Skocz do zawartości

Nowy Burmistrz Ińska

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Ptasie móżdżki napisał:

Tępe, głupie łepetyny z gminy i jeszcze bardziej tępej rady.Kiedy zrozumiecie że droga powiatowa będzie całkowicie rozwalona przez żwirków.Omijają Chociwel a jadą na Ińsko.Komu wy służycie ?

to durnie ,biorą dobry szmal

Odnośnik do odpowiedzi
  • Odpowiedzi 7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Jak płukanie rur pomoże w ich oczyszczeniu skoro to zaśniedziałe i zardzewiałe od środka rury starego typu.W nich są zarazki,które nic nie zniszczy.Tylko wymiana na nowe,plastikowe może coś zmienić.Nie widzicie ile jest w nich kamienia i rdzy?

Odnośnik do odpowiedzi
Uczestniczka.
W dniu 21.03.2026 o 20:57, Kultura napisał:

Dobrze niech będą zajęcia, ale nie koniecznie aż tyle tego bo to nie jest wydarzenie związane z rozwojem kultury, kultura to inne wydarzenia ! A tak wogóle to te zajęcia kulinarne  w tym holu i ta toaleta w której to jest myte, przygotowywane no nie wiem czy sanepid zadowolony by był no to tak na marginesie ale to ich sprawa. Filmy lecą,  na które przychodzi 5-8 czasami więcej osób no ale projektor jest. Słabo to wszystko wygląda. Zobaczymy jaka majówka, dzień ińska itd. Same zajęcia dla dzieci to nie jest mega wyczyn,  dzieci mają zajęcia w szkole, przedszkolu itp. Wydarzenie kulturalne to spektakl, recital, przedstawienie. To jest kultura.  Ale jaka kultura taka gmina i jej 

„U nas nic się nie dzieje” – serio?
Kiedy przygotowane jest wydarzenie,  dopięte na ostatni guzik, z pomysłem, sercem i konkretną wartością, frekwencja mówi coś zupełnie innego niż te słowa.
Dzień Kobiet był dokładnie taki, jak powinien być 🌷
Tulipanowa, dopracowana oprawa. Przemyślany, dietetyczny poczęstunek. Wiedza, inspiracje, przestrzeń do rozmów i bycia razem. Klimat, którego nie da się „odtworzyć” z relacji czy zdjęć.
I co? Część miejsc została pusta.
Najłatwiej narzekać. Najłatwiej powiedzieć, że nic się nie dzieje.
Tylko że „nic” bardzo często oznacza: „nie przyszłam, nie sprawdziłam, nie skorzystałam”.
Za każdym wydarzeniem stoi czyjaś praca, czas i zaangażowanie. To nie robi się samo.
Zamiast mówić- nic się nie dzieje – przyjdź. Zobacz. Doświadcz.
Albo po prostu powiedz wprost: „nie chciało mi się” – to przynajmniej będzie uczciwe.                                  W kinie na seansach- parę osób.  Na projekcja i dyskusjach w klubie filmowym- parę osób.                        Nauka gry na pianinie, a jakże też jest. I co. Kilkoro dzieci, a przecież każdy może skorzystać!!!          Gdzie jesteście wszyscy ci, którzy narzekacie!!! 
Bo wydarzenia są. Tylko trzeba chcieć w nich uczestniczyć!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...