.

Miesiąc przed wyborami na portalinsko.pl dodacie informację? Nie macie planu, koncepcji teraz i się ośmieszacie. Ciekawe co do tej pory robiliście...

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że nie zawsze dobrym rozwiązaniem jest ujawniać swoje plany i koncepcję dużo wcześniej. Pierwsze informacje powinny pojawić się na początku 2014 roku i będą stopniowo aktualizowane. Cierpliwości nie ma co być nadgorliwym. Nigdy nie ujawnia się przeciwnikowi wszystkiego wcześniej.

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że nie zawsze dobrym rozwiązaniem jest ujawniać swoje plany i koncepcję dużo wcześniej. Pierwsze informacje powinny pojawić się na początku 2014 roku i będą stopniowo aktualizowane. Cierpliwości nie ma co być nadgorliwym. Nigdy nie ujawnia się przeciwnikowi wszystkiego wcześniej.

Nikt was nie zna a wy chcecie na początku w 2014 zacząć coś robić? Powodzenia w takim razie. Myślę, że po następnych wyborach zobaczycie jak ludzie was postrzegają. Należy wam się taki kubeł zimnej wody na głowę.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz o co chodzi. Nie będę prowadził tej dyskusji bo jest bez celowa. Cały czas coś robimy i będziemy robić. Ale na informacje związane z wyborami chcąc nie chcąc poczekasz. Nie mam zamiaru dzielić skóry na niedźwiedziu

To ja jestem wyborcą. Masz mnie w d**** to ja Ci się też odwdzięczę i nie, nie popieram racinowskiego ale wam też nie oddam głosu.

Nie pójdę na wybory bo jak mam mieć takiego kretyńskiego przedstawiciela jak Ciebie to na prawdę się stąd wyprowadzę.

Odnośnik do odpowiedzi

Durniu jak ci w prosty sposób wytłumaczyć, że plan się nie zmienia tylko wtedy kiedy chce sama rada i burmistrz ale dzieje się tak na wniosek właściciela gruntu który chce zmienić przeznaczenie swojego terenu. Nie ma możliwości powiedzenia, że tego planu tam nie zrobimy. Nie wytykaj mi znajomości ustawy o planowaniu przestrzennym bo jak ją czytasz tak jak wszystkie materiały na sesję to nie dziwię się, że potem puszczasz bąki. Dyskusja z tobą jest ograniczona. Więc nie będę jej dalej prowadził. Zgłoś się na piśmie do radnych IFS i ci dokładnie opiszą dokonania ostatnich lat. Sam pisałeś, ze papier wszystko przyjmie tak jak wasz portalowy śmieć. Przecież tam już nikt nie pisze prócz górnika a czytać też nie ma co. To tu przynajmniej można prowadzić dialog lepiej lub gorzej jak jest taki jak ty infantylny dyskutant. Burmistrz co sesję podaje co w między czasie robił, z kim się spotykał i w jakich sprawach a ty siedząc na sali głuchy jesteś. Nie kłamię z planem bo wówczas nie było porozumienia i decyzji kto ma zapłacić za plan. Środków na ten cel nie było i to była główna przeszkoda.

Nie nazywaj mnie durniem durniu. Jak widać gdy zada się tobie kłopotliwe pytanie to albo unikasz odpowiedzi albo przechodzisz do ataku w innych zagadnieniach. Wytykam ci nieznajomość ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym, bo jako radny nie powinieneś przytaczać tu takich dyrdymałów że rada musiała zgodzić się na przystąpienie do zmiany planu bo SKSM zaskarżyłaby ewentualne zaniechanie do sądu. Poniżej przytaczam ci treść przepisu art. 14 rzeczonej ustawy, jak wynika z ust. 4 żaden inwestor nie jest uprawniony do żądania podjęcia takiej uchwały. Inwestor co najwyżej może prosić radę o podjęcie stosownej uchwały, zobowiązując się do pokrycia kosztów czynności planistycznych.

Art. 14. _@POCZ@__@KON@_1. W celu ustalenia przeznaczenia terenów, w tym dla inwestycji celu publicznego, oraz określenia sposobów ich zagospodarowania i zabudowy rada gminy podejmuje uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, zwanego dalej „planem miejscowymâ€, z zastrzeżeniem ust. 6.

_@POCZ@__@KON@_2. Integralną częścią uchwały, o której mowa w ust. 1, jest załącznik graficzny przedstawiający granice obszaru objętego projektem planu.

_@POCZ@__@KON@_3. Plan miejscowy, w wyniku którego następuje zmiana przeznaczenia gruntów rolnych i leśnych na cele nierolnicze i nieleśne, sporządza się dla całego obszaru wyznaczonego w studium.

_@POCZ@__@KON@_4. Uchwałę, o której mowa w ust. 1, rada gminy podejmuje z własnej inicjatywy lub na wniosek wójta, burmistrza albo prezydenta miasta.

_@POCZ@__@KON@_5. Przed podjęciem uchwały, o której mowa w ust. 1, wójt, burmistrz albo prezydent miasta wykonuje analizy dotyczące zasadności przystąpienia do sporządzenia planu i stopnia zgodności przewidywanych rozwiązań z ustaleniami studium, przygotowuje materiały geodezyjne do opracowania planu oraz ustala niezbędny zakres prac planistycznych.

_@POCZ@__@KON@_6. Planu miejscowego nie sporządza się dla terenów zamkniętych, z wyłączeniem terenów zamkniętych ustalanych przez ministra właściwego do spraw transportu.

_@POCZ@__@KON@_7. Plan miejscowy sporządza się obowiązkowo, jeżeli wymagają tego przepisy odrębne.

_@POCZ@__@KON@_8. Plan miejscowy jest aktem prawa miejscowego.

Jesteś żałosną karykaturą p. radny. Nie masz o niczym bladego pojęcia a jak przyciśnie się ciebie do muru wijesz się nie potrafiąc sklecić sensownej odpowiedzi.

Odnośnik do odpowiedzi

I po co te inwektywy? Nikt nie me ciebie w d****. Po prostu wystarczy zrozumieć, że informacje będą się ukazywały sukcesywnie a te, które będą dotyczyły kandydatur na radnych itp. poznasz troszkę później.

Od jutra macie nowego wroga politycznego. Pokażę Wam jak słabo jesteście przygotowani do startu w wyborach.

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Obserwator, pięknie to wyłuszczyłeś, burmistrz z radnymi IFSu nieudolnie się tłumaczą, że musieli podjąć uchwałę bo SKSM złożył taki wniosek, ale to nieprawda, nic nie musieli, ale Burmistrz baaardzo chce tej żwirowni bo mu na Ińsku nie zależy, liczy się tylko własny interes

Odnośnik do odpowiedzi

Do "obserwator": po co się silisz jak nie rozumiesz co sam przedstawiasz! Zakładając, że mam jakieś poletko i nie chcę go obsiewać no i mam pomysł na nią inny to składam wniosek do gminy. jako właściciel mam prawo zgodnie ze studium żądać opracowania planu. Nic radni nie mogą oddalić muszą plan opracować. Kit to ty możesz wciskać Michałkowi nie mi.

Odnośnik do odpowiedzi

Do "obserwator": po co się silisz jak nie rozumiesz co sam przedstawiasz! Zakładając, że mam jakieś poletko i nie chcę go obsiewać no i mam pomysł na nią inny to składam wniosek do gminy. jako właściciel mam prawo zgodnie ze studium żądać opracowania planu. Nic radni nie mogą oddalić muszą plan opracować. Kit to ty możesz wciskać Michałkowi nie mi.

Kit to ty nam wciskasz, radni nic nie muszą, a już na pewno nie musieli skazywać Ińska na 200ha żwirowni

Odnośnik do odpowiedzi

Radny kity to ty wciskaj swoim kolegom z klubu i burmistrzowi. Muszą opracować ale nie muszą wyrazić zgody, zwłaszcza wtedy kiedy inwestycja budzi wiele wątpliwości zwłaszcza w kontekście STRAT i zysków

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj konkretny przepis ustawy z którego wynika to co mówisz. Uprzedzę cię że go nie znajdziesz. Plan jest aktem prawa miejscowego i to co uchwali rada jest świętością. A jeżeli wskutek uchwalenie na twoim poletku przewidziano zamiast punktu widokowego szalet publiczny to możesz się domagać odszkodowania za spadek wartości nieruchomości, ale to tylko wtedy gdy zmiana planu nastąpiła gdy byłeś właścicielem. Jak nabyłeś nieruchomość z wpisaną w planie funkcją "szalet publiczny" to masz problem. Tyle w temacie. Czekam na konkretny przepis.

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...