Skocz do zawartości

Wybory samorządowe 16.11.2014 r.

MichałK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Niech się wszystko odnowi, odmieni....

O jesieni, jesieni, jesieni .....

Niech się nocą do głębi przeźrocza

nowe gwiazdy urodzą czy stoczą,

niech się spełni, co się nie odstanie,

choćby krzywda, choćby ból bez miary,

niesłychane dla serca ofiary,

gniew czy miłość, życie czy skonanie,

niech się tylko coś prędko odmieni.

O jesieni!... jesieni! ... jesieni!

Ja chcę burzy, żeby we mnie z siłą

znowu serce gorzało i biło,

żeby życie uniosło mnie całą

i jak trzcinę w objęciu łamało!

Nie trzymajcie, nie wchodźcie mi w drogę

już się tyle rozprysło wędzideł ...

Ja chcę szczęścia i bólu, i skrzydeł

i tak dłużej nie mogę, nie mogę!

Niech się wszystko odnowi, odmieni! ...

O jesieni! ... jesieni! ... jesieni.

Iłłakowiczówna Kazimiera

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomość dla GOŚCIA z 23:29:

Chory Krzysiu

Krzysiu jest chory i leży w łóżeczku,

marzy o chałwie i o ptasim mleczku,

w lodówce piwko - prawdziwa gratka,

lecz dla chorego jest tylko herbatka.

Katar okropny Krzysiowi nos zatyka,

kicha wciąż biedaczek i tabletki łyka,

w gardle piekący, straszliwy ból,

ech, bycie chorym nie jest wcale cool.

Poci się Krzysiu w łóżku i kręci,

by z niego wyskoczyć, bardzo go nęci,

lecz o kolejną chusteczkę znów woła,

nic więcej dziś już zrobić nie zdoła.

A to, że leżeć musi niestety,

ma też poniekąd swoje zalety,

pyszna z dżemikiem świeża bułeczka,

podana wraz z kawką wprost do łóżeczka.

Choć katar męczy i w kościach strzyka,

może to być dobra taktyka,

spełnione chorego każde żądanie,

o co poprosi, to w mig dostanie.

Płynie z niego słodycz, jak z pysznego pączka,

nie ujmie mu uroku nawet gorączka,

pod kołdrą zwinięty leży jak cukierek,

albo naleśnik, i nie wyjdzie dziś na skwerek.

Śni mu się babka czekoladowa,

i snów o ciasteczkach pełna jest głowa,

by ruszyć gdzieś teraz, to tylko są mrzonki,

gdy wyzdrowieje, pójdzie do Biedronki.

Pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

Oj żebyś się nie zdziwił!? Nie wypada to mieć dwie lub więcej żon a jeszcze gorzej na kocią łapę.

Znalazł się znawca.Najlepiej zabawiać się w slużbowym samochodzie, w bocznych drogach pod pretekstem pilnowania prac interwencyjnych.No oczywiscie żona wtedy gotuje obiad,a podwładna kręci loda.

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobią przed następnymi wyborami za cztery lata.Zawsze tak robią,rozbebłają i ciągną latami.Tak było w Linówku,Ciemniku a teraz w Ińsku i to w kilku miejscach.To jest metoda na trwanie.Wieża też na łapu capu robiła kiedyś molo ,bo kumple załatwili dotację w ostatniej chwil.Więc odwalono lipę,byle było.Teraz jest to samo w działaniach burka.Jednym słowem ta trójca ma już swoją metodę działania,taką samą od lat.Wybierz mnie,krzyczy z plakatów Racinowski,będę ciebie reprezentował. I tak od wielu,wielu lat. A swoją drogą jaką metodę przyjęły baby? Milczeć i ganiać po podwórkach z propagandą,może się trochę głupców nazbiera przed drugą turą. Wieży nie pozostało już nic innego jak tylko sojusz robotniczo-chłopski z burkiem i atamanem.

Teraz jest dalej to samo.Propaganda i liczenie na głupotę wyborców.

Odnośnik do odpowiedzi
stary ale jary pryk

Jeśli komuchy porządnie się nie skrzykną,to Liwak wygra.Jeśli Liwak wygra,to już nigdy komuchy nie dostąpią zaszczytu burmistrzowania. Idzie nowe.Nie ma czym się smucić.Kijem Wisły nie zawrócisz.

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobią przed następnymi wyborami za cztery lata.Zawsze tak robią,rozbebłają i ciągną latami.Tak było w Linówku,Ciemniku a teraz w Ińsku i to w kilku miejscach.To jest metoda na trwanie.Wieża też na łapu capu robiła kiedyś molo ,bo kumple załatwili dotację w ostatniej chwil.Więc odwalono lipę,byle było.Teraz jest to samo w działaniach burka.Jednym słowem ta trójca ma już swoją metodę działania,taką samą od lat.Wybierz mnie,krzyczy z plakatów Racinowski,będę ciebie reprezentował. I tak od wielu,wielu lat. A swoją drogą jaką metodę przyjęły baby? Milczeć i ganiać po podwórkach z propagandą,może się trochę głupców nazbiera przed drugą turą. Wieży nie pozostało już nic innego jak tylko sojusz robotniczo-chłopski z burkiem i atamanem.

Jadę do pracy i widzę tę przygłupawą minę Bolka,który się mieni burkiem wszystkich mieszkańców.Czy ja muszę tę gębę widzieć na lampach oświetleniowych.Kto mu dał prawo do zalepiania słupów oświetleniowych swoimi kłamliwymi plakatami.Przecie z prawo mówi ,że na słupach nie wolno wieszać żadnych reklam a tym bardziej takiej zdradzieckiej gęby z ifs-u.

Odnośnik do odpowiedzi

Jadę do pracy i widzę tę przygłupawą minę Bolka,który się mieni burkiem wszystkich mieszkańców.Czy ja muszę tę gębę widzieć na lampach oświetleniowych.Kto mu dał prawo do zalepiania słupów oświetleniowych swoimi kłamliwymi plakatami.Przecie z prawo mówi ,że na słupach nie wolno wieszać żadnych reklam a tym bardziej takiej zdradzieckiej gęby z ifs-u.

A nikt tego tobie nie broni. I ty powieś sie na lampie.

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ty pracujesz, można wiedzieć ?

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ty pracujesz, można wiedzieć ?

Co to ma do rzeczy gdzie kto pracuje? plakaty są zawieszone w czterech stronach świata. Fakt faktem gdzie nie spojrzysz uszaty racinek. nawet nie wie jak obrzydza tymi plakatami ludziom swoją osobę. Ale to chyba dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

Co to ma do rzeczy gdzie kto pracuje? plakaty są zawieszone w czterech stronach świata. Fakt faktem gdzie nie spojrzysz uszaty racinek. nawet nie wie jak obrzydza tymi plakatami ludziom swoją osobę. Ale to chyba dobrze.

Olo ale ty jesteś wygibas. Po dosyć udanej dyskusji z rajcą,myślałem że będziesz Racina. Rajca zamilkł, liże rany a ty zmieniasz poglądy ! Jaka szkoda, tak znamienita postać opozycji, byłaby niezłym przykładem na prawdziwie patriotyczna postawę wobec małej ojczyzny.

Odnośnik do odpowiedzi

Olo ale ty jesteś wygibas. Po dosyć udanej dyskusji z rajcą,myślałem że będziesz Racina. Rajca zamilkł, liże rany a ty zmieniasz poglądy ! Jaka szkoda, tak znamienita postać opozycji, byłaby niezłym przykładem na prawdziwie patriotyczna postawę wobec małej ojczyzny.

Czysta czerwona propaganda sukcesu, działacie według starych, wypróbowanych komunistycznych metod, ale tym razem młodzi się zmobilizowali i zakończą ten niechlubny, komunistyczny etap w dziejach Ińska.
Odnośnik do odpowiedzi

Z ciebie taki socjolog jak z kozi d*** trąba.

Odnośnik do odpowiedzi

Czysta czerwona propaganda sukcesu, działacie według starych, wypróbowanych komunistycznych metod, ale tym razem młodzi się zmobilizowali i zakończą ten niechlubny, komunistyczny etap w dziejach Ińska.

Oby tym razem modzi stanęli na wysokości zadania,bo komuchy i ifs przywiozą swoich dziadków nawet na taczkach. A pastułka gania z wieżą jakby wciskała kit o swoich funduszach.

Odnośnik do odpowiedzi

Oby tym razem modzi stanęli na wysokości zadania,bo komuchy i ifs przywiozą swoich dziadków nawet na taczkach. A pastułka gania z wieżą jakby wciskała kit o swoich funduszach.

No te dwie pindy to mogły by się już uspokoić
Odnośnik do odpowiedzi

No te dwie pindy to mogły by się już uspokoić

Najciekawsze jest to,że obie żerują na ludziach.I to dosłownie.Co o normalnej pracy może wiedzieć jedna czy też druga. Takie lafiryndy psują te i tak trudne sytuacje w tej gminie. Te stare małpy nie mają honoru.

Odnośnik do odpowiedzi

Co wolno IFS-owi to nie tobie smrodzie !

Czytajcie wyborcy i osądźcie czy to jest arogancja lokalego klubu i ich lacyka,czy zgodne z prawem działanie. To nie jest mój kandydat,on mnie nie reprezentuje.Wręcz uważam,że przez 8 lat szkodził i żerował na moich pieniądzach wplacanych do budżetu w formie podatków.

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajcie wyborcy i osądźcie czy to jest arogancja lokalego klubu i ich lacyka,czy zgodne z prawem działanie. To nie jest mój kandydat,on mnie nie reprezentuje.Wręcz uważam,że przez 8 lat szkodził i żerował na moich pieniądzach wplacanych do budżetu w formie podatków.

Twoich pieniądzach kloszardzie ? Przecież ty jesteś podopiecznym OPS-u ! Co ty wpłacasz do budżetu ?

Odnośnik do odpowiedzi
  • Neko zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...