Propozycja Napisano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 28 minut temu, lena napisał: Groch z kapustą ,gdybyś znał szczegóły ich postępowania od 4 lat ,to nie uważałbyś że komentarze są perfidne.Mają to na co sobie zasłużyli. No właśnie mam zagwostke. Niby za była władzą, ale w sumie nie mówi źle o nowej. Stara się zachować mocno neutralne stanowisko jednak znając historię poczynań starej władzy... Hmmm. No jest to zagadka Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Groch z Kapustą nie jest głupi-widział swoje, słyszał swoje i też ma wyrobione zdanie. Raczej czepia się sposobu okazywania zawodu i rozczarowania. Wielu tu pisze tryskając nienawiścią i chełpiąc się porażką jednych i triumfem drugich- pycha kroczy przed upadkiem. To się tyczy i przegranych i wygranych. Szczerze wątpię aby radni działali przeciwko dobru ogólnemu. Czy to w poprzednich kadencjach czy w tej nadchodzącej. Radni, jak ktoś sam zauważył, są dla miasteczka. A Urząd Gminy to nie tylko burmistrz i zastępca- to jednak wielu ludzi, którzy czuwają nad tym aby było sprawiedliwie i zgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Godzinę temu, zimno napisał: Nie wysilaj się terapeuto.Przez 10 lat się obłowili i to dzięki tutejszemu układowi.Jak znam życie będą "umilać" nowej burmistrzami życie.Może coś z tej akcji zrozumie te 46% nie glosujących.Co do zarzynania,to raczej zarzynali mieszkańców.Czas pokaże jak pieski będą skamleć.Przewiduję raczej gryzienie.A na to gryziony odpowiada podobnie. Ani mi się śni bujać się na terapii zbiorowej. O obławianie się chodzi? Każdy się obławia. W układy, w kasę- w końcu ma wyższą pensję, czasem w ziemię. Normalka w absolutnie każdym przypadku. Nieunikniona. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia (edytowane) 22 minuty temu, Propozycja napisał: No właśnie mam zagwostke. Niby za była władzą, ale w sumie nie mówi źle o nowej. Stara się zachować mocno neutralne stanowisko jednak znając historię poczynań starej władzy... Hmmm. No jest to zagadka Po co się głowić? Czy muszę być za kimś aby być przeciwko komuś? I na odwrót? Każda władza do czegoś dąży, a powinna przede wszystkim dążyć do rozwoju swojego terytorium. Należy rozpatrywać to wszystko w perspektywie całości. Taki bilans sukcesów i porażek. Temu też się przyglądam. Pamiętam Ińsko sprzed lat 10, zobaczymy co przyniesie kolejne kilka. Oby wszystkim nam zdrowie dopisało i otwarty umysł Edytowane 20 Kwietnia przez Groch z Kapustą Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niestety Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Można by myśleć,że KADAM to historyczna nazwa zespołu rockowego,ale i organizacji społecznej utworzonej po to,by uczestnicy pod pretekstem pomocy potrzebującym i realizującym Dni Ińska obłowili się.Na ich konto gmina przeznaczyła bardzo dużo środków finansowych,jednak gdy przyszło te środki rozliczyć,KADAM rozwiązał się i i nie było podmiotu odpowiedzialnego za rozliczenie wydanych przez gminę środków.Rozwiązany Kadam nie przestał funkcjonować.Tworzył on mafijne zaplecze wiceburmistrza przez kilka ostatnich lat.Ta współpraca trwa do dziś.Wyróżniają się:grubachna Ewa,czerwony jak cegła Artur,kuniu i banan. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 29 minut temu, niestety napisał: Można by myśleć,że KADAM to historyczna nazwa zespołu rockowego,ale i organizacji społecznej utworzonej po to,by uczestnicy pod pretekstem pomocy potrzebującym i realizującym Dni Ińska obłowili się.Na ich konto gmina przeznaczyła bardzo dużo środków finansowych,jednak gdy przyszło te środki rozliczyć,KADAM rozwiązał się i i nie było podmiotu odpowiedzialnego za rozliczenie wydanych przez gminę środków.Rozwiązany Kadam nie przestał funkcjonować.Tworzył on mafijne zaplecze wiceburmistrza przez kilka ostatnich lat.Ta współpraca trwa do dziś.Wyróżniają się:grubachna Ewa,czerwony jak cegła Artur,kuniu i banan. Jest jednak opcja, że robiono to całkiem legalnie. Gminy często wykorzystują możliwości wszelkiego typu stowarzyszeń w celu realizacji różnych iwentów. Są dotacje, konkursy. Stowarzyszeniu każdy może dać pieniądze w różnych formach- np. darowizny na cele statutowe albo na konkretne działania, a Urzędowi niekoniecznie. Sponsorzy również wspierają jedynie organizacje pozarządowe. Dla mnie jest to logiczne i wszystkim wychodzi na dobre. Gminy nie mają środków na takie działania. Jeśli myślicie, że Pani Ewa się obędzie bez takich 'ruchów logiczno- taktycznych'- jesteście w błędzie. Że KADAM wspierał wice? Przecież wice zaczynał w KADAMIE. Nie widzę w tym nic dziwnego. Po prostu tą współpracę kontynuowano. Czy ktoś się tam obławiał, to już inna sprawa. Raczej nie widać aby któryś z członków KADAMU opływał w luksusy. Mam wrażenie, że 'łapiecie' się wszystkiego aby tylko się złapać. To nie ma sensu. Gmina stara się współpracować z pozarządowcami bo jest to po prostu obustronnie korzystne. Edytowane 21 Kwietnia przez Groch z Kapustą Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niestety Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Przecież nie jest to organizacja pozarządowa.Zdecydowanie ma znamiona mafii.Czy potrafisz to odróżnić? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 13 minut temu, niestety napisał: Przecież nie jest to organizacja pozarządowa.Zdecydowanie ma znamiona mafii.Czy potrafisz to odróżnić? KADAM był organizacją pozarządową. Wiem co to jest mafia i jak działa. Nie widzę tego tutaj. Po prostu jedni ludzie byli i są zaangażowani, a inni mają wiele rzeczy w d**** natomiast pierwsi są do krytyki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JUREK KO Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2 minuty temu, Groch z Kapustą napisał: KADAM był organizacją pozarządową. Wiem co to jest mafia i jak działa. Nie widzę tego tutaj. Po prostu jedni ludzie byli i są zaangażowani, a inni mają wiele rzeczy w d**** natomiast pierwsi są do krytyki. TY TEŻ JESTES KADAM.TEMU DAM I TAMTEMU DAM, A CO MOŻNA TO SOBIE WEZME,JAK STARA ROZPADUWA Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 32 minuty temu, JUREK KO napisał: TY TEŻ JESTES KADAM.TEMU DAM I TAMTEMU DAM, A CO MOŻNA TO SOBIE WEZME,JAK STARA ROZPADUWA 🤣 i tu Cię rozczaruję. Jeśli cokolwiek biorę to własną pracą i z pewnością nikomu nie daję. Do KADAMA raczej mi też daleko. Wielu z nich tam😅 nawet nie lubię, a inni mnie irytują. Po prostu staram się spojrzeć na to wszystko bez zbędnej zawiści i roszczeniowości. Znaczy, że jak? Jeśli ktoś tu nie pisze jednym zdaniem i z wykrzyknikami stawianymi pomiędzy bluzganiem, a wygrażaniem to jest fuj i przeciwko Wam? Co to niby jest? Forum zarezerwowane dla ludzi ze wścieklizną i sraczką, że bliżej koryta się nie znaleźli? Jakieś problemy z budowaniem wypowiedzi pisemnej? Edytowane 21 Kwietnia przez Groch z Kapustą Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia I można by tu sobie popisać, wymienić zdania i konkretne opinie gdyby nie np. takie akcje 😆. Forum 'dla każdego', gdzie każdy może wyrazić swoją opinię? Naprawdę? To nazywacie sprawiedliwością i wolnością? Mój profil jest notorycznie blokowany! A cóż takiego tutaj wypisuję, że Groch z Kapustą' co chwilę jest blokowany? To jest demokracja w Waszym wydaniu??? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niestety Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Mam tak samo jak Ty.Ciągle jestem zablokowany. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadek Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 1 minutę temu, niestety napisał: Mam tak samo jak Ty.Ciągle jestem zablokowany. To blokują ci co przegrali Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 38 minut temu, tadek napisał: Raczej Ci którzy mają problem z prowadzeniem dyskusji- wszystko jedno po czyjej są stronie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakaś tam ińszczanka Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 5 minut temu, Groch z Kapustą napisał: Raczej Ci którzy mają problem z prowadzeniem dyskusji- wszystko jedno po czyjej są stronie. Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 8 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał: Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału. Jednych kadencja się kończy, drugich zaczyna. Taki łańcuch pokarmowy. Ciekawi mnie kto tu był taki 'poświęcony' pracy dla dobra Ińska, a wyleciał? Jedyna osoba, która mi przychodzi do głowy to Klym. Dla niego jednak Ińsko było stanowczo 'zbyt mało'. On by się tu tylko marnował w klatce jaką jest ICK. Edytowane 21 Kwietnia przez Groch z Kapustą Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakiś tam ińszczanin Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 48 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał: Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału. A w kościele już dziś byłaś? Najgłośniej śpiewałaś? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wyborca Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Kuba najlepszy przebijał ich we wszystkim i trzeba było się o pozbyć bo mądrych ludzi nie akceptowali Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
będzie dalej syf Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 58 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał: Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału. Oto jest najważniejsze,chciaż zostawił w gminie kilku krętaczy tak jak Krzysiek,Jarek,śmieciarz juch a do tego stado psów.Będą ujadać tak długo jak burmistrz pozwoli. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 9 minut temu, będzie dalej syf napisał: Oto jest najważniejsze,chciaż zostawił w gminie kilku krętaczy tak jak Krzysiek,Jarek,śmieciarz juch a do tego stado psów.Będą ujadać tak długo jak burmistrz pozwoli. No dobrze. A co będzie jeśli jednak nowa Burmistrz zdecyduje nie po waszej myśli i jednak kogoś z powyższych do współpracy sobie zostawi? 😀 też będziecie zdzierać sobie na niej opuszki palców? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 17 minut temu, wyborca napisał: Kuba najlepszy przebijał ich we wszystkim i trzeba było się o pozbyć bo mądrych ludzi nie akceptowali Może po prostu nie gwarantowali mu takiej wolności jakiej oczekiwał? Centrum jednak nie jest instytucją odrębną. Realizuje cele gminne. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bez znieczulenia Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 7 minut temu, Groch z Kapustą napisał: No dobrze. A co będzie jeśli jednak nowa Burmistrz zdecyduje nie po waszej myśli i jednak kogoś z powyższych do współpracy sobie zostawi? 😀 też będziecie zdzierać sobie na niej opuszki palców? To były trudne wybory,ludzie kilkoma głosami przebili obecną jeszcze klikę i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 13 minut temu, bez znieczulenia napisał: To były trudne wybory,ludzie kilkoma głosami przebili obecną jeszcze klikę i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy. No dobrze. Tyle, że z tego co można wywnioskować oczekuje się od nowej Pani Burmistrz stanowczych ruchów- przede wszystkim tych dotyczących kopalni- które gminę mogą kosztować majątek. Jeśli są umowy to będą i kary za ich niedotrzymanie. Nie możecie oczekiwać, że cofnie czas albo wycofa się z czegoś bez względu na koszta bo i wtedy suchej niteczki na niej nie zostawicie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renia Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 16 minut temu, Groch z Kapustą napisał: Może po prostu nie gwarantowali mu takiej wolności jakiej oczekiwał? Centrum jednak nie jest instytucją odrębną. Realizuje cele gminne. Kuba najlepszy przebijał ich we wszystkim i trzeba było się o pozbyć bo mądrych ludzi nie akceptowali Żeby była jasność,on był najlepszy w tzw.konferansjerce,ale prowadzenie imprezy bez wykonawców to już kłopot.W domu kultury powinny być prowadzone zajęcia w zakresie teatru,recytacji,wokalu i gry na instrumentach.Jego zajęciem było prowadzenie imprez,a nie przygotowanie uczestników do imprez.Byli instruktorzy, jak choćby Pan Moroz,który prowadził naukę gry na instrumentach,przygotowanie podkładów na żywo wokalistom, a także udział w konkursach wokalnych łącznie z przewozem uczestników. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 19 minut temu, bez znieczulenia napisał: i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy. A co jeśli jej stanowcza postawa nie będzie zgodna z Waszą snutą tutaj wizją i zostanie odebrana jako 'woda sodowa'? Liwakowi i Kupczyńskiemu również zarzucało się przede wszystkim to, że się 'odwrócili' od przeciętnego interesanta i szli swoją drogą. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi