Skocz do zawartości

Władza - LiwSzaKup 3×NIE

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Gość napisał:

W sumie było czterech kandydatów.Żaden z trojki pozostalych spoza Ińska nie posiadał kwalifikacji do prowadzenia zajęć z zespołami artystycznymi.

Tak konkurs się ustawia aby tylko kandydat ustawiony posiadał odpowiednie kwalifikacje i jeszcze mówi mu się jakie będą pytania .Tak było z Panem Juchą

Odnośnik do odpowiedzi
  • Odpowiedzi 2.4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

czyli p .Moroz okazał się najlepszy? no to zobaczymy każdemu trzeba dać szansę , a może akurat kultura będzie na wysokim poziomie, dom kultury będzie tętnił życiem , przecież świat się nie kończy na zajęciach wokalnych prowadzonych przez pana Deca , bo z tego co wiem tylko takie były prowadzone , a no imprezy będą w końcu na wysokim poziomie np super dni Ińska z gwiazdą typu Maryla Rodowicz, przedstawienia teatralne w sali kinowej , festiwale ,bale czyli kultura przez duże K, nareszcie w Ińsku powieje wielkim miastem no bo przecież obecna władza bardzo chciała mieć taką kulturę , ogłaszając to w programie wyborczym . Powodzenia no no do tej pory to szału ni ma  d*** nie urywa , mieliśmy okazje być już na tych super imprezach np. w tamtym roku dni ińska z gwiazdą skaner , zamknięte dożynki,  tegoroczna majówka , no teraz super dzień dziecka . Gdy imprezy takie same organizowane były za rządów Racina to ekipa obecnego burmistrza bardzo je krytykowała , ale sami organizując taką samą a nawet i gorszą chałę  no to już jest ok. 

Odnośnik do odpowiedzi

Domowe Przedszkole w Ińskim Magistracie z Radnymi Ińsko Razem trwa.RIO SOBIE a PSEŁDO KOMISJA pod przewodnictwem SKONIECZKI odważa opinię RIO.Mam pytanie to jak u niego w lasach jest.Nadleśnictwo sobie a on sobie.

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Gość napisał:

czyli p .Moroz okazał się najlepszy? no to zobaczymy każdemu trzeba dać szansę , a może akurat kultura będzie na wysokim poziomie, dom kultury będzie tętnił życiem , przecież świat się nie kończy na zajęciach wokalnych prowadzonych przez pana Deca , bo z tego co wiem tylko takie były prowadzone , a no imprezy będą w końcu na wysokim poziomie np super dni Ińska z gwiazdą typu Maryla Rodowicz, przedstawienia teatralne w sali kinowej , festiwale ,bale czyli kultura przez duże K, nareszcie w Ińsku powieje wielkim miastem no bo przecież obecna władza bardzo chciała mieć taką kulturę , ogłaszając to w programie wyborczym . Powodzenia no no do tej pory to szału ni ma  d*** nie urywa , mieliśmy okazje być już na tych super imprezach np. w tamtym roku dni ińska z gwiazdą skaner , zamknięte dożynki,  tegoroczna majówka , no teraz super dzień dziecka . Gdy imprezy takie same organizowane były za rządów Racina to ekipa obecnego burmistrza bardzo je krytykowała , ale sami organizując taką samą a nawet i gorszą chałę  no to już jest ok. 

a kto to sfinansuje .Pisza że może pozyska środki zewnetrzne.Kpina w biały dzień .Ten pan zamiast uczyc dzieci w szkole jak pracował w Ińsku to z Michałem gminny sprzęt wykorzystywali do swego biznesu w rybce.Kpina.

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Gość napisał:

Coś w tym jest!

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Gość napisał:

a kto to sfinansuje .Pisza że może pozyska środki zewnetrzne.Kpina w biały dzień .Ten pan zamiast uczyc dzieci w szkole jak pracował w Ińsku to z Michałem gminny sprzęt wykorzystywali do swego biznesu w rybce.Kpina.

no co ty gościu ! przecież to wszyscy najuczciwszy , najmądrzejsi i w ogóle naj naj lepsi panowie , zobaczysz jeszcze jak kultura będzie rozwiniętaaaaaaaaaa, sam będziesz zadowolony a jak przyjdziesz na imprezą to nie będziesz mógł z niej wyjść 

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bo trzeba napisał:

Bo tego wymaga ogłoszenie konkursu. Mieszkańcy mają prawo wiedzieć kto brał udział i kogo odrzucono to jest oszukiwanie i okłamywanie mieszkańców. Jak to się nie zmieni będzie atak z większą mocą. Nie zostawimy na was suchej nitki aż ludzie was znienawidzą i pogonią na cztery wiatry, Pokaż konkurs Racinowskiego w którym nie podałby wszystkich informacji o przebiegu konkursu czy przetargu. Czekam kiedy to pokażesz oszuści z Ińsko Razem.

A pokaż mi konkurs(nie przetarg) dotyczący wyboru dyrektora ośrodka kultury?Takiego jeszcze nie było. Był konkurs na dyrektora szkoły. Pokaż mi dane osobowe wszystkich kandydatów.Na cztery wiatry wystaw się sam z taką wiedzą.

Odnośnik do odpowiedzi
O 27.05.2016o13:28, Olo napisał:

Nie jest dobrym burmistrzem jest świetnym "pływakiem" a tego jeszcze gorzej ludzie nie trawią. To człowiek bez poglądów i przekonać....Taki pucybut którego można za ogon pociągnąć wszędzie nawet na dno....

Kupczyński to jeszcze większa porażka niż pozostawienie Palucha....Na co nam przyszło......

Wniosek wysłał na numer e-mailowy podany na stronie Biuletynu Informacji Publicznej. Ponieważ po ponowieniu wniosku wciąż nie otrzymał odpowiedzi, złożył skargę na bezczynność wójta do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Olsztynie.

Wójt wyjaśnił, że otrzymał tylko skargę na bezczynność. Skarżący nie przesłał wniosku za pomocą platformy e-PUAP. Tymczasem gmina zabezpieczyła adres e-mail programem antywirusowym, co powoduje, że nie wszystkie wiadomości są odbierane. Niektóre program kieruje automatycznie do spamów.

Wyrok WSA zobowiązał wójta do rozpoznania wniosku skarżącego. Sąd zaznaczył, że przepisy ustawy o dostępie do informacji publicznej stawiają wnioskom tylko jeden w zasadzie wymóg: przekazania ich w formie pisemnej. Za wniosek pisemny należy uznawać również przesłanie go pocztą elektroniczną – także wtedy, gdy nie zostanie opatrzony podpisem elektronicznym. Organy administracji publicznej muszą tak zorganizować pracę urzędów, w tym konfigurację poczty elektronicznej, filtrów antyspamowych oraz obsługi technicznej, aby zapewnić bezproblemowy i niezwłoczny odbiór podań przesyłanych na ten adres – zaznaczył sąd. Skutki trudności, błędów czy nieprawidłowości w obsługiwaniu systemów elektronicznych nie mogą być przerzucane na korzystających z tych systemów.

W Ińsku coraz więcej przekrętów,przekłamań i różnych tricków w zakresie podawania informacji publicznych.

Obecna ekipa nauczyła się manipulować danymi i informacjami zamieszczanymi obowiązkowo tak, aby przeciętny zjadacz chleba nie miał szans.Nawet Paluch za czasów Racinowskiego bał się pewne rzeczy ukrywać lub przeinaczać..... Tutaj będzie zapewne potrzebny prokurator. Wydaje się,że rządzący wbrew woli mieszkańców tworzą swoją odmienną interpretację prawa.Studium,plany robione są pod konkretne firmy i osoby.Śmierdzi na odległość kopertami....

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznę od tego, że kogo by nie wybrali to wam i tak by nie pasowało i pisalibyście, że konkurs ustawiony itd. Zdążyłem się zorientować i dowiedziałem się, że dwóch kandydatów się nie wstawiło na komisję. Pan, który wygrał ma papiery do pracy na takim stanowisku drugi pan myślał chyba, że znajdzie w Ińsku dobrą posadkę do emerytury żeby pierdzieć w stołek przed biurkiem. Wybór był jasny gdyby pojawiła się pani, która złożyła również papiery na stanowisko to mogłaby ona wtedy wygrać ale niestety jej nie było.

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, radny napisał:

Zacznę od tego, że kogo by nie wybrali to wam i tak by nie pasowało i pisalibyście, że konkurs ustawiony itd. Zdążyłem się zorientować i dowiedziałem się, że dwóch kandydatów się nie wstawiło na komisję. Pan, który wygrał ma papiery do pracy na takim stanowisku drugi pan myślał chyba, że znajdzie w Ińsku dobrą posadkę do emerytury żeby pierdzieć w stołek przed biurkiem. Wybór był jasny gdyby pojawiła się pani, która złożyła również papiery na stanowisko to mogłaby ona wtedy wygrać ale niestety jej nie było.

Co stoi na przeszkodzie żeby takie informacje kto ma być dyrektorem centrum kulturalnego były umieszczane te osoby i tak byłyby osobami publicznymi i tu żadnej tajemnicy nie powinno być. To rzuca światło że były machlojki. Skąd mamy wiedzieć że te osoby się nie stawiły to powinna zawierać informacje burmistrza. Liwak prosi się żeby uważano go za krętacza i oszołoma. Zresztą może taki jest!

Odnośnik do odpowiedzi

Brednie to ty umiesz pisać ale to Radny że gminę pogrążyliście to nie piszesz.Że kumoterstwo i kolesiostwo w szkole gminie ,Napisz co mister edukacji mówiła dziś na TV Info może coś do was dotarło.Jak i w gminie bagno to i w szkole widać.opublikujcie wyniki testów.Czego buraki nie napiszecie że gmina nasza nie wzięła udziału w dzieleniu środków na remonty i przebudowy dróg.Marianowo ,Dobrzany Suchań Chociwel Kobylanka Wszystkie kasę od Marszałka dostały a tu nic,Ścienne bez drogi o Granicy nie wspomnę.a to powinno być na pierwszym miejscu a nie dyrektor domu kultury którego nie ma tak jak już tu sygnalizowano.Co za PATAFIAN to wymyslił

Odnośnik do odpowiedzi

a kogo to obchodzi,chciałeś władzy to dostałeś i teraz rządz Buraku a jak nie umiesz to droga wolna .Najlepiej zganiac na kogoś jak rządzić się nie umie..Co do promenady to on budował a ty spie.........bo ja odbierałeś.Nie długo gmina za nia kasę zwróci bo nawierzchnia nie zgodna z dokumentacją.Ponadto zapomniałeś dopisać że OSP ma samochód za 600 tyś i Studnica Skonieczki Świetlice ,wioski światłą i zgniłe mieszkania w ciemniku.Także wszystkiego nie wymieniłeś.

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Gość napisał:

gminy nie stać na wkład własny chciałeś promenadę za 1 200 000 to masz tak twój racin ulubieniec zadłużył gminę przez ten badziew nad jeziorem ponad 700 000 kredytu za takie gówno

Mam pytanie czy nosisz wąsa bo jak tak to jesteś kłamczuch

Odnośnik do odpowiedzi

a o mieszkaniach w ciemniku jeszcze usłyszysz takiego miał racin projektanta nadwornego w gminie (czytaj łaniucha), że prócz sypania się ścian to jeszcze przez niego nie wiadomo jak sprawa sądowa z klimkiem

co do promenady to właśnie liwak zrobił tak, że zmieniona jest zgodnie z prawem i wiedzą marszałka i będzie wymieniona na całej powierzchni ale po sezonie

mam tylko nadzieję, że łaniucha już nigdy nic w tej gminie projektować nie będzie

Odnośnik do odpowiedzi

RIO nie zostawia suchej nitki na rządzących.

Zobowiązania wymagalne nie zrealizowane w 2015 r

Piszę skrótowo   gospodarka śmieciowa zaległości 81 560 26 gr

oczyszczanie miast 4,300 w przybliżeniu

zakup energii  25 445,67gr

Dowożenie dzieci do szkół  54 964,92gr

To niektóre kwoty co RIO wykazała  w negatywnej opinii co do wykonania budżetu za 2015 rok.W następnej części inne zobowiązania .

Wydawano kasę na inne cele niż powinno.Panie Mazurek za co bierze pan kasę jest Pan przecież Przewodniczącym Komisji  Budżetowej.a Szafran i Skonieczko następni do oceny.Nic nie robią ,nie pilnują kmiotów jak wydają kasę.

Co za szambo zgotowali nieudacznicy.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Mam pytanie czy tylko ja odnoszę wrażenie że na tym forum pisze się o dziwnych sprawach a nie porusza się naprawdę ważnych dla nas interesantów

Niech ktoś mi odpowie dlaczego pracownicy gminy nie przestrzegają zasady że petent jest w ich pracy najważniejszy a nie ich własne d*** w końcu to oni dla nas pracują i za nasze pieniądze a nie na odwrót. dlaczego co niektóre osoby pracujące w pokojach nr 2 ,4 i OPS nie odnoszą się z należytym szacunkiem i brakiem opieszałości w swoich czynnościach dla interesanta tylko uważają że to oni są w urzędzie najważniejsi.

Czy drodzy przyjaciele na tym forum mają na to jakąś odpowiedz i sposób żeby zmienić chore nawyki pracowników gminy?

Odnośnik do odpowiedzi
  • Neko zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...