Skocz do zawartości

Władza - LiwSzaKup 3×NIE

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Gość napisał:

Liwak jest dobrym burmistrzem tylko otacza się nie tymi ludzmi co trzeba , vice ciagnie go na dno bo opinia publiczna go zupelnie nie akceptuje, i jezeli go nie zmieni i bedzie twierdzil ze jemu pasuje to powieli los pana Racinowskiego ktory upieral sie przy Czubkowskim. Panie BurmistrZu daj pan temu chlopcu inna posade adekwatna do jego wieku i doswiadczenia lepszym byloby dac Te funkce Panu Paluchowi przynajmniej ogarnalby pracownikow co niektorych w gminie. Z calym szacunkiem do pana ale ta decyzja byla malo przemyslana, niech pan sie gleboko zastanowi

Nie jest dobrym burmistrzem jest świetnym "pływakiem" a tego jeszcze gorzej ludzie nie trawią. To człowiek bez poglądów i przekonać....Taki pucybut którego można za ogon pociągnąć wszędzie nawet na dno....

2 godziny temu, Gość napisał:

Zgadza się wszystko ludzie do nie lubią podwładni też bo jest aroganckim zadufanym w sobie bucem i nikt poważny nie będzie go szanował Jacek musi znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji i znaleźć mu jakiś etat na zapchaj gębę chociaż w kinie żeby siedział jak kiedyś Kaziu Dec 

Kupczyński to jeszcze większa porażka niż pozostawienie Palucha....Na co nam przyszło......

Odnośnik do odpowiedzi
  • Odpowiedzi 2.4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

1 godzinę temu, Gość napisał:

Wy  co piszecie bzdety nie macie pojecia o pracy .Takim to powinna  dać gmina duże zasilki i niech ryjami szczekaj

Ty i tak za szczekanie ryjem dostajesz kasę więc nie bazgraj mi tu pazurem głupot.

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Olo napisał:

Nie jest dobrym burmistrzem jest świetnym "pływakiem" a tego jeszcze gorzej ludzie nie trawią. To człowiek bez poglądów i przekonać....Taki pucybut którego można za ogon pociągnąć wszędzie nawet na dno....

Kupczyński to jeszcze większa porażka niż pozostawienie Palucha....Na co nam przyszło......

Utrzymywać kolejnego obiboka bez wiedzy.Politolog to jak kiedyś osoba po zawodówce.

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj Szafrana i Michała nie było w Ińsku na procesji.Liwak śmiechu warte jak w ten mundur strażaka się ubrał  i ciemne okulary jak jednostka GROM.Jak można się szybko nawrócić.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że zaprezentował się bardzo dobrze,  jest naszym buistrzem i angażuje się i nie widzę w tym nic złegoewręcz przeciwnie,  a młodego nie było bo pewnie spędzał czas z rówieśnikami,  w jego wieku też tak robiłem.  Panie Burmistrzu jestem za panem tylko vice niech pan sobie zmieni 

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Gość napisał:

Wczoraj Szafrana i Michała nie było w Ińsku na procesji.Liwak śmiechu warte jak w ten mundur strażaka się ubrał  i ciemne okulary jak jednostka GROM.Jak można się szybko nawrócić.

A jednak można!!! I co w tym złego?Ciebie, na jego miejscu, na ten gest na pewno nie byłoby stać. Panie Jacku szacun.

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Gość napisał:

A jednak można!!! I co w tym złego?Ciebie, na jego miejscu, na ten gest na pewno nie byłoby stać. Panie Jacku szacun.

Co w tym dziwnego jak Jacek odkąd wstąpił do straży zawsze brał czyny udział w procesji 

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Gość napisał:

Co w tym dziwnego jak Jacek odkąd wstąpił do straży zawsze brał czyny udział w procesji 

Mogę go lubić lub nie ale zanim został burmistrzem zawsze udzielał się w straży za Pana Kazika prowadził drużynę młodzieży Ops ińsko 

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Gość napisał:

Mogę go lubić lub nie ale zanim został burmistrzem zawsze udzielał się w straży za Pana Kazika prowadził drużynę młodzieży Ops ińsko 

Osp ińsko 

Odnośnik do odpowiedzi

krytykować jest łatwo , rządzić bardzo trudno , tak aby wszyscy byli zadowoleni jest niemożliwe .

Wielu z tych którzy teraz krytykują w realu gdyby byli obecnie lub później przy władzy nie zrobiliby nic innego tylko zadowolili się kasą . Kiedyś lub bardziej dokładnie ostatnio opozycja była bardzo krytyczna , pisano o dziurach w jezdni o lampach które się nie palą o molu ,o szkole i marnym poziomie nauczania , o żwirowni i wreszcie o braku kasy i małym budżecie gminy . Ta gmina jest tak zapuszczona , że aby naprawić błędy ostatnich 25 lat  trzeba czasu . Nie jestem szczęśliwy z obecnego układu władzy lub konkretniej kilku osób które nigdy nie powinny być w jej składzie , jednak jest prawdą że w jakiś sposób musimy wyjść z tego impasu . Nie możemy mówić NIE bo NIE gdyż to jest rozumowanie ludzi nie mających żadnej wiedzy  .Krzykaczom mówię żeby nie podnosili głosu że jestem zwolennikiem żwirowni , uważam to za bardzo problematyczną sprawę lub może się stać nawet ekologiczną zagładą , biorąc pod uwagę kasę i możliwości i wpływy Grzesiaka . Doświadczenia mamy na wypalarni i częściowo na Bioetanolu , pomimo obiecanek Działoszewska dała się wymanewrować jeśli chodzi o zanieczyszczenia smród i hałas , dlaczego tak się stało ? Odpowiedź jest prosta , gdyż pani Burmistrz nie miała pojęcia w jaki sposób firmy osiedlające się na głębokiej prowincji mogą prawnymi unikami wymanewrować miejscowych włodarzy gminnych . W dużych miastach jest to bardzo trudne . Wracając do wątku , jeżeli podkreślam jeżeli jest możliwe takie prawne i związane z dokładnymi karami umownymi stworzenie umowy o eksploatacji kopalni i konsekwentne ściganie wykroczeń połączone z dofinansowaniem gminy nie ochłapami ale kwotą między 6 a 8 mil zł rocznie to sprawa jest warta przemyślenia i solidnych konsultacji . Tym którzy są już przeciw zadam tylko jedno pytanie , jak chcą coś polepszyć w gminie nie mając kasy i nawet szansy na jej zarobienie w najbliższych latach . Uważam że krytyka jest ok , jednak ona nic nie zmieni i będą krytykować następne 20 lat i będzie jeszcze gorzej  . Ten co krytykuje musi mieć inną lepszą koncepcję jeżeli już to jaką ??

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Gość napisał:

krytykować jest łatwo , rządzić bardzo trudno , tak aby wszyscy byli zadowoleni jest niemożliwe .

Wielu z tych którzy teraz krytykują w realu gdyby byli obecnie lub później przy władzy nie zrobiliby nic innego tylko zadowolili się kasą . Kiedyś lub bardziej dokładnie ostatnio opozycja była bardzo krytyczna , pisano o dziurach w jezdni o lampach które się nie palą o molu ,o szkole i marnym poziomie nauczania , o żwirowni i wreszcie o braku kasy i małym budżecie gminy . Ta gmina jest tak zapuszczona , że aby naprawić błędy ostatnich 25 lat  trzeba czasu . Nie jestem szczęśliwy z obecnego układu władzy lub konkretniej kilku osób które nigdy nie powinny być w jej składzie , jednak jest prawdą że w jakiś sposób musimy wyjść z tego impasu . Nie możemy mówić NIE bo NIE gdyż to jest rozumowanie ludzi nie mających żadnej wiedzy  .Krzykaczom mówię żeby nie podnosili głosu że jestem zwolennikiem żwirowni , uważam to za bardzo problematyczną sprawę lub może się stać nawet ekologiczną zagładą , biorąc pod uwagę kasę i możliwości i wpływy Grzesiaka . Doświadczenia mamy na wypalarni i częściowo na Bioetanolu , pomimo obiecanek Działoszewska dała się wymanewrować jeśli chodzi o zanieczyszczenia smród i hałas , dlaczego tak się stało ? Odpowiedź jest prosta , gdyż pani Burmistrz nie miała pojęcia w jaki sposób firmy osiedlające się na głębokiej prowincji mogą prawnymi unikami wymanewrować miejscowych włodarzy gminnych . W dużych miastach jest to bardzo trudne . Wracając do wątku , jeżeli podkreślam jeżeli jest możliwe takie prawne i związane z dokładnymi karami umownymi stworzenie umowy o eksploatacji kopalni i konsekwentne ściganie wykroczeń połączone z dofinansowaniem gminy nie ochłapami ale kwotą między 6 a 8 mil zł rocznie to sprawa jest warta przemyślenia i solidnych konsultacji . Tym którzy są już przeciw zadam tylko jedno pytanie , jak chcą coś polepszyć w gminie nie mając kasy i nawet szansy na jej zarobienie w najbliższych latach . Uważam że krytyka jest ok , jednak ona nic nie zmieni i będą krytykować następne 20 lat i będzie jeszcze gorzej  . Ten co krytykuje musi mieć inną lepszą koncepcję jeżeli już to jaką ??

Ciekawe piszesz tu że żwirownia dofinasuje gminę kwotę 6 do 8 mil złotych rocznie! Pytam się czemu do tej pory tej kasy nie widać przecież mamy żwirownię w tej gminie od zalania dziejów i kokosow nie widać. Niech najpierw naprawia drogę do waliszewa którą zasypali kupa piachu to będzie już jakiś krok w dobra stronę 

Odnośnik do odpowiedzi

To oznacza że żwirownia od lat gminę oszukuje nie płacąc co roku tych milionów?! Więc daruj sobie z tego kasy nie było i nie będzie dla gminy. Już obiecywali ośrodek łączności kupić park linowy a w zeszłym roku zabrali zabawki z piaskownicy w postaci figur z piasku 

Odnośnik do odpowiedzi

Z bioetanolu miało byc 1,5 ml. zł,a ze spalarni śmieci jeszcze więcej.Gonić to dziadostwo,bo Ińsko całkiem zrujnują,a baby z rzeczpospolitej nawet nie bedą miał się czym podmyć. A może im o to chodzi?

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Gość napisał:

Z bioetanolu miało byc 1,5 ml. zł,a ze spalarni śmieci jeszcze więcej.Gonić to dziadostwo,bo Ińsko całkiem zrujnują,a baby z rzeczpospolitej nawet nie bedą miał się czym podmyć. A może im o to chodzi?

Moja krew....tak właśnie myślę......A tego matoła co to daje 6-8 mln kasy należy wysłać do kamieniołomów...............

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe piszesz tu że żwirownia dofinasuje gminę kwotę 6 do 8 mil złotych rocznie! Pytam się czemu do tej pory tej kasy nie widać przecież mamy żwirownię w tej gminie od zalania dziejów i kokosow nie widać. Niech najpierw naprawia drogę do waliszewa którą zasypali kupa piachu to będzie już jakiś krok w dobra stronę 

Bzdura na resorach z tym "dochodem" od żwirowni ! W najbardziej optymistycznym wariancie, przy maxymalnie wysokim wydobyciu dobowym, do kasy Gminy może wpłynąć 400 tysięcy zł. rocznie. Są to wyliczenia, które zakładają, że wszystkie opłaty za wydobywanie kopalin należne Gminie, wpłyną do jej kasy.. Ale jak ćwierkają warszawskie wróble, rząd dobrej zmiany "na gwałt" potrzebuje kasy i właśnie te dochody Gmin mają trafić do warszawskiego wora !! Tak że realnie może to być kwota 40 tyś. a nie wykluczone że i 4 tyś.

Odnośnik do odpowiedzi

baby z rzeczypospolitej już zostały popsute prze nauki prezesinki. Młode dziewczyny nie liczą się z niczym tylko mają zmartwienie   i  ile głodnych sąsiadów zasiądzie do kiełbaski z grilla i tego ogóraska .....  A  w tym roku był to  europejski  (IŃSKI)dzień  sąsiada. Obserwując te młode wolontariuszki, uważam że powinny sięgać wyżej i być na Światowych Dniach Młodzieży. No cóż  w  takim maleńkim środowisku wyżej s***ą niż d**y mają,  .....wśród  nich wielka  gwiazda  z przebojem " Powróćmy jak za dawnych lat .....jak  bardzo  widać , słychać i czuć przesłanie tego przeboju  z tamtych czasów !. Niestety na bajkowe  i zaczarowane chwile życia trzeba zapracować . Kiedyś widziałem na słynnych czynach społecznych jak pracuje obecna radna i p. prezes  ...maqsakra !.... teraz  też nigdzie nie udało mi się zobaczyć jakiś czyn robiony jej( radna i prezeska) ręką ... no chyba że ciasteczka czesławki pod kościołem i na ińskim lecie filmowym, psując charakter tej zacnej imprezy! Pamiętam jak pozakładali sobie identyfikatory a  Krzysztof jako mój dawny kolega nie miał czasu na rozmowę. a szkoda miałem go za fajnego kumpla.....

Odnośnik do odpowiedzi

wiedziałem , ja nie twierdzę że dofinansuje , trzeba by to wynegocjować , masz inny pomysł ??

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gość napisał:

Jest koncepcja rozwoju i to na bardzo wysokim poziomie z pominięciem żwirowni.Budowa żwirowni tę koncepcję zniweczy.

jaka koncepcja jak na papier toaletowy brakuje , ty chyba jesteś wróżką i wyczarujesz . Mówić trzeba o konkretach nie o bajkach i fantazjach będąc bez kasy .

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Gość napisał:

Są koncepcje,które można urzeczywistnić.Wystarczy tylko chcieć i do ich realizacji  zaprosić odpowiednie osoby.Najlepsze światowe pomysły są realizacją marzeń.

zostaniesz niestety marzycielem . Ińsko jest zadupiem świata i jest wiele miejsc ciekawszych i bardziej intratnych dla inwestorów . Poczekamy na twoje marzenia kilkadziesiąt lat jak dożyjemy

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Gość napisał:

wiedziałem , ja nie twierdzę że dofinansuje , trzeba by to wynegocjować , masz inny pomysł ??

Ty na 100% nie jesteś jednym z nas bo wiedziałbyś że w kwestii wydobycia nie ma możliwości negocjacyjnych tylko ustawowe. Nikt i nic tego nie zmieni żeby sie nawet osrał....

jaka koncepcja jak na papier toaletowy brakuje , ty chyba jesteś wróżką i wyczarujesz . Mówić trzeba o konkretach nie o bajkach i fantazjach będąc bez kasy .

To ty chcesz być malutkim czarodziejem i wróżką ale lepiej pasuje "Piotruś Pan" zacznij czytać przepisy a nie czerpać wiedzę z rękawa...

Odnośnik do odpowiedzi
  • Neko zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...