Skocz do zawartości

Kandydaci na burmistrza

Mieszkaniec

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, lena napisał:

Groch z kapustą ,gdybyś znał szczegóły ich postępowania od 4 lat ,to nie uważałbyś że komentarze są perfidne.Mają to na co sobie zasłużyli.

No właśnie mam zagwostke. Niby za była władzą, ale w sumie nie mówi źle o nowej. Stara się zachować mocno neutralne stanowisko jednak znając historię poczynań starej władzy... Hmmm. No jest to zagadka 

Odnośnik do odpowiedzi
  • Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

• Groch z Kapustą

135

Groch z Kapustą nie jest głupi-widział swoje, słyszał swoje i też ma wyrobione zdanie. Raczej czepia się sposobu okazywania zawodu i rozczarowania. Wielu tu pisze tryskając nienawiścią i chełpiąc się porażką jednych i triumfem drugich- pycha kroczy przed upadkiem. To się tyczy i przegranych i wygranych. Szczerze wątpię aby radni działali przeciwko dobru ogólnemu. Czy to w poprzednich kadencjach czy w tej nadchodzącej. Radni, jak ktoś sam zauważył, są dla miasteczka. A Urząd Gminy to nie tylko burmistrz i zastępca- to jednak wielu ludzi, którzy czuwają nad tym aby było sprawiedliwie i zgodnie z prawem.

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zimno napisał:

Nie wysilaj się terapeuto.Przez 10 lat się obłowili i to dzięki tutejszemu układowi.Jak znam życie będą "umilać" nowej burmistrzami życie.Może coś z tej akcji zrozumie te 46% nie glosujących.Co do zarzynania,to raczej zarzynali mieszkańców.Czas pokaże jak pieski będą skamleć.Przewiduję raczej gryzienie.A na to gryziony odpowiada podobnie.

Ani mi się śni bujać się na terapii zbiorowej.

O obławianie się chodzi? Każdy się obławia. W układy, w kasę- w końcu ma wyższą pensję, czasem w ziemię. Normalka w absolutnie każdym przypadku. Nieunikniona.

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Propozycja napisał:

No właśnie mam zagwostke. Niby za była władzą, ale w sumie nie mówi źle o nowej. Stara się zachować mocno neutralne stanowisko jednak znając historię poczynań starej władzy... Hmmm. No jest to zagadka 

Po co się głowić? Czy muszę być za kimś aby być przeciwko komuś? I na odwrót? Każda władza do czegoś dąży, a powinna przede wszystkim dążyć do rozwoju swojego terytorium. Należy rozpatrywać to wszystko w perspektywie całości. Taki bilans sukcesów i porażek. Temu też się przyglądam. Pamiętam Ińsko sprzed lat 10, zobaczymy co przyniesie kolejne kilka. Oby wszystkim nam zdrowie dopisało i otwarty umysł :) 

Edytowane przez Groch z Kapustą
Odnośnik do odpowiedzi

Można by myśleć,że KADAM to historyczna nazwa zespołu rockowego,ale i organizacji społecznej utworzonej po to,by uczestnicy pod pretekstem pomocy potrzebującym i realizującym Dni Ińska obłowili się.Na ich konto gmina przeznaczyła bardzo dużo środków finansowych,jednak gdy przyszło te środki rozliczyć,KADAM rozwiązał się i i nie było podmiotu odpowiedzialnego za rozliczenie wydanych przez gminę środków.Rozwiązany Kadam nie przestał funkcjonować.Tworzył on mafijne zaplecze wiceburmistrza przez kilka ostatnich lat.Ta współpraca trwa do dziś.Wyróżniają się:grubachna Ewa,czerwony jak cegła Artur,kuniu i banan.

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, niestety napisał:

Można by myśleć,że KADAM to historyczna nazwa zespołu rockowego,ale i organizacji społecznej utworzonej po to,by uczestnicy pod pretekstem pomocy potrzebującym i realizującym Dni Ińska obłowili się.Na ich konto gmina przeznaczyła bardzo dużo środków finansowych,jednak gdy przyszło te środki rozliczyć,KADAM rozwiązał się i i nie było podmiotu odpowiedzialnego za rozliczenie wydanych przez gminę środków.Rozwiązany Kadam nie przestał funkcjonować.Tworzył on mafijne zaplecze wiceburmistrza przez kilka ostatnich lat.Ta współpraca trwa do dziś.Wyróżniają się:grubachna Ewa,czerwony jak cegła Artur,kuniu i banan.

Jest jednak opcja, że robiono to całkiem legalnie. Gminy często wykorzystują możliwości wszelkiego typu stowarzyszeń w celu realizacji różnych iwentów. Są dotacje, konkursy. Stowarzyszeniu każdy może dać pieniądze w różnych formach- np. darowizny na cele statutowe albo na konkretne działania, a  Urzędowi niekoniecznie. Sponsorzy również wspierają jedynie organizacje pozarządowe. Dla mnie jest to logiczne i wszystkim wychodzi na dobre. Gminy nie mają środków na takie działania. Jeśli myślicie, że Pani Ewa się obędzie bez takich 'ruchów logiczno- taktycznych'- jesteście w błędzie.

Że KADAM wspierał wice? Przecież wice zaczynał w KADAMIE. Nie widzę w tym nic dziwnego. Po prostu tą współpracę kontynuowano. Czy ktoś się tam obławiał, to już inna sprawa. Raczej nie widać aby któryś z członków KADAMU opływał w luksusy. Mam wrażenie, że 'łapiecie' się wszystkiego aby tylko się złapać. To nie ma sensu. Gmina stara się współpracować z pozarządowcami bo jest to po prostu obustronnie korzystne.

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, niestety napisał:

Przecież nie jest to organizacja pozarządowa.Zdecydowanie ma znamiona mafii.Czy potrafisz to odróżnić?

KADAM był organizacją pozarządową. Wiem co to jest mafia i jak działa. Nie widzę tego tutaj. Po prostu jedni ludzie byli i są zaangażowani, a inni mają wiele rzeczy w d**** natomiast pierwsi są do krytyki.

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Groch z Kapustą napisał:

KADAM był organizacją pozarządową. Wiem co to jest mafia i jak działa. Nie widzę tego tutaj. Po prostu jedni ludzie byli i są zaangażowani, a inni mają wiele rzeczy w d**** natomiast pierwsi są do krytyki.

TY TEŻ JESTES KADAM.TEMU DAM I TAMTEMU DAM, A CO MOŻNA TO SOBIE WEZME,JAK STARA ROZPADUWA

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, JUREK KO napisał:

TY TEŻ JESTES KADAM.TEMU DAM I TAMTEMU DAM, A CO MOŻNA TO SOBIE WEZME,JAK STARA ROZPADUWA

🤣 i tu Cię rozczaruję. Jeśli cokolwiek biorę to własną pracą i z pewnością nikomu nie daję. Do KADAMA raczej mi też daleko. Wielu z nich tam😅 nawet nie lubię, a inni mnie irytują. Po prostu staram się spojrzeć na to wszystko bez zbędnej zawiści i roszczeniowości.

Znaczy, że jak? Jeśli ktoś tu nie pisze jednym zdaniem i z wykrzyknikami stawianymi pomiędzy bluzganiem, a wygrażaniem to jest fuj i przeciwko Wam? Co to niby jest? Forum zarezerwowane dla ludzi ze wścieklizną i sraczką, że bliżej koryta się nie znaleźli? Jakieś problemy z budowaniem wypowiedzi pisemnej?

Odnośnik do odpowiedzi

I można by tu sobie popisać, wymienić zdania i konkretne opinie gdyby nie np. takie akcje 😆. Forum 'dla każdego', gdzie każdy może wyrazić swoją opinię? Naprawdę? To nazywacie sprawiedliwością i wolnością? Mój profil jest notorycznie blokowany! A cóż takiego tutaj wypisuję, że Groch z Kapustą' co chwilę jest blokowany? To jest demokracja w Waszym wydaniu???

blokada.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
jakaś tam ińszczanka
5 minut temu, Groch z Kapustą napisał:

Raczej Ci którzy mają problem z prowadzeniem dyskusji- wszystko jedno po czyjej są stronie.

Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału.

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał:

Dla mnie nie jest wszystko jedno ,ja cieszę się, że nie będę widziała tych partaczy ,cwaniaków,cyników ,bezmózgowców , którzy w tak bezczelny sposób niszczyli po kolei ludzi, którzy byli poświęceni pracować dla dobra Ińska .Oni wiedzą o kogo chodzi.To dlatego nadszedł ich koniec i bardzo jestem zadowolona,gdyż dziadostwo liwaka i kupczyniaka doszło do takiego finału.

Jednych kadencja się kończy, drugich zaczyna. Taki łańcuch pokarmowy. Ciekawi mnie kto tu był taki 'poświęcony' pracy dla dobra Ińska, a wyleciał? Jedyna osoba, która mi przychodzi do głowy to Klym. Dla niego jednak Ińsko było stanowczo 'zbyt mało'. On by się tu tylko marnował w klatce jaką jest ICK. 

Odnośnik do odpowiedzi
jakiś tam ińszczanin
48 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał:

A w kościele już dziś byłaś? Najgłośniej śpiewałaś?

Odnośnik do odpowiedzi
będzie dalej syf
58 minut temu, jakaś tam ińszczanka napisał:

Oto jest najważniejsze,chciaż zostawił w gminie kilku krętaczy tak jak Krzysiek,Jarek,śmieciarz juch a do tego stado psów.Będą ujadać tak długo jak burmistrz pozwoli.

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, będzie dalej syf napisał:

Oto jest najważniejsze,chciaż zostawił w gminie kilku krętaczy tak jak Krzysiek,Jarek,śmieciarz juch a do tego stado psów.Będą ujadać tak długo jak burmistrz pozwoli.

No dobrze. A co będzie jeśli jednak nowa Burmistrz zdecyduje nie po waszej myśli i jednak kogoś z powyższych do współpracy sobie zostawi? 

😀 też będziecie zdzierać sobie na niej opuszki palców?

Odnośnik do odpowiedzi
bez znieczulenia
7 minut temu, Groch z Kapustą napisał:

No dobrze. A co będzie jeśli jednak nowa Burmistrz zdecyduje nie po waszej myśli i jednak kogoś z powyższych do współpracy sobie zostawi? 

😀 też będziecie zdzierać sobie na niej opuszki palców?

To były trudne wybory,ludzie kilkoma głosami przebili obecną jeszcze klikę i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy.

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, bez znieczulenia napisał:

To były trudne wybory,ludzie kilkoma głosami przebili obecną jeszcze klikę i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy.

No dobrze. Tyle, że z tego co można wywnioskować oczekuje się od nowej Pani Burmistrz stanowczych ruchów- przede wszystkim tych dotyczących kopalni- które gminę mogą kosztować  majątek. Jeśli są umowy to będą i kary za ich niedotrzymanie. Nie możecie oczekiwać, że cofnie czas albo wycofa się z czegoś bez względu na koszta bo i wtedy suchej niteczki na niej nie zostawicie. 

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Groch z Kapustą napisał:

Może po prostu nie gwarantowali mu takiej wolności jakiej oczekiwał? Centrum jednak nie jest instytucją odrębną. Realizuje cele gminne.

Kuba najlepszy przebijał ich we wszystkim i trzeba było się o pozbyć bo mądrych ludzi nie akceptowali

Żeby była jasność,on był najlepszy w tzw.konferansjerce,ale prowadzenie imprezy bez wykonawców to już kłopot.W domu kultury powinny być prowadzone zajęcia w zakresie teatru,recytacji,wokalu i gry na instrumentach.Jego zajęciem było prowadzenie imprez,a nie przygotowanie uczestników do imprez.Byli instruktorzy, jak choćby Pan Moroz,który prowadził naukę gry na instrumentach,przygotowanie podkładów na żywo wokalistom, a także udział w konkursach wokalnych łącznie z przewozem uczestników.

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, bez znieczulenia napisał:

i oczekiją stanowczej postawy.Inaczej będą nas czekać przedwczesne,kolejne wybory.To zło należy wypalić do końca,inaczej będzie stagnacja i powolny upadek gminy.

A co jeśli jej stanowcza postawa nie będzie zgodna z Waszą snutą tutaj wizją i zostanie odebrana jako 'woda sodowa'? Liwakowi i Kupczyńskiemu również zarzucało się przede wszystkim  to, że się 'odwrócili' od przeciętnego interesanta i szli swoją drogą.  

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...