Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia A co to ma do rzeczy kim jest jeśli działać chce? Podobnie jak Pani z dredami. Szkoda, że nie uzbierała głosów. Zawsze to inne spojrzenie na gminę. Nowych trzeba dopuszczać do głosu choćby dla rozwoju mentalnego społeczeństwa. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 1 godzinę temu, niestety napisał: Dzięki,dzięki panie GROCHU,jakoś żyje się po trochu lecz KAPUSTA,z tą jest gorzej: blada,chuda spać nie może.A to feler westchnął SELER!!! Brawo! Nauka nie poszła w las! Kiedyś to uczyli - jak wyuczyli to wiedza na całe życie! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renia Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 1 minutę temu, Groch z Kapustą napisał: A co to ma do rzeczy kim jest jeśli działać chce? Podobnie jak Pani z dredami. Szkoda, że nie uzbierała głosów. Zawsze to inne spojrzenie na gminę. Nowych trzeba dopuszczać do głosu choćby dla rozwoju mentalnego społeczeństwa. I tu się zgadzam.Inne spojrzenie,a czasem i podpowiedź co byłoby nam wszystkim,nie tylko mafii-korzystne. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odpowiedz Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 10 godzin temu, Wyborca napisał: Prawda jest w tej chwili smutna.. faktycznie pan sekretarz jest bardzo niemiły dla petentów. Pani od dowodow ? Cóż ona tam robi tak naprawdę? Paluch... O tym to historię pisać. Patrząc dalej. Sekretarka . Która za mocno pokazuje swoje poparcie dla Liwaka. A po co ? Mogłaby siedzieć cicho i wszystko byłoby ok. A tak nowa Pani burmistrz ma prawo myslec że nie będzie można jej ufać. To samo Hukowa. Po co sie na tym swoim Facebooku afiszowała z poparciem dla Liwaka. Teraz zapewne portki pełne , weźmie się za pracę żeby pokazać że jednak nie opierdzielala się tyle czasu. Ludzie i na co to było ? Trzeba było robić swoje jak należy. A ta banaszewska pokaże wam dopiero teraz swoją prawdziwą twarz. Wielka pani dobrodziejka Zwolninijcie wszystkich a ludzie rusza do działania. Widzę że pani sekretarka już nawet przeszkadza. Co ona jednemu czy drugiemu zrobiła. Dajcie już ogłoszenia, że wskazani pracownicy z wyrokami, najlepiej za fałszowanie podpisów, manka w kasie wskazane, kłamcy i obłudnicy. Sprawdziliśmy są tacy. Dobrze było na starcie już wszystkich oklamac. Na pewno nie dla nich praca w gminie kinie czy szkole. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 3 minuty temu, renia napisał: I tu się zgadzam.Inne spojrzenie,a czasem i podpowiedź co byłoby nam wszystkim,nie tylko mafii-korzystne. No ale przecież Gmina się rozwija. To, że Władza korzysta z nawiązywania kontaktów, ma wyższe pobory a więc i inaczej żyje, stać ja na lepsze wozy, zakup ziemi, mieszkanie czy garnitury- to chyba oczywista kolej rzeczy. Nowa Pani burmistrz również będzie miała grubszy portfel. Do grobu pieniędzy nie zabierze. Nie rozumiem o co toczycie pianę? Jeśli ktoś ma możliwości to z korzyści skorzysta bez względu na to czy jest u władzy czy nie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tak Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia List do Liwaka cz. 3 Czytam pańską ulotkę wyborczą podsumowującą kampanię wyborczą KWW „Solidarni dla Przyszłości”. Muszę przyznać, że tyle kłamstw i bezczelności ile w tej broszurze się znajduje trudno komuś o zdrowym rozsądku sobie wyobrazić. Panie Liwak, może pan się kręcić jak pan chce – pan ostatecznie dał „zielone światło” dla uruchomienia wyrobiska „Ińsko”! Tym razem winien jest Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego pan Gablewicz ! Poprzednio obwiniał pan o to, że nie dopełnił pan swoich obowiązków na czas urzędniczkę na poczcie innym razem panu podwładną urzędniczkę w urzędzie Gminy. Na posiedzeniu Rady tym razem winni byli urzędnicy, którzy nie dostarczyli panu potrzebnych dokumentów do sporządzenia w terminie Postanowienia, które ostatecznie napisał pan 25 stycznia 2021 roku 18 (osiemnaście!) dni po terminie! Panie Liwak, dość tych kłamstw! Poniżej kilka cytatów! Cytat z pisma Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego z dn. 20.10.2023 roku: Cytat 1). „Ponieważ 14-dniowy termin do zajęcia stanowiska (uzgodnienia) został przekroczony przez Burmistrza Ińsko – działający jako organ uzgadniający w trybie współdziałania – organ koncesyjny, stosownie do przepisów art 9 ust. 2 ustawy Prawo geologiczne i górnicze przyjął, iż Burmistrz Ińska zaaprobował przekazany mu projekt koncesji.” – koniec cytatu Tym samym Postanowienie Burmistrza z dn. 25 styczeń 2021 roku napisane 18 dni po terminie odmawiające uzgodnienia było tyle samo warte, co przysłowiowy zeszłoroczny śnieg lub, jak kto woli tyle, co zużyty papier toaletowy! Cytat 2). Z pisma MKiŚ z dn.02.02.2024 roku „... oddziaływanie wydobycia kopalin ze złoża „Ińsko” na środowisko, w tym na Pojezierze Ińskie, było rozpatrywane w toku postępowania w przedmiocie ustalenia środowiskowych uwarunkowań dla tego przedsięwzięcia. Jak już poprzednio informowano, pozostaje ono we właściwości Burmistrza Ińsko,...” – koniec cytaty. Cytat 3). Dalszy cytat z pisma MKiŚ z dn.02.02.2024 roku „Warto zaznaczyć, że relacja koncesji na wydobywanie kopalin ze złoża „Ińsko” do przepisów powołanych rozporządzeń jak i studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Ińsko było przedmiotem analiz w toku postepowania koncesyjnego w ramach uzgodnienia projektu opisanej wyżej koncesji z Burmistrzem Ińska, który ją milcząco uzgodnił.” – koniec cytatu Pisze pan, że prowadził w przeciwieństwie do kontrkandydatki merytoryczną kampanie! Miałem okazję przekonać się o tym jak merytorycznie prowadzi pan kampanię na spotkaniu wyborczym Komitetu pani Szkołut w kinie w Ińsku. Pan w kierunku kandydatów na radnych z Komitetu pani Szkołut wrzeszczał jak opętany, mi osobiście się odgrażał i ze spotkania wybiegł. Po chwili pańscy zwolennicy wykrzyczeli swoje „racje” i też ostentacyjnie wyszli! Tak po ludzki i po prostu dla mnie wyglądało to jak jakaś bojówka, brakowało wam w rękach tylko kii baseballowych! Mirosław Sareło 08 kwiecień 2024 roku W dniu 04.04.2024 o 20:26, Miroslaw Sarelo pisze: List do Liwaka cz. 2 Chciałbym od pana usłyszeć jak widzi pan przyszłość swoją i pana najbliższych obecnie, w najbliższej i dalszej przyszłości? Czy w ogóle pan dla siebie osobiście i swoich najbliższych taka przyszłość w Ińsku widzi i planuje? Ja jak po raz pierwszy w 1991 roku zamoczyłem nogi w wodzie jeziora Ińsko i zobaczyłem jego okolice, to stwierdziłem, że to jest to miejsce na ziemi dla mnie i dla moich najbliższych. Od tego czasu podczas moich wielu podróży zawodowych i prywatnych po Europie i nie tylko coraz bardziej się utwierdzałem, że Ińsko i Pojezierze Ińskie, to jeden z najpiękniejszych kawałków na ziemi, jakie ja widziałem. Miałem „wielkie” plany z tym kawałkiem związane, niestety niewiele z tego, co sobie wymarzyłem mi nie wyszło i mi już się nie uda, dlatego ten kawałek przekazałem mojemu jeszcze nieletniemu synowi. Więc chciałbym żeby Ińsko, jako miasto i jego okolice się rozwijały, ale żwirownia jest zagładą dla jeziora, dla Miasta i jego mieszkańców jak i całego Pojezierza Ińsko. Więc, jak pan postrzega swoją i swoich najbliższych życie i przyszłość w bezpośrednim sąsiedztwie tak potężnej żwirowni fedrującej przez najbliższe 50 (słownie: pięćdziesiąt) lat żwir, niszcząc środowisko i wszystko w okolicy? Czy może pana oczekiwania, to jeszcze, jak się uda następna kadencja, następne 5 (słownie: pięć) lat po 16 tyś zł/miesięcznie a potem? Potem, to choćby potop, co mi do tego!? Mirosław Sareło 04 kwiecień 2024 roku W dniu 03.04.2024 o 21:20, Miroslaw Sarelo pisze: List do Liwaka, jest pan już druga kadencję Burmistrzem, ubiega się jeszcze o następną. Ubiegając się przed laty o urząd Burmistrza szedł pan z hasłami precz z żwirownią w Ińsku. Teraz pod koniec drugiej kadencji tylną furtką, czy tak zwanym cichym przyzwoleniem pozwolił pan na uruchomienie wyrobiska „Ińsko”. Co się w tym czasie zmieniło, że pan tak radykalnie zmienił zdanie i w podstępny sposób dał zielone światło na uruchomienie żwirowni? Czy to nie jest, czy tego nie można potraktować, jako kłamstwo wyborcze?! Przypominam koncesja jest wydana na 50 (słownie: pięćdziesiąt) lat do 2071 roku! Jak by mało tego, to próbuje pan ten fakt przykryć wszelakimi krętactwami typu, że to urzędniczka nie na czas wysłała dokumenty a to, że na poczcie nie taką datę przybili. Czy też jak na Sesji Rady 21 grudnia 2023 roku tłumaczył pan, że nie wysłał pan dokumentów na czas, bo nie miał pan w komplecie potrzebnych opinii. Nie wierzę panu w żadne słowo, próbuje się pan tymi wykrętami, kłamstewkami tylko wybielić i jednocześnie chce pan wszelaką krytykę wobec pańskich poczynań stłumić, zamknąć usta a wręcz zastraszyć, tak jak w moim przypadku okrzykami „spotkamy się w sądzie” czy przesyłając mi przez pańskiego adwokata pismo strasząc mnie pozwem sądowym! Zastrasza pan ze swoimi zwolennikami waszych oponentów, czego byłem świadkiem na spotkaniu wyborczym pani Szkołut w miejscowym kinie. To, co tam pan pokazał i zaprezentował wraz ze swoimi zwolennikami najłagodniej jak można to określić, to było warcholstwo w czystym wydaniu. Ja osobiście odebrałem to, jako bojówki Liwaka próbujące uciszyć, zamknąć usta oponentom! Piszę to we własnym imieniu i z pełną odpowiedzialnością. Na skutek zniszczeń, jakie przyniesie z sobą wydobycie żwiru z wyrobiska „Ińsko” wszelkie nieruchomości w okolicy stracą swoje walory, stracą na wartości. Co oznacza, że pan, panie Liwak, który w tak znaczący sposób przyczynił się do tych niszczycielskich działań, pan mnie okradł! Podkreślam jeszcze raz – pan mnie okradł i nie tylko materialnie! Mirosław Sareło 03.04.2024 r. Odpowiedz wszystkim Wyślij Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 4 minuty temu, Odpowiedz napisał: Zwolninijcie wszystkich a ludzie rusza do działania. Widzę że pani sekretarka już nawet przeszkadza. Co ona jednemu czy drugiemu zrobiła. Dajcie już ogłoszenia, że wskazani pracownicy z wyrokami, najlepiej za fałszowanie podpisów, manka w kasie wskazane, kłamcy i obłudnicy. Sprawdziliśmy są tacy. Dobrze było na starcie już wszystkich oklamac. Na pewno nie dla nich praca w gminie kinie czy szkole. Żeby ludzi pozwalniać trzeba mieć podstawy i solidnie przygotowanych ludzi na odpowiednie stanowiska w zastępstwie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odpowiedz Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 10 godzin temu, Mieszkanka napisał: Ha ha ,o czym Ty piszesz ,moja sąsiadka starsza Pani dostała wezwanie do zapłaty za śmieci, zadzwoniła, a Wloczkowa bezczelnie się jej śmiała do telefonu ,że rachunków trzeba pilnować. Osobiście widziałam opłacone rachunki ,więc gdzie poszły te pieniążki? Niektórzy kandydaci też zapominali, że kredyty się spłaca, bo komornik może zapukać. Na takich czekają stanowiska w naszych instytucjach? Skąd wy to wszystko wiecie, jak pracownicy gminy się zachowują teraz, przed wyborami nikt o tym nie pisał. Teraz są wam niewygodni, bo nie jedno o co niektórych wiedzą, i co szykujecie się na stołki. Nowej Burmistrz chyba trzeba już zacząć oczy otwierać, kto za nią stoi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 4 minuty temu, tak napisał: List do Liwaka cz. 3 Czytam pańską ulotkę wyborczą podsumowującą kampanię wyborczą KWW „Solidarni dla Przyszłości”. Muszę przyznać, że tyle kłamstw i bezczelności ile w tej broszurze się znajduje trudno komuś o zdrowym rozsądku sobie wyobrazić. Panie Liwak, może pan się kręcić jak pan chce – pan ostatecznie dał „zielone światło” dla uruchomienia wyrobiska „Ińsko”! Tym razem winien jest Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego pan Gablewicz ! Poprzednio obwiniał pan o to, że nie dopełnił pan swoich obowiązków na czas urzędniczkę na poczcie innym razem panu podwładną urzędniczkę w urzędzie Gminy. Na posiedzeniu Rady tym razem winni byli urzędnicy, którzy nie dostarczyli panu potrzebnych dokumentów do sporządzenia w terminie Postanowienia, które ostatecznie napisał pan 25 stycznia 2021 roku 18 (osiemnaście!) dni po terminie! Panie Liwak, dość tych kłamstw! Poniżej kilka cytatów! Cytat z pisma Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego z dn. 20.10.2023 roku: Cytat 1). „Ponieważ 14-dniowy termin do zajęcia stanowiska (uzgodnienia) został przekroczony przez Burmistrza Ińsko – działający jako organ uzgadniający w trybie współdziałania – organ koncesyjny, stosownie do przepisów art 9 ust. 2 ustawy Prawo geologiczne i górnicze przyjął, iż Burmistrz Ińska zaaprobował przekazany mu projekt koncesji.” – koniec cytatu Tym samym Postanowienie Burmistrza z dn. 25 styczeń 2021 roku napisane 18 dni po terminie odmawiające uzgodnienia było tyle samo warte, co przysłowiowy zeszłoroczny śnieg lub, jak kto woli tyle, co zużyty papier toaletowy! Cytat 2). Z pisma MKiŚ z dn.02.02.2024 roku „... oddziaływanie wydobycia kopalin ze złoża „Ińsko” na środowisko, w tym na Pojezierze Ińskie, było rozpatrywane w toku postępowania w przedmiocie ustalenia środowiskowych uwarunkowań dla tego przedsięwzięcia. Jak już poprzednio informowano, pozostaje ono we właściwości Burmistrza Ińsko,...” – koniec cytaty. Cytat 3). Dalszy cytat z pisma MKiŚ z dn.02.02.2024 roku „Warto zaznaczyć, że relacja koncesji na wydobywanie kopalin ze złoża „Ińsko” do przepisów powołanych rozporządzeń jak i studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Ińsko było przedmiotem analiz w toku postepowania koncesyjnego w ramach uzgodnienia projektu opisanej wyżej koncesji z Burmistrzem Ińska, który ją milcząco uzgodnił.” – koniec cytatu Pisze pan, że prowadził w przeciwieństwie do kontrkandydatki merytoryczną kampanie! Miałem okazję przekonać się o tym jak merytorycznie prowadzi pan kampanię na spotkaniu wyborczym Komitetu pani Szkołut w kinie w Ińsku. Pan w kierunku kandydatów na radnych z Komitetu pani Szkołut wrzeszczał jak opętany, mi osobiście się odgrażał i ze spotkania wybiegł. Po chwili pańscy zwolennicy wykrzyczeli swoje „racje” i też ostentacyjnie wyszli! Tak po ludzki i po prostu dla mnie wyglądało to jak jakaś bojówka, brakowało wam w rękach tylko kii baseballowych! Mirosław Sareło 08 kwiecień 2024 roku W dniu 04.04.2024 o 20:26, Miroslaw Sarelo pisze: List do Liwaka cz. 2 Chciałbym od pana usłyszeć jak widzi pan przyszłość swoją i pana najbliższych obecnie, w najbliższej i dalszej przyszłości? Czy w ogóle pan dla siebie osobiście i swoich najbliższych taka przyszłość w Ińsku widzi i planuje? Ja jak po raz pierwszy w 1991 roku zamoczyłem nogi w wodzie jeziora Ińsko i zobaczyłem jego okolice, to stwierdziłem, że to jest to miejsce na ziemi dla mnie i dla moich najbliższych. Od tego czasu podczas moich wielu podróży zawodowych i prywatnych po Europie i nie tylko coraz bardziej się utwierdzałem, że Ińsko i Pojezierze Ińskie, to jeden z najpiękniejszych kawałków na ziemi, jakie ja widziałem. Miałem „wielkie” plany z tym kawałkiem związane, niestety niewiele z tego, co sobie wymarzyłem mi nie wyszło i mi już się nie uda, dlatego ten kawałek przekazałem mojemu jeszcze nieletniemu synowi. Więc chciałbym żeby Ińsko, jako miasto i jego okolice się rozwijały, ale żwirownia jest zagładą dla jeziora, dla Miasta i jego mieszkańców jak i całego Pojezierza Ińsko. Więc, jak pan postrzega swoją i swoich najbliższych życie i przyszłość w bezpośrednim sąsiedztwie tak potężnej żwirowni fedrującej przez najbliższe 50 (słownie: pięćdziesiąt) lat żwir, niszcząc środowisko i wszystko w okolicy? Czy może pana oczekiwania, to jeszcze, jak się uda następna kadencja, następne 5 (słownie: pięć) lat po 16 tyś zł/miesięcznie a potem? Potem, to choćby potop, co mi do tego!? Mirosław Sareło 04 kwiecień 2024 roku W dniu 03.04.2024 o 21:20, Miroslaw Sarelo pisze: List do Liwaka, jest pan już druga kadencję Burmistrzem, ubiega się jeszcze o następną. Ubiegając się przed laty o urząd Burmistrza szedł pan z hasłami precz z żwirownią w Ińsku. Teraz pod koniec drugiej kadencji tylną furtką, czy tak zwanym cichym przyzwoleniem pozwolił pan na uruchomienie wyrobiska „Ińsko”. Co się w tym czasie zmieniło, że pan tak radykalnie zmienił zdanie i w podstępny sposób dał zielone światło na uruchomienie żwirowni? Czy to nie jest, czy tego nie można potraktować, jako kłamstwo wyborcze?! Przypominam koncesja jest wydana na 50 (słownie: pięćdziesiąt) lat do 2071 roku! Jak by mało tego, to próbuje pan ten fakt przykryć wszelakimi krętactwami typu, że to urzędniczka nie na czas wysłała dokumenty a to, że na poczcie nie taką datę przybili. Czy też jak na Sesji Rady 21 grudnia 2023 roku tłumaczył pan, że nie wysłał pan dokumentów na czas, bo nie miał pan w komplecie potrzebnych opinii. Nie wierzę panu w żadne słowo, próbuje się pan tymi wykrętami, kłamstewkami tylko wybielić i jednocześnie chce pan wszelaką krytykę wobec pańskich poczynań stłumić, zamknąć usta a wręcz zastraszyć, tak jak w moim przypadku okrzykami „spotkamy się w sądzie” czy przesyłając mi przez pańskiego adwokata pismo strasząc mnie pozwem sądowym! Zastrasza pan ze swoimi zwolennikami waszych oponentów, czego byłem świadkiem na spotkaniu wyborczym pani Szkołut w miejscowym kinie. To, co tam pan pokazał i zaprezentował wraz ze swoimi zwolennikami najłagodniej jak można to określić, to było warcholstwo w czystym wydaniu. Ja osobiście odebrałem to, jako bojówki Liwaka próbujące uciszyć, zamknąć usta oponentom! Piszę to we własnym imieniu i z pełną odpowiedzialnością. Na skutek zniszczeń, jakie przyniesie z sobą wydobycie żwiru z wyrobiska „Ińsko” wszelkie nieruchomości w okolicy stracą swoje walory, stracą na wartości. Co oznacza, że pan, panie Liwak, który w tak znaczący sposób przyczynił się do tych niszczycielskich działań, pan mnie okradł! Podkreślam jeszcze raz – pan mnie okradł i nie tylko materialnie! Mirosław Sareło 03.04.2024 r. Odpowiedz wszystkim Wyślij W powyższym są fakty ale jest już po wyborach. Przecież mieszkańcy demokratycznie wybrali i muszą iść dalej. Myślę, że każdy stawiający krzyżyk zrobił swój własny bilans władzy i odpowiednio go ulokował. Tu już nie ma o czym dyskutować. Natomiast z przerażeniem czyta się te wszystkie wyzwiska pod adresami nazwisk- nie macie tu żadnych hamulców siedząc bezpiecznie 'ukryci' za monitorem! Szczerze, współczuję każdemu społecznikowi i samorządowcowi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 17 minut temu, Odpowiedz napisał: Niektórzy kandydaci też zapominali, że kredyty się spłaca, bo komornik może zapukać. Na takich czekają stanowiska w naszych instytucjach? Skąd wy to wszystko wiecie, jak pracownicy gminy się zachowują teraz, przed wyborami nikt o tym nie pisał. Teraz są wam niewygodni, bo nie jedno o co niektórych wiedzą, i co szykujecie się na stołki. Nowej Burmistrz chyba trzeba już zacząć oczy otwierać, kto za nią stoi. No niestety. Ludzie mają problem z tym że czegoś się od nich wymaga. Co do swoich roszczeń hamulca nie mają. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wyborca Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Nowa PANI BURMISTRZ jest rozważną osobą i wie na kogo może liczyć ,nikt nic jej nie musi sugerować. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 8 minut temu, wyborca napisał: Nowa PANI BURMISTRZ jest rozważną osobą i wie na kogo może liczyć ,nikt nic jej nie musi sugerować. Myślę, że nikt nawet nie próbuje😅tego by tylko brakowało żeby forumowicze jedynego takiego forum w mieście na poważnie przez P. Szkołut byli traktowani 🤣 to chyba nie jej poziom. Pomimo wszystko. Bez urazy😁 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia ...a na ile jest to osoba ludzka, rozważna i nie-romantyczna to okaże się w praniu. Jedno jest pewne- będzie się działo! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janka Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 13 minut temu, Groch z Kapustą napisał: ...a na ile jest to osoba ludzka, rozważna i nie-romantyczna to okaże się w praniu. Jedno jest pewne- będzie się działo! Idz precz głupolu Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 16 minut temu, janka napisał: Idz precz głupolu Pani Janko, a grzeczniej nie można? Bardziej gościnnie? Konkretniej? To forum kliki debili czy co? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niestety Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 50 minut temu, Groch z Kapustą napisał: Pani Janko, a grzeczniej nie można? Bardziej gościnnie? Konkretniej? To forum kliki debili czy co? I znowu masz rację.To od nas zależy czy rozmawiać będziemy "Po ludzku",czy też wilczym językiem" Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 10 minut temu, niestety napisał: I znowu masz rację.To od nas zależy czy rozmawiać będziemy "Po ludzku",czy też wilczym językiem" To nie jest kwestia racji. Ona jest względna. Nawet jeśli człowiek chciałby zobaczyć coś dobrego w nadchodzących zmianach, wyniku- demokratycznych przecież wyborów- to jak ma to zrobić poczytując choćby te komentarze? Obraz wyborcy jest druzgocący. O ile 'debata' przedwyborcza Racionowski- Liwak była swego czasu dość przejrzysta, choć pozbawiona zasad fair play, i wiadomo było o jakie zmiany chodzi, o tyle tu łatwo się pogubić. Żale o kopalnię- oczywiście zrozumiałe 🙄ale posądzeń o nepotyzm ciężko się dopatrzeć po prostu. Nie rozumiem oczekiwań w stosunku do nowej Pani Burmistrz, są z d*** wzięte i wybełkotane przez motłoch. Są jednak świadectwem przeciętnego wyborcy. Może warto poddać niektóre kwestie dyskusji, nie pluciu i wypędzaniu. Gmina wybrała. Czego możemy i czego powinniśmy się spodziewać? Na co warto zwrócić uwagę i kto rzeczywiście nie nadaje się na pełnione stanowisko. Jedno jest pewne. Pani Burmistrz już zdecydowała kogo w swoją podróż nie zabierze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Poza tym, patrząc na to forum stystycznie- macie problem z wyrażaniem zdań. Rzucacie padlinę w eter i czekacie aż hieny się rzucą żeby rozszarpać wszystko i wszystkich aż po ostatnią kość. Wychodzi na to, że to gmina debili, głupków i pieniaczy. A przecież tak nie jest. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wara od gminy Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 8 minut temu, Groch z Kapustą napisał: Poza tym, patrząc na to forum stystycznie- macie problem z wyrażaniem zdań. Rzucacie padlinę w eter i czekacie aż hieny się rzucą żeby rozszarpać wszystko i wszystkich aż po ostatnią kość. Wychodzi na to, że to gmina debili, głupków i pieniaczy. A przecież tak nie jest. Idź do kibla wyrzuć z siebie tę grochówkę i spadaj z Cafe,które każdemu daje bezpieczne możliwości wyrażenia swojej opinii.Twoja filozofia mnie nie interesuje.Czuć od ciebie smrodek powyborczy.Gmina była zarządzana przez ekipę, która niszczyła samorządność i zasady demokracji.Wyrok wydali wyborcy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odpowiedz Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 3 godziny temu, wyborca napisał: Nowa PANI BURMISTRZ jest rozważną osobą i wie na kogo może liczyć ,nikt nic jej nie musi sugerować. Wy sugerujecie kogo ma pozwalniać, kto wam jest niewogdny. Wy jej wyborcy lub niedoszli radni. Po co to robicie. Ińsko to mała mieścina a wiele miejscowości co dla niektórych niewygodnych leży w bliskiej odległości. Wystarczyło ruszyć w drogę, popytać tu i tam, i trochę wiadomości się pozbierało. Jeden z Panów był bardzo wylewny. Ale my mamy kulturę. Nie będziemy walić nazwiskami, tylko ruszymy w odpowiednim momencie do nowej Burmistrz. Czekamy tylko na te osoby, które zabierze z sobą w dalszą podróż. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tak Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 20 minut temu, Odpowiedz napisał: Wy sugerujecie kogo ma pozwalniać, kto wam jest niewogdny. Wy jej wyborcy lub niedoszli radni. Po co to robicie. Ińsko to mała mieścina a wiele miejscowości co dla niektórych niewygodnych leży w bliskiej odległości. Wystarczyło ruszyć w drogę, popytać tu i tam, i trochę wiadomości się pozbierało. Jeden z Panów był bardzo wylewny. Ale my mamy kulturę. Nie będziemy walić nazwiskami, tylko ruszymy w odpowiednim momencie do nowej Burmistrz. Czekamy tylko na te osoby, które zabierze z sobą w dalszą podróż. HAHAna pewno wezmie lewaka i jego michaiła Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
finia Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Zbiża się majówka lewak i michaił pójdą na zasłużony wypocznek,nawet przyjedzie orkiwestra denta i zagrają marsz pożegnalny Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sambna Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia zubik im zagra marsz pożegnalny Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niedoszły radny Ewy Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Godzinę temu, Groch z Kapustą napisał: Poza tym, patrząc na to forum stystycznie- macie problem z wyrażaniem zdań. Rzucacie padlinę w eter i czekacie aż hieny się rzucą żeby rozszarpać wszystko i wszystkich aż po ostatnią kość. Wychodzi na to, że to gmina debili, głupków i pieniaczy. A przecież tak nie jest. Tak nie jest. Ja na przykład wróciłam już z sumy, zjadłem rosół i obiat. Jestem więc po spowiedzi , czysta i do następnej niedzieli mogę z czystym sumieniem pluć jadem ile się mi podoba. Ksiądz mój znajomek za tydzień na mszy znowu mnie wyspowiada. Haha. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch z Kapustą Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Godzinę temu, Wara od gminy napisał: Idź do kibla wyrzuć z siebie tę grochówkę i spadaj z Cafe,które każdemu daje bezpieczne możliwości wyrażenia swojej opinii.Twoja filozofia mnie nie interesuje.Czuć od ciebie smrodek powyborczy.Gmina była zarządzana przez ekipę, która niszczyła samorządność i zasady demokracji.Wyrok wydali wyborcy. Wara od gminy? A kim Ty jesteś żeby mi tu 'wara od gminy' pisać?! Masz większe prawo jak ja, czy ktoś inny, wyrażać swoje spienione opinie? Skoro każdemu daje 'bezpieczne możliwości' wyrażenia zdania😁 to nie widzę powodu aby się ograniczać. Mam w głębokim poważaniu czy Cię interesuje moja filozofia czy nie. Smrodek powyborczy? A cóż to takiego? Dlaczego zakładasz, że skłaniam się ku jakiemukolwiek wyborowi. Szczerze?! Mało mnie interesuje sam wybór w sobie- bo nic z niego nie mam -więc bimba mi kto wygrał. Gminą zawsze zarządza jakaś ekipa. Tak było, jest i będzie. Tamta władza również była wybrana w demokratycznych wyborach. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi