Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ograniczony kmiocie nepotyzm to nie tylko szkoła. Inne dziedziny życia też może zawładnąć nepotyzm. Zresztą już wszyscy zapomnieli Dzialoszewska zatrudniała swoje koleżanki żeby sobie dorobiły do emeryturki. Zimnicki wszystkich czerwonków i fumanów ustawił. Wszystko się toczyło wokół swoich. Mnie tam nic nie dziwi. Jak ci nie pasuje to zmieniaj swiat i już. Odnośnik do odpowiedzi
Do gościa Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ty się śmiejesz gościu a prawda jest taka, że pewnie tak to będzie wyglądało. Opozycja nie jest tak dobrze zorganizowana jak IFS. Poza tym kto ma niby startować na burmistrza? Szafran, którego nikt nie lubi? Liwak, którego nigdy nie ma? A może Michał, który niedawno dopiero z pampersów wyskoczył? Przed wyborami na pewno pojawi się Szulc, który będzie cuda na kiju obiecywał. Krótko mówiąc wyboru nie ma i opozycja wcale nie pokazuje, że coś z tym zrobi. Może oni w ogóle są "sezonowi" :D Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja jestem zdania , że tylko jest w stanie ktoś z zewnątrz coś zmienić i skończyć ten iński układ który mamy od ponad 20 lat Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ograniczony kmiocie nepotyzm to nie tylko szkoła. Inne dziedziny życia też może zawładnąć nepotyzm. Zresztą już wszyscy zapomnieli Dzialoszewska zatrudniała swoje koleżanki żeby sobie dorobiły do emeryturki. Zimnicki wszystkich czerwonków i fumanów ustawił. Wszystko się toczyło wokół swoich. Mnie tam nic nie dziwi. Jak ci nie pasuje to zmieniaj swiat i już.Dokładnie tak!!! Teraz wszyscy pier&olą, że nepotyzm to i tamto ale jak sami dojdą do władzy to zaraz poobstawiają wszystko swoimi ludźmi! NIech opozycja pójdzie do szkoły i poprosi o wyniki tych klas, które prowadzą córeczki Burmistrza i Dyrektora! Jak będzie do kitu to wszystko jasne kto ponosi odpowiedzialność za słabe wyniki naszych dzieci! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja jestem zdania , że tylko jest w stanie ktoś z zewnątrz coś zmienić i skończyć ten iński układ który mamy od ponad 20 latPrzywieźli już jednego takiego urzędnika do Ińska kiedyś. Teraz już go nie ma ale burmistrz dzięki niemu ma taki syf w papierach, że co kontrola zewnętrza to odpowiedzialność za to ponosi skarbnik i burmistrz. Lepiej niech nikt nie przywozi lewych ludzi do Ińska bo gmina totalnie popadnie w ruinę :(. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 powtarzam jeszcze raz: NIGDY żaden burmistrz nie zatrudniał w podległych jednostkach swoich dzieci! A Racinowski to robi! AMEN Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja jestem zdania , że tylko jest w stanie ktoś z zewnątrz coś zmienić i skończyć ten iński układ który mamy od ponad 20 latczyli Szafran, innego nie ma, reszta jest po uszy umoczona w lokalne układy Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja jestem zdania , że tylko jest w stanie ktoś z zewnątrz coś zmienić i skończyć ten iński układ który mamy od ponad 20 latDlatego nie wierzę tej opozycji bo robi zarzuty a jak pytam dlaczego tak uważają to milczą. Pytałem czy zgłosili nepotyzm racinowskiego do prokuratury i co? i nic.Bo każdy kto dorwie się do koryta potem śpiewa innym tonem. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No nie do końca podległa jednostka. Szkoła podlega pod Burmistrza ale Dyrektor dobiera kadrę. To tylko stawia całą sprawę w jeszcze gorszym świetle bo wychodzi na to, że czubkowski w ramach podziękowania za utrzymanie go przy korycie zatrudnia córkę racinowskiego. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No nie do końca podległa jednostka. Szkoła podlega pod Burmistrza ale Dyrektor dobiera kadrę. To tylko stawia całą sprawę w jeszcze gorszym świetle bo wychodzi na to, że czubkowski w ramach podziękowania za utrzymanie go przy korycie zatrudnia córkę racinowskiego.czyli ręka rękę myje Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Daj spokój z tym krokusem! Nic o nim nie wiemy. Może to też jakiś TW tylko jeszcze nie wiemy. Może też to wyjdzie dopiero w wyborach. Nikt nie wie czy żonaty czy wolny czy też ma jakieś dzieci czy nie. On jest jakiś taki dziwny. A na takich ja nie zagłosuję. Odnośnik do odpowiedzi
sympatyk Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dlatego nie wierzę tej opozycji bo robi zarzuty a jak pytam dlaczego tak uważają to milczą. Pytałem czy zgłosili nepotyzm racinowskiego do prokuratury i co? i nic.Bo każdy kto dorwie się do koryta potem śpiewa innym tonem.Nepotyzm nie jest wymieniony w kodeksie karnym jako czyn zabroniony podlegający karze, jest naganny etycznie i moralnie, ale nie ma na to paragrafu, rozmawiałem o tym z Krokusem, opozycja to piętnuje ale nic więcej nie może zrobić. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ha ha haa to krokus teraz za prawnika służy??????????????Taki awans z górnika na prawnika.......................Ludzie świat oszalał - meksykańska falaaaaaa........................ Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nepotyzm nie jest wymieniony w kodeksie karnym jako czyn zabroniony podlegający karze, jest naganny etycznie i moralnie, ale nie ma na to paragrafu, rozmawiałem o tym z Krokusem, opozycja to piętnuje ale nic więcej nie może zrobić. Ale korzyść majątkowa i niemajątkowa już w kodeksie karnym jest unormowana. Zamiast rozmawiać z krokusem idź do prawnika bo dwóch debili i tak nic mądrego nie wymyśli. Nie ważne jak bardzo będą się silili. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A my tego prawnika mamy co sesję i co komisje - oszaleć można. Sami widzicie że nie jest łatwo rządzić. Odnośnik do odpowiedzi
. Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 opozycja to piętnuje ale nic więcej nie może zrobić.Dlatego na mój głos nie mają co liczyć : ). Ja nie będę głosował na ludzi, którzy po przegranych wyborach wrócą do swojego życia i politykę będą mieli w poważaniu. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jest tylko zasadnicze pytanie, czy opozycja ma córki, które będzie mogła po wyborach zatrudnić w szkole ???????????????????? Bo w ekipie racina córek jeszcze dostatek Odnośnik do odpowiedzi
jajo Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A ja oddam głoś na racina i ifs bo nic lepszego na horyzoncie ińskim się nie szykuje. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Coś się czepił tych córek! Synowie też mogą być zatrudniani i też się będzie mówiło o nepotyzmie. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Powiedziałem już to dwa razy, powtórzę trzeci i ostatni! NIGDY wcześniej nie było takiego nepotyzmu jak obecnie za Racinowskiego Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Michał zapomniał jak jego mama zmieniała opcje polityczne w zależności od tego kto miał większe szanse na wygranie. Z umiłowaniem patrzyła na Zimnickiego żeby potem całować pięty Działoszewskiej. Ale to inna miłość. Michał takie rzeczy jak zatrudnianie rodzin są powszechne w Polsce wszyscy o tym wiedzą i nikt z tym nic nie robi. Jak uważasz, że takie zatrudnianie jest przestępstwem do podaj to do prokuratury. To czego tak byś nie zrobił na ten czas to tylko dlatego, że nie masz tych możliwości. Pogadamy jak może kiedyś, kiedyś, kiedyś będziesz je miał.Drogi radny szkoda mi ciebie wiesz. Moje mama nie ma z tym nic wspólnego. Jeżeli nie znasz historii dlaczego w 2006 nie poparła IFS to zapraszam do mnie wszystko tobie opowiem. Nigdy nie załatwiała pracy swojej rodzinie ! Mogę tak samo napisać o waszym wiceprzewodniczącym, który najpierw popierał Działoszewską później Racinowskiego. Chcesz możemy porozmawiać na argumenty ale konkretne! To, że jest to zjawisko w naszym kraju często spotykane nie oznacza, że należy tak postępować. Kiedy to zrozumiesz? Twoja wcześniejsza wypowiedź na temat zatrudniania rodziny jest przejawem arogancji i głupoty. Niestety ale muszę rzeczy nazwać po imieniu! Jaki sens jest budować naszą demokrację lokalną skoro z góry zakładasz, że są równi i równiejsi. W twoim rozumowaniu najpierw należy pomóc rodzinie a pozostałe osoby, które mogą być bardziej uzdolnione niech się martwią same o siebie? Zacznij myśleć z perspektywą pozostałych mieszkańcach naszej Gminy nie tylko o swojej rodzinie. Rodzinę zostaw w domu, a do pracy przychodź z myślą o ogóle społeczeństwa! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Powiem ci młody, że moralistą to ty jesteś niezłym. ja pamiętam co twoja matka wyrabiała na sesjach kiedy Zimnicki łamał prawo!!!!!! Stała jak lwica za nim czyli za jego łamaniem a ty teraz chcesz mi swoje memoriały wygłaszać. Rządziła się na sesjach jak na swoim folwarku i popijała kawki i herbatki jak obecni radni. Akuratnie w tym nic się nie zmieniło. Miała w nosie mieszkańców i zawsze głosowała jak chciał Zimnicki. Ty teraz masz za złe, że obecni radni są lojalni. Komu ty kit wciskasz? Mieszkańcom? Rób pranie mózgu Włodziowi może on prawnie ci to przerobi i wybrniesz z tego bez szwanku. Potem twoja mama poszła do działoszewskiej i twoja ciocia też się stała jej wielbicielką. No no co to będzie jak dojdziesz do władzy???? nepotyzm aż piszczy. Ty masz najmniej prawa mówić o moralach. Wiesz co ja ciebie w życiu nie poprę bo widzę ciebie przez pryzmat mamuśki i wyszczekanej cioci do niedawna będącej w stowarzyszeniu ILF a druga też wciśnięta na pocztę siedzi i krzyczy, że poczty nie będzie w Ińsku. Was nepotyzm nie dotyczy tak??????? Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Hahaha rozbawiłeś mnie swoim wpisem. Podaj mi konkretny przykład nepotyzmu! KONKRETY kolego. Nie masz żadnych i wypisujesz bzdury! Wiesz dlaczego pracuje jako naczelnik? Została naczelnikiem za rządów IFS bo poprzednia narobiła bajzlu, a po drugie administracja samorządowa nie może wtrącać się do polityki zatrudnienia Poczty Polskiej, widocznie mają zamiar zamknąć pocztę w Ińsku skoro naczelnik głośno o tym mówi. Swoim wpisem chciałeś mi dokopać ale nie udaje się to tobie. Nikt w mojej rodzinie nie jest osobą publiczną więc nie pisz o nich na forum, bo ja o waszych rodzinach głupot nie wypisuje. Dziwne jest to do jakich kroków się posuwacie aby zdyskredytować konkurencje. No ale to już wasza mentalność. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jak była radną to była osobą publiczną, jak się jest Naczelnikiem poczty to też osoba publiczna, jak ktoś jest w Stowarzyszeniu to też jest osobą publiczną. Zadzwoń do Włodka powie ci jak to jest w ustawie :) Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nie muszę dzwonić, była osobą publiczna nie jest, naczelnik inna sprawa. Po prostu podajesz argumenty bez pokrycia bo nikt z nich nie otrzymał pracy po znajomościach. Nepotyzm w obecnym wykonaniu jest widoczny gołym okiem i taka jest prawda. To co wyprawiali poprzedni burmistrzowie jest przeszłością bo teraz 6 rok rządzi inny. Jeżeli twoim zdaniem poprzednicy łamali prawo i masz wiedzę na ten temat to nic nie stoi na przeszkodzie abyś złożył zawiadomienie do prokuratury! Piszesz otwarcie o łamaniu prawa ale nie podajesz przykładów. Ja też mogę pisać bzdury o jakimś niebagatelnym łamaniu prawa ale tego nie robię. Dlaczego? Bo aby komuś zarzucać trzeba mieć dowody. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi