sza Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Własnie o tym samym pomyslałem, jacek powinien burkowi powiesic swój portret na bramieŻeby to wam Racin nie powiesił baneru na płocie bo to jest możliwe. Sami podpowiadacie pomysł. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 on może na płocie powiesić majtki od irenki Odnośnik do odpowiedzi
kandydat Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Z Tobą się całkiem dobrze rozmawia "rajco". Umiesz wypowiadać się treściwie już raz Ci to mówiłem. Wytłumacz mi tylko jedno czemu tak pluliście wtedy organizatorów referendum przecież gdyby się udało to mielibyście dzisiaj czyste konto. Warto było tak ryzykować pewna władzę dla czyjegoś widzi mi się? Skąd teraz u Was ta wiedza że to żadne pieniądze....przecież to był jeden z punktów kampanii przeciw żwirowni to Grzesiak nas podał do sądu. Przepraszanie za prawdę pokazało jak słaba jest Temida a jak silne pieniądze. Wiem że Teresę i jej "rzeczpospolita" jest sponsorowana przez wiadome źródła. Przecież to Teresy "dziecko" jak ludzie się nie połapią że te wszystkie stare kwoki nic nie rozumieją a mają służyć za maszynki do głosowania to pewnie po sąsiedzku oddadzą swoje głosy. Czy zamierzacie prowadzić jakąś kampanię wyborczą, ulotki czy jakaś strona coś może podaj. Na Teresę nigdy w życiu nie zagłosuję a opozycja ma coraz bardziej politykę roszczeniową co im glorii nie da. Bogdan się nie liczy ma takich kandydatów, że szkoda gadać. Brać sobie Czerkawskiego starego zgreda który wygląda jak chodząca kostucha na radnego bo to kolega ze statku. Jednym słowem tu koleś tam koleś i jak tu nie wierzyć że nic się w Ińsku nie uda. Ja nie mam złudzeń że nic się nie zmieni ale nie chciał bym chociaż jednego- żeby ta kopalnia tu powstała i tyle a może aż tyle.....................Aż miło poczytać. Czemu jedni dyskutują a drudzy tylko kolaborują. Niech Michał pisze coś konkretnego. Chcą do władzy a poruszają głupoty. Na portalu tylko jakieś nieważne śmieci, na tej ich stronie kampanijnej jak podali to nic się do dzisiaj nie zmieniło. Terminarz spotkań ale żadnych z nich sprawozdań ani podsumowań co to do cholery jest??? Dla mnie lipa odstawiona przez opozycję.Michał to teraz powinno ciebie być tu pełno i dużo bo tu możesz się promować a nie na stronach na których nic się nie dzieje. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 on może na płocie powiesić majtki od irenkiTo jest włodkowa szkoła pisać o niczym. Przecież Jacek i włodek już nic nie mogą tylko patrzeć na majtki- bo nawet nie wiedzą, że teraz kobitki mają stringi :D Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 To jest włodkowa szkoła pisać o niczym. Przecież Jacek i włodek już nic nie mogą tylko patrzeć na majtki- bo nawet nie wiedzą, że teraz kobitki mają stringi :DCo ty chcesz od Włodka, wiekszego kłamcy, kretacza, szui od burka nie było i nie będzie Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Z Tobą się całkiem dobrze rozmawia "rajco". Umiesz wypowiadać się treściwie już raz Ci to mówiłem. Wytłumacz mi tylko jedno czemu tak pluliście wtedy organizatorów referendum przecież gdyby się udało to mielibyście dzisiaj czyste konto. Warto było tak ryzykować pewna władzę dla czyjegoś widzi mi się? Skąd teraz u Was ta wiedza że to żadne pieniądze....przecież to był jeden z punktów kampanii przeciw żwirowni to Grzesiak nas podał do sądu. Przepraszanie za prawdę pokazało jak słaba jest Temida a jak silne pieniądze. Wiem że Teresę i jej "rzeczpospolita" jest sponsorowana przez wiadome źródła. Przecież to Teresy "dziecko" jak ludzie się nie połapią że te wszystkie stare kwoki nic nie rozumieją a mają służyć za maszynki do głosowania to pewnie po sąsiedzku oddadzą swoje głosy. Czy zamierzacie prowadzić jakąś kampanię wyborczą, ulotki czy jakaś strona coś może podaj. Na Teresę nigdy w życiu nie zagłosuję a opozycja ma coraz bardziej politykę roszczeniową co im glorii nie da. Bogdan się nie liczy ma takich kandydatów, że szkoda gadać. Brać sobie Czerkawskiego starego zgreda który wygląda jak chodząca kostucha na radnego bo to kolega ze statku. Jednym słowem tu koleś tam koleś i jak tu nie wierzyć że nic się w Ińsku nie uda. Ja nie mam złudzeń że nic się nie zmieni ale nie chciał bym chociaż jednego- żeby ta kopalnia tu powstała i tyle a może aż tyle.....................Było kilka osób co w szczególny sposób, rzucało kłody pod nogi organizatorów referendum. Burmistrz publicznie wypowiedział podobne słowa jak niedawno prezydent Komorowski o referendum Warszawskim !Ja z racji że w czasie referendum pełniłem szczególną funkcję, na jego temat się nie wypowiadałem, choć ogólnie o referendach myślę sceptycznie. Wiedza co do hipotetycznych pieniędzy z kopalni wynika z danych zadeklarowanych przez SKSM w dokumentach złożonych do uchwały o planie zagospodarowania.Kampanię zaczynamy w przyszłym tygodniu przy użyciu "klasycznych" metod dotarcia do wyborcy a więc strona internetowa, plakaty, ulotki i odwiedziny i dyskusja z mieszkańcami Gminy. A kopalnia w tym układzie politycznym nie ma szans...chyba że .......co mało możliwe ?? Ale kobieta zmienną jest ??!! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Było kilka osób co w szczególny sposób, rzucało kłody pod nogi organizatorów referendum. Burmistrz publicznie wypowiedział podobne słowa jak niedawno prezydent Komorowski o referendum Warszawskim !Ja z racji że w czasie referendum pełniłem szczególną funkcję, na jego temat się nie wypowiadałem, choć ogólnie o referendach myślę sceptycznie. Wiedza co do hipotetycznych pieniędzy z kopalni wynika z danych zadeklarowanych przez SKSM w dokumentach złożonych do uchwały o planie zagospodarowania.Kampanię zaczynamy w przyszłym tygodniu przy użyciu "klasycznych" metod dotarcia do wyborcy a więc strona internetowa, plakaty, ulotki i odwiedziny i dyskusja z mieszkańcami Gminy. A kopalnia w tym układzie politycznym nie ma szans...chyba że .......co mało możliwe ?? Ale kobieta zmienną jest ??!!W 2010 roku kopalnia u was tez nie miała szans, ale one nagle sie pojawiły po kilku miesiacach, a że historia lubi sie powtarzac, to tak samo będzie i tym razem, racinowski jesli wygra to otworzy zwirownię. Amen! Odnośnik do odpowiedzi
rajca Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 W 2010 roku kopalnia u was tez nie miała szans, ale one nagle sie pojawiły po kilku miesiacach, a że historia lubi sie powtarzac, to tak samo będzie i tym razem, racinowski jesli wygra to otworzy zwirownię. Amen!Masz koniec 2014 roku, SKSM złożyły wszystkie dokumenty do planu kilka miesięcy temu i kopalni też nie ma ??! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Masz koniec 2014 roku, SKSM złożyły wszystkie dokumenty do planu kilka miesięcy temu i kopalni też nie ma ??!Bo sa wybory, przestań juz klamać buraczany klakierze Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Masz koniec 2014 roku, SKSM złożyły wszystkie dokumenty do planu kilka miesięcy temu i kopalni też nie ma ??!Przecież nie będziecie w nieskończoność trzymać planu w szufladzie czy segregatorze. Musicie go czy chcecie czy nie wyłożyć bo inaczej sksm poda was do sądu o przewlekłość. I co i wygra. Wtedy wy będziecie z kasy gminy płacić im za to że nie wydobywają. Ale będą jaja. Ja wam powiem jak będzie radni bogdana + radni cioci + radni andrzeja dają razem żwirownię. Tak czy siak jesteśmy w gównie, szambie i takie tam. Powiedz dlaczego ci nie wierzę "rajco". Tak dla twojej wiedzy czy ci cię podoba czy nie to referendum jest uznawane za najbardziej demokratyczną wypowiedź mieszkańców. Skoro chcesz żeby ciebie wybierać pozwól żeby ludzie ci wierzyli a ty uważasz że wszystkie rozumy pozjadałeś i ty masz prawo decyzji. To największa wasza wada IFS-su i Racina. Odnośnik do odpowiedzi
nie rajca Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 "referendum jest uznawane za najbardziej demokratyczną wypowiedź mieszkańców" Zgadzam się z tym stwierdzeniem, jednak pod warunkiem,że jest ono wiążące.W naszym ińskim przypadku referendum odbyło się,lecz nie zostały spełnione warunki,by było ono wiążące.Referendum mniej dotyczyło protestu przed utworzeniem żwirowni,a bardziej jego uczestnicy skupili się na zmianie władzy w Ińsku.Ten drugi(nieoficjalny element) sprawił,że ani burmistrz,ani też radni nie byli zainteresowani udziałem naszego społeczeństwa w referendum. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 "referendum jest uznawane za najbardziej demokratyczną wypowiedź mieszkańców" Zgadzam się z tym stwierdzeniem, jednak pod warunkiem,że jest ono wiążące.W naszym ińskim przypadku referendum odbyło się,lecz nie zostały spełnione warunki,by było ono wiążące.Referendum mniej dotyczyło protestu przed utworzeniem żwirowni,a bardziej jego uczestnicy skupili się na zmianie władzy w Ińsku.Ten drugi(nieoficjalny element) sprawił,że ani burmistrz,ani też radni nie byli zainteresowani udziałem naszego społeczeństwa w referendum.Gówno prawda, rajca tak samo jak i racin próbuje odwrócic kota ogonem i wmawiać ludziom to co nie miało miejsca. referendum się nie udało, bo racin nim sterował poprzez manskiego i nawoływał do niepójścia do referendum. Ale prawdziwe referendum odbędzie się dokładnie za miesiąc, tym razem nikt nikogo nie będzie szantazował, nawoływał, czy straszył. wszyscy pójdą i tym razem naprawdę będzie chodziło o żwirownie i o odsuniecie racina i ciebie rajco od wladzy, własnie tym razem o to chodzi. Odnośnik do odpowiedzi
nie rajca Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Gówno prawda, rajca tak samo jak i racin próbuje odwrócic kota ogonem i wmawiać ludziom to co nie miało miejsca. referendum się nie udało, bo racin nim sterował poprzez manskiego i nawoływał do niepójścia do referendum. Ale prawdziwe referendum odbędzie się dokładnie za miesiąc, tym razem nikt nikogo nie będzie szantazował, nawoływał, czy straszył. wszyscy pójdą i tym razem naprawdę będzie chodziło o żwirownie i o odsuniecie racina i ciebie rajco od wladzy, własnie tym razem o to chodzi.Kandydatów jest wielu,a burmistrz tylko jeden. Niekoniecznie wygra ktoś z pretendentów.Możesz zdziwić się ogromnie. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Burek manipulował referendum, teraz manipuluje wyborami, prowadzi brudną wredną grę, ale bozia się nad nim zlituje i pośle go na zieloną trawkę Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 "referendum jest uznawane za najbardziej demokratyczną wypowiedź mieszkańców" Zgadzam się z tym stwierdzeniem, jednak pod warunkiem,że jest ono wiążące.W naszym ińskim przypadku referendum odbyło się,lecz nie zostały spełnione warunki,by było ono wiążące.Referendum mniej dotyczyło protestu przed utworzeniem żwirowni,a bardziej jego uczestnicy skupili się na zmianie władzy w Ińsku.Ten drugi(nieoficjalny element) sprawił,że ani burmistrz,ani też radni nie byli zainteresowani udziałem naszego społeczeństwa w referendum.Nie znam takiej teorii że ktoś chciał was od władzy odsuwać. Teraz wam odbije się czkawką nawoływanie do bojkotu bo tak należy nazywać list racina do mieszkańców. Nikt dzisiaj nie da wiary takim ludziom jak paluch czy racinowski za takie potraktowanie mieszkanców. Rajco w końcu i tak do referendum doszło to co stało na przeszkodzie żeby dać się ludziom spokojnie wypowiedzieć? Oj zapamiętają wam to mieszkańcy zapamietają..... Odnośnik do odpowiedzi
turysta Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 "referendum jest uznawane za najbardziej demokratyczną wypowiedź mieszkańców" Zgadzam się z tym stwierdzeniem, jednak pod warunkiem,że jest ono wiążące.W naszym ińskim przypadku referendum odbyło się,lecz nie zostały spełnione warunki,by było ono wiążące.Referendum mniej dotyczyło protestu przed utworzeniem żwirowni,a bardziej jego uczestnicy skupili się na zmianie władzy w Ińsku.Ten drugi(nieoficjalny element) sprawił,że ani burmistrz,ani też radni nie byli zainteresowani udziałem naszego społeczeństwa w referendum.Tylko taki idiota z tej gminy może napisać te kłamstwa.Problem nie w tym,że siedzicie bezproduktywnie przy korycie lecz w fakcie,że gmina stracie przez żwirownię swoje największe atuty i wodę pitną. Tylko kompletni ignoranci i debile tego nie rozumieją. Gmina bez wody jest jak pustynia. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Czy ty wiesz co piszesz?Nażryj się żwiru i popij wodą póki jeszcze jest. Może twoja mózgownica zacznie funkcjonować prawidłowo.Któż to chce zasypać ciebie żwirem i wypompować wodę?Nie ten burmistrz i nie ci radni,więc nie ujadaj!!! Odnośnik do odpowiedzi
as Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Czy ty wiesz co piszesz?Nażryj się żwiru i popij wodą póki jeszcze jest. Może twoja mózgownica zacznie funkcjonować prawidłowo.Któż to chce zasypać ciebie żwirem i wypompować wodę?Nie ten burmistrz i nie ci radni,więc nie ujadaj!!!Własnie ten burmistrz z obecnymi radnymi prą na siłę do otwarcia zwirowni, teraz sprawę wyciszyli bo są wybory, ale w szufladzie maja wszystkie papiery pozałatwiane, po wyborach na pierwszej sesji zaklepia żwirownie. Żwirownia oznacza brak wody, juz od dawna wody w jeziorze jest tragicznie mało, przy targu w strumyku od miesięcy nie przepłynęła ani kropla, w lasach powysychały wszystkie bajorka, a co będzie jak otworzą żwirownię? wyschna studnie i będziecie dowozić wode w beczkowozach. Zwirki nas rozjeżdżą, to pewne jak w banku, halas i popekane budynki, hulający wiatr powodujący burze piaskowe i wiele innych zagrożeń, a kasy z tego nie będzie, to zagłada dla naszego miasteczka, ale w likwidowaniu to racin jest najlepszy! Odnośnik do odpowiedzi
Ala Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Własnie ten burmistrz z obecnymi radnymi prą na siłę do otwarcia zwirowni, teraz sprawę wyciszyli bo są wybory, ale w szufladzie maja wszystkie papiery pozałatwiane, po wyborach na pierwszej sesji zaklepia żwirownie. Żwirownia oznacza brak wody, juz od dawna wody w jeziorze jest tragicznie mało, przy targu w strumyku od miesięcy nie przepłynęła ani kropla, w lasach powysychały wszystkie bajorka, a co będzie jak otworzą żwirownię? wyschna studnie i będziecie dowozić wode w beczkowozach. Zwirki nas rozjeżdżą, to pewne jak w banku, halas i popekane budynki, hulający wiatr powodujący burze piaskowe i wiele innych zagrożeń, a kasy z tego nie będzie, to zagłada dla naszego miasteczka, ale w likwidowaniu to racin jest najlepszy!Fatalisto. Od samego planu powstania żwirowni wody nie ubywa.Nie przyszło ci do głowy,ze mieliśmy gorące lato,a i opadów niewiele?Takie lata rzadko,ale bywają. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Fatalisto. Od samego planu powstania żwirowni wody nie ubywa.Nie przyszło ci do głowy,ze mieliśmy gorące lato,a i opadów niewiele?Takie lata rzadko,ale bywają.Mylisz się naukowcy biją na alarm że niedługo w Polsce będzie brakowało wody pitnej jest jej bardzo duży deficyt. To samo się dzieje na świecie. A dla was jest to kwestia jednego lata. Ciemnoty wam nie nam. Odnośnik do odpowiedzi
hauhau Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Czy ty wiesz co piszesz?Nażryj się żwiru i popij wodą póki jeszcze jest. Może twoja mózgownica zacznie funkcjonować prawidłowo.Któż to chce zasypać ciebie żwirem i wypompować wodę?Nie ten burmistrz i nie ci radni,więc nie ujadaj!!!Widać ,że jesteś lizodupem buraka i szczekasz jak ci każe idioto z rady. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Widać ,że jesteś lizodupem buraka i szczekasz jak ci każe idioto z rady.Odkrywca Ameryki? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Odkrywca Ameryki?Ot dyskutant się znalazł. Ty baranie rozmawiaj o Ińsku a nie o Ameryce. Odnośnik do odpowiedzi
palec Boży Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Fatalisto. Od samego planu powstania żwirowni wody nie ubywa.Nie przyszło ci do głowy,ze mieliśmy gorące lato,a i opadów niewiele?Takie lata rzadko,ale bywają.Nie pomyślałeś, że Bozia grozi wam palcem i już na samą myśl o powstaniu żwirowni wysuszyła jezioro i lasy? Gdybyć nie wierzył w Marksa i Engelsa to byś te znaki wziął sobie do serca i porzucił zamiar otwarcia żwirowni, ale ty komunisto nie zważasz na znaki od Boga i dalej brniesz w to bagno. Opadów w tym roku jest pod dostatkiem, suszy nie było, a mimo to wody ubyło jak nigdy dotąd. Pomyśl więc dobrze, zanim podejmiesz decyzje katastrofalna dla twoich dzieci i wnuków i przestań mysleć o żwirowni, bo ona ci życia nie uratuje, a wręcz przeciwnie, pogrąży nas na wiele pokoleń. Odnośnik do odpowiedzi
lizodup buraka Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie pomyślałeś, że Bozia grozi wam palcem i już na samą myśl o powstaniu żwirowni wysuszyła jezioro i lasy? Gdybyć nie wierzył w Marksa i Engelsa to byś te znaki wziął sobie do serca i porzucił zamiar otwarcia żwirowni, ale ty komunisto nie zważasz na znaki od Boga i dalej brniesz w to bagno. Opadów w tym roku jest pod dostatkiem, suszy nie było, a mimo to wody ubyło jak nigdy dotąd. Pomyśl więc dobrze, zanim podejmiesz decyzje katastrofalna dla twoich dzieci i wnuków i przestań mysleć o żwirowni, bo ona ci życia nie uratuje, a wręcz przeciwnie, pogrąży nas na wiele pokoleń.Po pierwsze podobne susze mieliśmy już w ostatnim 40 leciu. Po drugie i ostatnie jestem zdecydowanym przeciwnikiem powstania żwirowni. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi