Skocz do zawartości

Wybory samorządowe 16.11.2014 r.

MichałK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

W dniu 18.11.2014 o 17:53, Gość napisał:

Ostał im się jeno ...sznur...

Im, to niestety wszystkim 4 opcjom. Tutaj nie ma dobrego rozwiązania.Każde stanowi klapę.Szkoda ,że tylko widzicie to u strony przeciwnej.Jesteście tacy sami i diabła za pazuchą nosiciw.Chociaż co niedzielę walicie bez wyjątku czołem u plebana. T o jest dopiero miłość go tej gminy.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 18:18, Kazik napisał:

To że Liwak lubi piwko to jeszcze nic w porównaniu do Endriego który pije alkohol na boisku i póżniej wsiada do samochodu ( za kierownicę ) i ze skwaszoną miną odjeżdża .

Na dodatek kupuje gorzałkę i płaci kartą z gminy
Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 18:18, Kazik napisał:

To że Liwak lubi piwko to jeszcze nic w porównaniu do Endriego który pije alkohol na boisku i póżniej wsiada do samochodu ( za kierownicę ) i ze skwaszoną miną odjeżdża .

A gdzie jest policja? Jedni mogą ,inni nie? Kazio , twoj syn maczał w tym palce?

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 18:38, Gość napisał:

skąpy jest burek, w życiu jeszcze nic nikomu nie dał z własnej kieszeni

Tak, to prawda że Endriu jest skąpy , jeszcze ani razu nie postawił na boisku , tylko przyjeżdża napić się na krzywy ryj !!!

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 18:54, Kazik napisał:

Tak, to prawda że Endriu jest skąpy , jeszcze ani razu nie postawił na boisku , tylko przyjeżdża napić się na krzywy ryj !!!

Za to Liwak bedzie Wam nosił kratami, pił razem z Wami hahahah ot mi przedstawiciel! Weźcie sie leczcie.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 19:06, Gość napisał:

Nawet córka miała dość tatusia i uciekła z domu.

Taki to kochany wasz Endriu.

Ludzie przejrzyjcie w końcu na oczy.

Jacek tym sposobem wyborów nie wygra. Córka jest dorosła i sama odpowiada gdzie chce być. Może miała dosyć tego waszego plucia. Może pojechała na wczasy ale wy już plociuchy ploty rozsiewacie. Byle puścić nie prawdę w eter.Jacek ty już jesteś na zielonej trawce jak przegrasz to michał tylko radnym a włodek do byków. Sio mi stąd prostaki.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 19:11, gosc napisał:

Za to Liwak bedzie Wam nosił kratami, pił razem z Wami hahahah ot mi przedstawiciel! Weźcie sie leczcie.

I leżał pijany na kładce przy jeziorze na Linówku buahahahaha. Liwaki i Jamroży to są sami karierowicze, a co Wy myslicie jak Jacus przejdzie to Ryniu wróci na dyrektora i i 3/4 nauczycieli bedzie mialo eldorado razem z tymi nieduczonymi gwiazdami hahahaha.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 19:14, Gość napisał:

Jacek tym sposobem wyborów nie wygra. Córka jest dorosła i sama odpowiada gdzie chce być. Może miała dosyć tego waszego plucia. Może pojechała na wczasy ale wy już plociuchy ploty rozsiewacie. Byle puścić nie prawdę w eter.Jacek ty już jesteś na zielonej trawce jak przegrasz to michał tylko radnym a włodek do byków. Sio mi stąd prostaki.

Tutaj nikt nie wygra,nie kojąc przeciwników.Taka to walka za chlebem.Nie za rozwojem gminy.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.11.2014 o 19:14, Gość napisał:

Swięta racja hahaha

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest zada nie dla nowego Burmistrza. W przyszłych wyborach każda gmina to powinien być jeden okręg, tak aby każdy miał swojego reprezentanta. W Ińsku jest za mało wyborców, a przy wielości kandydatów dodatkowo głosy się rozproszyły. Może też trzeba wypracowywac konsensus pomiędzy wszystkimi siłami i wystawiać po prostu z Ińska jednego kandydata w jednych wyborach z jednej opcji a za 4 lata z drugiej.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.11.2014 o 07:36, Ińszczanin napisał:

I to jest zada nie dla nowego Burmistrza. W przyszłych wyborach każda gmina to powinien być jeden okręg, tak aby każdy miał swojego reprezentanta. W Ińsku jest za mało wyborców, a przy wielości kandydatów dodatkowo głosy się rozproszyły. Może też trzeba wypracowywac konsensus pomiędzy wszystkimi siłami i wystawiać po prostu z Ińska jednego kandydata w jednych wyborach z jednej opcji a za 4 lata z drugiej.

Zgadzam sie z Tobą. Ordynacji wyborczej nie zmienimy,ale możemy apelować do mieszkańców,by wystawić w wyborach do powiatu tylko jednego kandydata.Czy usłuchają,to inna sprawa.Nie jest jednak to zadanie dla burmistrza.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.11.2014 o 08:16, Ińszczanin napisał:

Ordynacji nie zmienimy, ale okręgi wyborcze ustala rada powiatu i można apelować aby ustalała to w sposób bardziej sprawiedliwy. I to jest to zadanie dla burmistrza o którym mówiłem.

Właśnie okregi ustalono sprawiedliwie(podzielono na podobną liczbę wyborców),a my wolelibyśmy podział na gminy.Wieksze gminy nie zgodza się na to,ale apelować warto.

Odnośnik do odpowiedzi
  • Neko zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...