gość szczególny Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Szafran do wszystkiego się wpieprza uważa się za mądrego bo był górnikiem a teraz chce przez cztery lata chce być burmistrzem Odnośnik do odpowiedzi
bzdura Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 12 minut temu, gość szczególny napisał: Szafran do wszystkiego się wpieprza uważa się za mądrego bo był górnikiem a teraz chce przez cztery lata chce być burmistrzem To samo pisałeś o nim przed ostatnimi wyborami i jakoś ci nic nie wyszło Odnośnik do odpowiedzi
kłamczuch Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 58 minut temu, Gość napisał: pytanie jest inne , dlaczego jest taka różnica poglądów między tymi 3 panami z gminy i dopiero teraz należy postawić pytanie o korzyściach szafrana , jak sobie dobrze przypominam to on dopiero teraz wyskakuje olśniony przed orkiestrę . Wcześniej jak była możliwość całkowicie zablokować powstanie żwirowni na referendum to schował łep w piasek i udawał przygłupa . Z czym kręci pytasz ? jesteś całkiem naiwny ? jest oczywiste że gra w kierunku żeby to on był tym najważniejszym opozycjonistą w rozgrywce o żwirownię . Ja to nazywam po imieniu sku rwie lstwem zamiast dogadać się z kumplami i grać zespołowo, to on chce być bohaterem który i tak nic nie wywalczy bo jest cienki bolek . Będzie podobnie jak z drogą na Storkowie . Jedno jest jeszcze dziwne , jak on taki opozycjonista który tutaj tylko pluje na Jacka to dlaczego nie zrezygnuje ze stanowiska nie zgadzając się politycznie z kolegami , to nazwałbym z szacunkiem godnym zachowaniem . Jednak jak siedzi razem z Jackiem przy stole i omawiają dalsze kierunki gospodarcze gminy to przykłada się to aktualnej politycznej woli rządzących i to jest najgorszym fałszem . To żeś namielił jęzorem. Same głupoty z zupy wzięte. Wszyscy radni rozmawiają i ustalają wspólnie i Włodek nigdy przeciw Jackowi nie wystąpił. Zawsze stado potrzebuje przewodnika i takim jest Szafran. Nie bajduż bo nikt Ci nie uwierzy. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Gniot ze śląska nic tu do gadania nie ma.Dyrektor go ograł a on myśli że jest najmądrzejszy BURAK Odnośnik do odpowiedzi
Do pampersa Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 21 minut temu, Gość napisał: Gniot ze śląska nic tu do gadania nie ma.Dyrektor go ograł a on myśli że jest najmądrzejszy BURAK A ty kto pampers który nie ma głosu w tej sprawie? Już d*** wymyłeś? Jaki dyrektor? Ten się osobiście nie odwżył pokazać. ...więc nie p******... Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Jutro odbędzie się DOMOWE PRZEDSZKOLE w naszym urzędzie.Nic BURAKI przez dwa lata nie zrobili.Wyszedł im tylko NEPOTYZM ,KOLESIOSTWO i budowa chodnika na zasadzie Powiat wszystko dał z bezrobotnym i fuchę odwalimy.Takie argumenty były w materiałach wyborczych Liwaka na Racina .Widać że nic innego nie potrafi czyli powiela poprzednika osiągnięcia. Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 1 godzinę temu, Gość napisał: Jutro odbędzie się DOMOWE PRZEDSZKOLE w naszym urzędzie.Nic BURAKI przez dwa lata nie zrobili.Wyszedł im tylko NEPOTYZM ,KOLESIOSTWO i budowa chodnika na zasadzie Powiat wszystko dał z bezrobotnym i fuchę odwalimy.Takie argumenty były w materiałach wyborczych Liwaka na Racina .Widać że nic innego nie potrafi czyli powiela poprzednika osiągnięcia. A co Ty zrobiłeś dla gminy??? Poza pluciem i łapaniem? Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Oj ! Olo co za pytanie! a czy każdy winien robić cos dla Gminy ! wystarczy że każdy płaci wam haracz w postaci róznych podatków! a jako przedstawiciel władzy masz wpływ na wysokość tego haraczu, Jeśli decydujecie o czymś kolwiek pierwszy dajesz łapkę w góre. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 OLO TO DUPEK Odnośnik do odpowiedzi
podoba mi się Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 O 21.06.2016 o 20:23, ha ha ha napisał: Piękne to jezioro Odnośnik do odpowiedzi
Gośc Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 To przenieś sobie na podwórko. Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 10 godzin temu, Gość napisał: OLO TO DUPEK A tobie o co chodzi??? Jak nie d*** Włodek to d*** Olo czy ty zawsze musisz krążyć wokół odbytu.... Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 No tak ...ja myślę że nożyce wydaja jakieś echo! a jest głośniejsze, jeżeli uderzenie jest miarowe, kłaniam się ty dupku wiatrowy !....zmieniasz kierunek nie wiedząc skąd wieje wieść gminna .... Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 9 minut temu, gość napisał: No tak ...ja myślę że nożyce wydaja jakieś echo! a jest głośniejsze, jeżeli uderzenie jest miarowe, kłaniam się ty dupku wiatrowy !....zmieniasz kierunek nie wiedząc skąd wieje wieść gminna .... Wiem wiem wieje z pampersa ? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Tak Olo jesteś DUPEK .Wafel Szafrana i tego całego Domowego Przedszkola Odnośnik do odpowiedzi
tak trzymać! Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Olo ze Szafranem trzymajcie się, nie zrażajcie się atakami żwirowców, nie jesteście sami w walce ze żwirownią! Odnośnik do odpowiedzi
piękne buźki Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Jakie "piękne" plakaty się na słupach w Ińsku pojawiły. Otóż znajdują się na nim napis Tak dla Ińska oraz cztery buźki. 1 buźka Michał Zinko (jego syn będzie woził żwir) 2 buźka Antoni Kubić (pracuje jako stróż na żwirowni) 3 buźka młody Grzyśka (pewnie trener mu kazał z prezesem Iny) 4 buźka synowa trenera Iny Ińsko (teściu kazał "wstawić się za dobre Ińska") Autorytety żwirowe jak ta lala hahaha Odnośnik do odpowiedzi
matka Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 A twojej brak i żal ci Odnośnik do odpowiedzi
Smoła wlazodup Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 O 28.05.2016 o 14:54, Gość napisał: krytykować jest łatwo , rządzić bardzo trudno , tak aby wszyscy byli zadowoleni jest niemożliwe . Wielu z tych którzy teraz krytykują w realu gdyby byli obecnie lub później przy władzy nie zrobiliby nic innego tylko zadowolili się kasą . Kiedyś lub bardziej dokładnie ostatnio opozycja była bardzo krytyczna , pisano o dziurach w jezdni o lampach które się nie palą o molu ,o szkole i marnym poziomie nauczania , o żwirowni i wreszcie o braku kasy i małym budżecie gminy . Ta gmina jest tak zapuszczona , że aby naprawić błędy ostatnich 25 lat trzeba czasu . Nie jestem szczęśliwy z obecnego układu władzy lub konkretniej kilku osób które nigdy nie powinny być w jej składzie , jednak jest prawdą że w jakiś sposób musimy wyjść z tego impasu . Nie możemy mówić NIE bo NIE gdyż to jest rozumowanie ludzi nie mających żadnej wiedzy .Krzykaczom mówię żeby nie podnosili głosu że jestem zwolennikiem żwirowni , uważam to za bardzo problematyczną sprawę lub może się stać nawet ekologiczną zagładą , biorąc pod uwagę kasę i możliwości i wpływy Grzesiaka . Doświadczenia mamy na wypalarni i częściowo na Bioetanolu , pomimo obiecanek Działoszewska dała się wymanewrować jeśli chodzi o zanieczyszczenia smród i hałas , dlaczego tak się stało ? Odpowiedź jest prosta , gdyż pani Burmistrz nie miała pojęcia w jaki sposób firmy osiedlające się na głębokiej prowincji mogą prawnymi unikami wymanewrować miejscowych włodarzy gminnych . W dużych miastach jest to bardzo trudne . Wracając do wątku , jeżeli podkreślam jeżeli jest możliwe takie prawne i związane z dokładnymi karami umownymi stworzenie umowy o eksploatacji kopalni i konsekwentne ściganie wykroczeń połączone z dofinansowaniem gminy nie ochłapami ale kwotą między 6 a 8 mil zł rocznie to sprawa jest warta przemyślenia i solidnych konsultacji . Tym którzy są już przeciw zadam tylko jedno pytanie , jak chcą coś polepszyć w gminie nie mając kasy i nawet szansy na jej zarobienie w najbliższych latach . Uważam że krytyka jest ok , jednak ona nic nie zmieni i będą krytykować następne 20 lat i będzie jeszcze gorzej . Ten co krytykuje musi mieć inną lepszą koncepcję jeżeli już to jaką ?? To oznacza że żwirownia od lat gminę oszukuje nie płacąc co roku tych milionów?! Więc daruj sobie z tego kasy nie było i nie będzie dla gminy. Już obiecywali ośrodek łączności kupić park linowy a w zeszłym roku zabrali zabawki z piaskownicy w postaci figur z piasku Odnośnik do odpowiedzi
Anka Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Godzinę temu, tak trzymać! napisał: Olo ze Szafranem trzymajcie się, nie zrażajcie się atakami żwirowców, nie jesteście sami w walce ze żwirownią! Brawo dla Pana Szafrana jestem z Pana dumna Odnośnik do odpowiedzi
zwirownia to zło! Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 W Waliszewie jest zwirownia już conajmniej 30 lat i co z tego ma gmina? nic! Co ma Waliszewo? NIC! W Waliszewie kilka tat temu gmina zrobiła wodociąg ale za pieniadze z kredytu, a nie ze żwirowni. Taka prawda! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Panie Mazurek .Mam pytanie czy wie pan co dzieje się na ulicy Przybrzeżnej.Tam jest psuty chodnik.dla parkingu Niech Pan się przejedzie i zobaczy jaka szumna inwestycja się robi bez wiedzy Pana.Dla Pana Czerpaniaka robi się parking ludzmi z prac interwencyjnych.Niech ten Pan na swym placu parkuje a chodnik zostawi w spokoju. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Widziałem też.W miejscu chodnika powstaje parking.Gdy będą tam pojazdy,to z wózkiem nie ma szans,natomiast po drugiej stronie ulicy jest rudera zagrażajaca zyciu ludzi tam przechodzących. Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Panie Mazurek .Mam pytanie czy wie pan co dzieje się na ulicy Przybrzeżnej.Tam jest psuty chodnik.dla parkingu Niech Pan się przejedzie i zobaczy jaka szumna inwestycja się robi bez wiedzy Pana.Dla Pana Czerpaniaka robi się parking ludzmi z prac interwencyjnych.Niech ten Pan na swym placu parkuje a chodnik zostawi w spokoju. A co ma Mazurek do przybrzeżnej ? Tam niepodzienie rządzi Teresa przy pomocy zakłamanej Baśki, a jak robotnicy się rozpędzą to i Baśce zrobią porządek bo poprzednim robotnikom się nie udało a ona kasą nie śmierdzi Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi