Skocz do zawartości

Nowy Burmistrz Ińska

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Olek napisał:

Mieszkańcy lub Radni

Nie istotne kto,tylko czy rozumieją powagę sytuacji gminy.Gdyby nie wszelkiego typu dotarcje,wsparcia i programy to gminy już by splajtowała.Większość budżetu nie idzie na rozwój lecz utrzymywanie tego ogromnego stada.Tutaj nic by nie funkcjonowało bez programów.Czy w ramach infrastruktóry stworzono cokolwiek z własnego budżetu?

Odnośnik do odpowiedzi
  • Odpowiedzi 6.7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

1 godzinę temu, Komitet napisał:

Nie istotne kto,tylko czy rozumieją powagę sytuacji gminy.Gdyby nie wszelkiego typu dotarcje,wsparcia i programy to gminy już by splajtowała.Większość budżetu nie idzie na rozwój lecz utrzymywanie tego ogromnego stada.Tutaj nic by nie funkcjonowało bez programów.Czy w ramach infrastruktóry stworzono cokolwiek z własnego budżetu?

Przestań baranie filozofować

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Ińszczanie.Do jutra,czyli 16 grudnia do godz.16.00 bierzmy udział w ankiecie"Konsultacje Społecznne" w sprawie granic Gminy Ińsko. Wyraź swoją opinię czy wyłączyć z Gminy Ińsko część obrębu ewidencyjnego Studnica i włączyć ją do Gminy Kalisz Pomorski. Każdy ubytek gminy to mniejsze środki w budżecie Gminy Ińsko.Ankiety (formularze) są do pobrania do 16 grudnia 2025r.

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tak napisał:

Szanowni Ińszczanie.Do jutra,czyli 16 grudnia do godz.16.00 bierzmy udział w ankiecie"Konsultacje Społecznne" w sprawie granic Gminy Ińsko. Wyraź swoją opinię czy wyłączyć z Gminy Ińsko część obrębu ewidencyjnego Studnica i włączyć ją do Gminy Kalisz Pomorski. Każdy ubytek gminy to mniejsze środki w budżecie Gminy Ińsko.Ankiety (formularze) są do pobrania do 16 grudnia 2025r.

Dlaczego nie podajecie jaka to suma?Podobnie jak suma ze żwirowni czy wypalarni drzewa.O bioetanolu nie wspomnę.Jak trwoga to szanowni mieszkańcy a jak sesja to wynocha.

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Obłuda napisał:

Dlaczego nie podajecie jaka to suma?Podobnie jak suma ze żwirowni czy wypalarni drzewa.O bioetanolu nie wspomnę.Jak trwoga to szanowni mieszkańcy a jak sesja to wynocha.

Nie jestem ani urzędnikiem, ani też radnym gminy. Jestem mieszkańcem Ińska i wiem, że każde zubożenie gminy w sensie powierzchni przyczynia się do zmniejszenia dotacji. Gdy burmistrz Liwak odzyskał część gruntów z poligonu, to buł sukces. Czas na ankietę konsultacyjną dobiega końca. 

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Ińszczanin napisał:

Nie jestem ani urzędnikiem, ani też radnym gminy. Jestem mieszkańcem Ińska i wiem, że każde zubożenie gminy w sensie powierzchni przyczynia się do zmniejszenia dotacji. Gdy burmistrz Liwak odzyskał część gruntów z poligonu, to buł sukces. Czas na ankietę konsultacyjną dobiega końca. 

A teraz jest coraz większa klęska bo sukcesów nie ma?

Odnośnik do odpowiedzi
Budżet to podstawa

Inna skala mieszkańców ale nie tym sedno tylko w lokalnych inwestycjach.Porównaj.

Rada Powiatu w Kamieniu Pomorskim jednomyślnie – głosami 17 radnych – przyjęła budżet Powiatu Kamieńskiego na 2026 rok. Dokument zakłada dochody w wysokości 124,7 mln zł oraz wydatki sięgające 143,2 mln zł. Deficyt w kwocie 18,47 mln zł zostanie sfinansowany przede wszystkim wolnymi środkami z lat ubiegłych, bez konieczności zaciągania nowych kredytów. 

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...