Tyz Napisano wczoraj o 09:15 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 09:15 2 godziny temu, tak napisał: Nie ma pierwszych i nie ma ostatnich.Wszyscy radni będą uhonorowani medalami. Pierwszy będzie Procą, Kalina ,Agnieszka i Sikorka Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
tak Napisano wczoraj o 11:05 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:05 1 godzinę temu, Tyz napisał: Pierwszy będzie Procą, Kalina ,Agnieszka i Sikorka Napisałbym cokolwiek,ale na Tuza szkoda mi prądu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
znalezione Napisano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 22 godziny temu Inwestor Mieszkaniec Caffe Zarejestrowany 322 odpowiedzi Napisano 13 Maja 2011 "Szanowni Panstwo, Na prosbe jednego z czlonkow tego Forum przenosze ponizszy tekst. To powinien wiedziec kazdy mieszkaniec Gminy Insko. Krotko przypomne fakty: W 2007 roku zakupilem 13 ha w Mialce z mysla o zakupie nastepnych 10 ha z propozycja budowy 10 pietrowego Hotelu i kurortu. Zanim zakupilem ta ziemie , rozmawialem wielokrotnie na temat moich planow rozwojowych (w oparciu o studium) z Panem Burmistrzem Racinowskim. Pan Burmistrz Racinowski od tamtego czasu wielokrotnie obiecal mi calkowite wsparcie (bez prezentow). Do tego czasu przez ostatnie lata dolaczyli Radni GiM Insko jak i Przewodniczacy Rady , Pan B. Terebecki wlacznie, wspolnie obiecujac wielkie poparcie. Nie czekajac na wyniki zrobienia planu przystapilem do podzialu gruntow jak i organizowania Inwestorow dodatkowych. Nastepnie , Profesor z Uniwersytetu w Szczecinie przygotowal projekt hotelu "Insko Sunset Paradise" ktory mial kosztowac ponad EU$250 milionow. To wszystko bylo przeslane Panu Racinowskiemu i jego Radzie przed i po wyborach 2010. Dokumenty, pisma z inwestycja byly przekazane Radzie i Burmistrzowi Racinowskiemu wiele razy. Zawsze bylo to samo, ze absolutnie mnie popra. Gmina dostala kopie dokumentow bankowych gdzie inwestorzy zagraniczni zobowiazuja sie poprzec finansowo cala inwestycje z suma EU$280 milionow pod warunkiem ze Plan Zagospodarowania poprze moje plany. Hotel "Insko Sunset Paradise"- Kurort w Mialce mial zagwarantowac prace dla ponad 300 ludzi w czasie i po otwarciu kurortu. Niestety, jak wszyscy wiedza , w czasie robienia planu zagospodarowania Mialki , Burmistrz poszedl na krytyczne nie konieczne kompromisy z RDOS-iem i doprowadzil swoim postepowaniem upadek calego projektu z czego Pan Burmistrz Racinowski i Rada (zlosliwa) sa z siebie do dzisiaj b b b zadowoleni. Ta operacyjna i konspiracyjna napasc byla pod pseudonimem " Racinowski i RDOSKA spolka zoo" To musialo i tylko pochodzilo z samego zoo lub innego zwierzynca. Inwestycja ta, dala by GiM Insku milionowe dochody z podatkow, sprowadzilo by zorganizowanego turyste jak i nastepne setki pozytywnych rezultatow dla Gminy. TYM TYLKO PAN BURMISTZ I RADA moze sie pochwalic. Naobiecali a pozniej glowe ucieli zakazujac wysokosci hotelu, zakazujac budowy stacji benzynowej .... krotko mowiac zakazali wszystkiego. Do tego , malo by brakowalo zabronili by nawet przydomowych oczyszczalni sciekow budowac. Nic nie obiecali jezeli chodzi o infrastrukture i do dzisiaj chca 30% planistycznego.... ha, ha. Zniszczyli plany z zimna krwia. O tym pisalem wiele razy na forum Inskim ktore bylo widocznie kontrolowane przez swoich ludzi. Pozwolili mi budowanie hotelu na wysokosc parteru z poddaszem. Taki wynik sprawy spowodowal wycofanie sie inwestorow zagranicznych i setem milionow Euro z Gminy Inska. Jak to nazwac ? Ja to nazywam zlosliwym napadem na gospodarke nie tylko Gminy , ale na gospodarke i rozwoj Polski. Co Panstwo i co Gmina dzisiaj ma z tej niby wygranej, ....zlosliwosci i zawisci. NEDZE! I taki stan bedzie sie utrzymywal dluzej poniewaz dozucili 30 % podatku planistycznego. Teraz niech czekaja ....moze kiedys zobacza jakis dziadoski grosz z czego Pan Racinowski i jego swita napewno juz nie podniesie sobie swoich dochodow i wynagrodzenia. Odepchneli mnie od jeziora 100 metrow (gdzie innym wolna 5 metrow od jeziora co jest udokumentowane) , zanizyli wysokosc do parteru z poddaszem (czyli mozna budowac kurnik bez kur) natomiast Pan Zimnicki moze budowac hotel nad samym jeziorem na wysokosc 15 metrow. DZISIAJ DOSZLA JESZCZE ZWIROWANIA KTORA ZNISZCZY WSZYSTKO CO JEST CENNE DLA TEGO OBREBU POLSKI. Zwirownia.... w ktorej...ciekawe jak i kto ma swoje udzialy i gwarancje na przyszla prace i stanowsika. Moze zrobilem blad wchodzac do Burmistrza bez prezentow. Nie wiem. Ci , z tej zwirowni moze wiedzieli lepiej jakie prezenty lubi Pan Burmistrz i jego SWITA. Ja nie wiedzialem . W dziwny sposob nawet nie boja sie RDOS-iu , ze zabronia budowy zwirowni ktora wykonczy krajobraz i poziomy wodne w calej okolicy. Prawdopodobnie cale jezioro Insko bedzie przepompowane droga polaczen wod gruntowych na inna strone Inska pod same Biopaliwa. Tak ze spodziewajcie sie Panstwo suchej dziury w jeziorze Insko i wymyslcie juz dzisiaj nowa nazwe na nowe jezioro kolo Biopaliw....proponuje nazwac Jezioro Czaluszewskie lub zatoka Racinowska. Gratuluje mieszkancom takiej wladzy ktora jednoglosnie zostala wybrana nie zostawiajac koszuli na Waszym karku w 2010. Jeszcze do tego chca zabrac wode i krajobraz z tego regionu poprzez potezna zwirownie w Parku Krajobrazowym. Ciekawe. Przeciez takie same przepisy nas wszystkich obowiazuja. Okazuje sie ze nie dla wszystkich sa prawa. Dla Pana Zimnickiego , Pana Racinowskiego, dla Rady, kolesiow sa inne prawa i przepisy jak dla reszty. Ta Gmina boi sie wzbogacic . W tej Gminie ludzi zamoznych sie nie lubi!!! Zabili inwestycje tylko dla wlasnej dumy i wrodzonej zawisci i nienawisci do ludzi zamoznych. Dzisiaj sprzedaja gleby Gminne za grosze zebrajac 15 zloty za metr2. Oj, lubi sie tam dziadostwo i wszystkich tych co niszcza zdrowa przyszlosc tej okolicy ktora ja od dziecinstwa kochalem. Nikoś" Wygląda na to ,że są ludzie od dekad , którzy walczą o dobro Ińska p.s. Ciekawe , kto wtedy był radnym. Gość Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Po co? Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu Tylko po co ty wklejasz post z 2011 roku? Przecież tam sie wszystko pozmieniało. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olgierd Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu Wkleił to bo chce pokazać jaką łamagą był Racinowski a teraz wielki obrońca cnót razem z synkiem Markiem Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
tak Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu 3 godziny temu, znalezione napisał: Inwestor Mieszkaniec Caffe Zarejestrowany 322 odpowiedzi Napisano 13 Maja 2011 "Szanowni Panstwo, Na prosbe jednego z czlonkow tego Forum przenosze ponizszy tekst. To powinien wiedziec kazdy mieszkaniec Gminy Insko. Krotko przypomne fakty: W 2007 roku zakupilem 13 ha w Mialce z mysla o zakupie nastepnych 10 ha z propozycja budowy 10 pietrowego Hotelu i kurortu. Zanim zakupilem ta ziemie , rozmawialem wielokrotnie na temat moich planow rozwojowych (w oparciu o studium) z Panem Burmistrzem Racinowskim. Pan Burmistrz Racinowski od tamtego czasu wielokrotnie obiecal mi calkowite wsparcie (bez prezentow). Do tego czasu przez ostatnie lata dolaczyli Radni GiM Insko jak i Przewodniczacy Rady , Pan B. Terebecki wlacznie, wspolnie obiecujac wielkie poparcie. Nie czekajac na wyniki zrobienia planu przystapilem do podzialu gruntow jak i organizowania Inwestorow dodatkowych. Nastepnie , Profesor z Uniwersytetu w Szczecinie przygotowal projekt hotelu "Insko Sunset Paradise" ktory mial kosztowac ponad EU$250 milionow. To wszystko bylo przeslane Panu Racinowskiemu i jego Radzie przed i po wyborach 2010. Dokumenty, pisma z inwestycja byly przekazane Radzie i Burmistrzowi Racinowskiemu wiele razy. Zawsze bylo to samo, ze absolutnie mnie popra. Gmina dostala kopie dokumentow bankowych gdzie inwestorzy zagraniczni zobowiazuja sie poprzec finansowo cala inwestycje z suma EU$280 milionow pod warunkiem ze Plan Zagospodarowania poprze moje plany. Hotel "Insko Sunset Paradise"- Kurort w Mialce mial zagwarantowac prace dla ponad 300 ludzi w czasie i po otwarciu kurortu. Niestety, jak wszyscy wiedza , w czasie robienia planu zagospodarowania Mialki , Burmistrz poszedl na krytyczne nie konieczne kompromisy z RDOS-iem i doprowadzil swoim postepowaniem upadek calego projektu z czego Pan Burmistrz Racinowski i Rada (zlosliwa) sa z siebie do dzisiaj b b b zadowoleni. Ta operacyjna i konspiracyjna napasc byla pod pseudonimem " Racinowski i RDOSKA spolka zoo" To musialo i tylko pochodzilo z samego zoo lub innego zwierzynca. Inwestycja ta, dala by GiM Insku milionowe dochody z podatkow, sprowadzilo by zorganizowanego turyste jak i nastepne setki pozytywnych rezultatow dla Gminy. TYM TYLKO PAN BURMISTZ I RADA moze sie pochwalic. Naobiecali a pozniej glowe ucieli zakazujac wysokosci hotelu, zakazujac budowy stacji benzynowej .... krotko mowiac zakazali wszystkiego. Do tego , malo by brakowalo zabronili by nawet przydomowych oczyszczalni sciekow budowac. Nic nie obiecali jezeli chodzi o infrastrukture i do dzisiaj chca 30% planistycznego.... ha, ha. Zniszczyli plany z zimna krwia. O tym pisalem wiele razy na forum Inskim ktore bylo widocznie kontrolowane przez swoich ludzi. Pozwolili mi budowanie hotelu na wysokosc parteru z poddaszem. Taki wynik sprawy spowodowal wycofanie sie inwestorow zagranicznych i setem milionow Euro z Gminy Inska. Jak to nazwac ? Ja to nazywam zlosliwym napadem na gospodarke nie tylko Gminy , ale na gospodarke i rozwoj Polski. Co Panstwo i co Gmina dzisiaj ma z tej niby wygranej, ....zlosliwosci i zawisci. NEDZE! I taki stan bedzie sie utrzymywal dluzej poniewaz dozucili 30 % podatku planistycznego. Teraz niech czekaja ....moze kiedys zobacza jakis dziadoski grosz z czego Pan Racinowski i jego swita napewno juz nie podniesie sobie swoich dochodow i wynagrodzenia. Odepchneli mnie od jeziora 100 metrow (gdzie innym wolna 5 metrow od jeziora co jest udokumentowane) , zanizyli wysokosc do parteru z poddaszem (czyli mozna budowac kurnik bez kur) natomiast Pan Zimnicki moze budowac hotel nad samym jeziorem na wysokosc 15 metrow. DZISIAJ DOSZLA JESZCZE ZWIROWANIA KTORA ZNISZCZY WSZYSTKO CO JEST CENNE DLA TEGO OBREBU POLSKI. Zwirownia.... w ktorej...ciekawe jak i kto ma swoje udzialy i gwarancje na przyszla prace i stanowsika. Moze zrobilem blad wchodzac do Burmistrza bez prezentow. Nie wiem. Ci , z tej zwirowni moze wiedzieli lepiej jakie prezenty lubi Pan Burmistrz i jego SWITA. Ja nie wiedzialem . W dziwny sposob nawet nie boja sie RDOS-iu , ze zabronia budowy zwirowni ktora wykonczy krajobraz i poziomy wodne w calej okolicy. Prawdopodobnie cale jezioro Insko bedzie przepompowane droga polaczen wod gruntowych na inna strone Inska pod same Biopaliwa. Tak ze spodziewajcie sie Panstwo suchej dziury w jeziorze Insko i wymyslcie juz dzisiaj nowa nazwe na nowe jezioro kolo Biopaliw....proponuje nazwac Jezioro Czaluszewskie lub zatoka Racinowska. Gratuluje mieszkancom takiej wladzy ktora jednoglosnie zostala wybrana nie zostawiajac koszuli na Waszym karku w 2010. Jeszcze do tego chca zabrac wode i krajobraz z tego regionu poprzez potezna zwirownie w Parku Krajobrazowym. Ciekawe. Przeciez takie same przepisy nas wszystkich obowiazuja. Okazuje sie ze nie dla wszystkich sa prawa. Dla Pana Zimnickiego , Pana Racinowskiego, dla Rady, kolesiow sa inne prawa i przepisy jak dla reszty. Ta Gmina boi sie wzbogacic . W tej Gminie ludzi zamoznych sie nie lubi!!! Zabili inwestycje tylko dla wlasnej dumy i wrodzonej zawisci i nienawisci do ludzi zamoznych. Dzisiaj sprzedaja gleby Gminne za grosze zebrajac 15 zloty za metr2. Oj, lubi sie tam dziadostwo i wszystkich tych co niszcza zdrowa przyszlosc tej okolicy ktora ja od dziecinstwa kochalem. Nikoś" Wygląda na to ,że są ludzie od dekad , którzy walczą o dobro Ińska p.s. Ciekawe , kto wtedy był radnym. Gość 3 godziny temu, znalezione napisał: Inwestor Mieszkaniec Caffe Zarejestrowany 322 odpowiedzi Napisano 13 Maja 2011 "Szanowni Panstwo, Na prosbe jednego z czlonkow tego Forum przenosze ponizszy tekst. To powinien wiedziec kazdy mieszkaniec Gminy Insko. Krotko przypomne fakty: W 2007 roku zakupilem 13 ha w Mialce z mysla o zakupie nastepnych 10 ha z propozycja budowy 10 pietrowego Hotelu i kurortu. Zanim zakupilem ta ziemie , rozmawialem wielokrotnie na temat moich planow rozwojowych (w oparciu o studium) z Panem Burmistrzem Racinowskim. Pan Burmistrz Racinowski od tamtego czasu wielokrotnie obiecal mi calkowite wsparcie (bez prezentow). Do tego czasu przez ostatnie lata dolaczyli Radni GiM Insko jak i Przewodniczacy Rady , Pan B. Terebecki wlacznie, wspolnie obiecujac wielkie poparcie. Nie czekajac na wyniki zrobienia planu przystapilem do podzialu gruntow jak i organizowania Inwestorow dodatkowych. Nastepnie , Profesor z Uniwersytetu w Szczecinie przygotowal projekt hotelu "Insko Sunset Paradise" ktory mial kosztowac ponad EU$250 milionow. To wszystko bylo przeslane Panu Racinowskiemu i jego Radzie przed i po wyborach 2010. Dokumenty, pisma z inwestycja byly przekazane Radzie i Burmistrzowi Racinowskiemu wiele razy. Zawsze bylo to samo, ze absolutnie mnie popra. Gmina dostala kopie dokumentow bankowych gdzie inwestorzy zagraniczni zobowiazuja sie poprzec finansowo cala inwestycje z suma EU$280 milionow pod warunkiem ze Plan Zagospodarowania poprze moje plany. Hotel "Insko Sunset Paradise"- Kurort w Mialce mial zagwarantowac prace dla ponad 300 ludzi w czasie i po otwarciu kurortu. Niestety, jak wszyscy wiedza , w czasie robienia planu zagospodarowania Mialki , Burmistrz poszedl na krytyczne nie konieczne kompromisy z RDOS-iem i doprowadzil swoim postepowaniem upadek calego projektu z czego Pan Burmistrz Racinowski i Rada (zlosliwa) sa z siebie do dzisiaj b b b zadowoleni. Ta operacyjna i konspiracyjna napasc byla pod pseudonimem " Racinowski i RDOSKA spolka zoo" To musialo i tylko pochodzilo z samego zoo lub innego zwierzynca. Inwestycja ta, dala by GiM Insku milionowe dochody z podatkow, sprowadzilo by zorganizowanego turyste jak i nastepne setki pozytywnych rezultatow dla Gminy. TYM TYLKO PAN BURMISTZ I RADA moze sie pochwalic. Naobiecali a pozniej glowe ucieli zakazujac wysokosci hotelu, zakazujac budowy stacji benzynowej .... krotko mowiac zakazali wszystkiego. Do tego , malo by brakowalo zabronili by nawet przydomowych oczyszczalni sciekow budowac. Nic nie obiecali jezeli chodzi o infrastrukture i do dzisiaj chca 30% planistycznego.... ha, ha. Zniszczyli plany z zimna krwia. O tym pisalem wiele razy na forum Inskim ktore bylo widocznie kontrolowane przez swoich ludzi. Pozwolili mi budowanie hotelu na wysokosc parteru z poddaszem. Taki wynik sprawy spowodowal wycofanie sie inwestorow zagranicznych i setem milionow Euro z Gminy Inska. Jak to nazwac ? Ja to nazywam zlosliwym napadem na gospodarke nie tylko Gminy , ale na gospodarke i rozwoj Polski. Co Panstwo i co Gmina dzisiaj ma z tej niby wygranej, ....zlosliwosci i zawisci. NEDZE! I taki stan bedzie sie utrzymywal dluzej poniewaz dozucili 30 % podatku planistycznego. Teraz niech czekaja ....moze kiedys zobacza jakis dziadoski grosz z czego Pan Racinowski i jego swita napewno juz nie podniesie sobie swoich dochodow i wynagrodzenia. Odepchneli mnie od jeziora 100 metrow (gdzie innym wolna 5 metrow od jeziora co jest udokumentowane) , zanizyli wysokosc do parteru z poddaszem (czyli mozna budowac kurnik bez kur) natomiast Pan Zimnicki moze budowac hotel nad samym jeziorem na wysokosc 15 metrow. DZISIAJ DOSZLA JESZCZE ZWIROWANIA KTORA ZNISZCZY WSZYSTKO CO JEST CENNE DLA TEGO OBREBU POLSKI. Zwirownia.... w ktorej...ciekawe jak i kto ma swoje udzialy i gwarancje na przyszla prace i stanowsika. Moze zrobilem blad wchodzac do Burmistrza bez prezentow. Nie wiem. Ci , z tej zwirowni moze wiedzieli lepiej jakie prezenty lubi Pan Burmistrz i jego SWITA. Ja nie wiedzialem . W dziwny sposob nawet nie boja sie RDOS-iu , ze zabronia budowy zwirowni ktora wykonczy krajobraz i poziomy wodne w calej okolicy. Prawdopodobnie cale jezioro Insko bedzie przepompowane droga polaczen wod gruntowych na inna strone Inska pod same Biopaliwa. Tak ze spodziewajcie sie Panstwo suchej dziury w jeziorze Insko i wymyslcie juz dzisiaj nowa nazwe na nowe jezioro kolo Biopaliw....proponuje nazwac Jezioro Czaluszewskie lub zatoka Racinowska. Gratuluje mieszkancom takiej wladzy ktora jednoglosnie zostala wybrana nie zostawiajac koszuli na Waszym karku w 2010. Jeszcze do tego chca zabrac wode i krajobraz z tego regionu poprzez potezna zwirownie w Parku Krajobrazowym. Ciekawe. Przeciez takie same przepisy nas wszystkich obowiazuja. Okazuje sie ze nie dla wszystkich sa prawa. Dla Pana Zimnickiego , Pana Racinowskiego, dla Rady, kolesiow sa inne prawa i przepisy jak dla reszty. Ta Gmina boi sie wzbogacic . W tej Gminie ludzi zamoznych sie nie lubi!!! Zabili inwestycje tylko dla wlasnej dumy i wrodzonej zawisci i nienawisci do ludzi zamoznych. Dzisiaj sprzedaja gleby Gminne za grosze zebrajac 15 zloty za metr2. Oj, lubi sie tam dziadostwo i wszystkich tych co niszcza zdrowa przyszlosc tej okolicy ktora ja od dziecinstwa kochalem. Nikoś" Wygląda na to ,że są ludzie od dekad , którzy walczą o dobro Ińska p.s. Ciekawe , kto wtedy był radnym. Gość Możliwe,że radni o takiej możliwości rozwoju nic nie wiedzieli. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
ryży Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu Godzinę temu, tak napisał: Możliwe,że radni o takiej możliwości rozwoju nic nie wiedzieli. Ty się łysy y puknij w czerep. Tylko przyjechał i już kret nadaje. Trzy razy w czerep i raz w merola młotkiem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
znajomy Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu P.Racinowski był bardzo dobrym burmistrzem, za jego kadencji nikt się nie popisywał ,nikt nie wyzywał, nikt nikomu nie robił złych rzeczy ,ludzie byli szanowani,potrafił z ludzmi żyć dobrze ,bo jest wychowany ,ma kulturę osobistą i za to go bardzo cenię. POZDRAWIAM pana Andrzeja Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
asdf Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Racinowski to był najgorszy burmistrz w historii Ińska, gorsza zaraza nawet od Działoszewskiej. Kawał buca i prostaka, główny hamulcowy gminy, a jak się czyta takie informacje jak z tym hotelem to jeszcze gorzej swiadczy o nim jako o burmistrzu. Bo dobry gospodarz to sam powinien latac za takim inwestorem i robic wszystko zeby taka inwestycja powstała. Ale czego oczekiwać po człowieku który nie ma pojęcia o niczym i był traktorzystą w PGR. Ksywa "likwidator"nie wzięła się z nikąd. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
renia Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Teraz, asdf napisał: Racinowski to był najgorszy burmistrz w historii Ińska, gorsza zaraza nawet od Działoszewskiej. Kawał buca i prostaka, główny hamulcowy gminy, a jak się czyta takie informacje jak z tym hotelem to jeszcze gorzej swiadczy o nim jako o burmistrzu. Bo dobry gospodarz to sam powinien latac za takim inwestorem i robic wszystko zeby taka inwestycja powstała. Ale czego oczekiwać po człowieku który nie ma pojęcia o niczym i był traktorzystą w PGR. Ksywa "likwidator"nie wzięła się z nikąd. Wystarczy,by ktokolwiek napisał bajkę o inwestorach i propozycje inwestycji w naszej gminie,to zło skupia się na burmistrzu.Ciekawe dlaczego podobnych inwestycji nie było za panowania Lewaka? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Niestety Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, renia napisał: Wystarczy,by ktokolwiek napisał bajkę o inwestorach i propozycje inwestycji w naszej gminie,to zło skupia się na burmistrzu.Ciekawe dlaczego podobnych inwestycji nie było za panowania Lewaka? No tak.Działoszewska była lepsza,bo oprócz inwestycji bioetanolu miała powstać wojewódzka wypalarnia śmieci . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
AAA Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu To był taki sam inwestor jak ten co kupił działki w centrum Ińska , a potem nie było go stać na płacenie podatków, a miał być hotel z basenem Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
qwerty Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu 29 minut temu, AAA napisał: To był taki sam inwestor jak ten co kupił działki w centrum Ińska , a potem nie było go stać na płacenie podatków, a miał być hotel z basenem Tego to już się nie dowiemy, ale nie zmienia to faktu ze Racinowski nie umiał rozmawiać z ludźmi, wypowiadac się publicznie czy załatwić czegokolwiek dla gminy. W sumie to on nic nie umiał, i do tej pory się dziwię że ludzie w Insku dali mu aż dwie kadencje... Najlepiej o jego kompetencjach i możliwościach świaczy to , że jak przestał był burmistrzem to poszedł do roboty jako magazynier, bo de facto nie miał żadnych kompetencji ani znajomości po 10 latach bycia burmistrzem ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Tomasz Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Działoszewska to powinna już dawno wyprowadzić się z Ińska wałek z Bioetanolem za który ma do dzisiaj pracę z mężem u Adamusa ,wypalarnia ,projekt pod żwirownię który też ona zatwierdziła a teraz pomocnik Szkołutowej jak tak dalej będzie jej pomagać to nie będzie co zbierać po tej Gminie banda komuchów co potwierdza zdjęcia pod Rondem Niepodległości Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Słoneczko Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, renia napisał: Wystarczy,by ktokolwiek napisał bajkę o inwestorach i propozycje inwestycji w naszej gminie,to zło skupia się na burmistrzu.Ciekawe dlaczego podobnych inwestycji nie było za panowania Lewaka? Inwestycje skupiają się na burmistrzu bo to jest osoba, która może: a) Nic nie robić. Wtedy, może po jakimś czasie, inwestor sam się znajdzie. Ale ci co się sami znajdują to albo chcą zrobić spalarnie, albo biedronkę (najlepiej nad jeziorem w centrum miasta), albo jakieś rzeczy, których w innych gminach nikt nie chce. Bo kto by chciał mieć żwirownię czy bioetanol za oknem w gminie turystycznej? Tylko jakiś głupek... Ewentualnie może się znaleźć jakiś inwestor, który nie ma pojęcia albo pieniędzy i wtedy mamy taką sytuację jak z ośrodkiem Łączności czy wspomnianym wcześniej gościem, który chciał budować hotel w centrum ińska. b) Może aktywnie szukać odpowiedniego inwestora (spotkania branżowe, konferencje, pisma branżowe). Ale najpierw trzeba wiedzieć kogo szukać. Do tego trzeba się przygotować. Zrobić plan zagospodarowania przestrzeni, tak aby nie dopuścić inwestycji typu żwirownia. Potem łatwiej jest odmówić inwestorowi, który nam nie pasuje. Właściwie to wszystko sprowadza się do tego czy burmistrz i radni mają kręgosłupy, wiedzą czego chcą i jak chcą to osiągnąć. Jak ktoś wstaje rano i się zastanawia co mu przyniesie dzień, to nic z tego niestety dobrego nie wyniknie...:( Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
tatar Napisano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, asdf napisał: Racinowski to był najgorszy burmistrz w historii Ińska, gorsza zaraza nawet od Działoszewskiej. Kawał buca i prostaka, główny hamulcowy gminy, a jak się czyta takie informacje jak z tym hotelem to jeszcze gorzej swiadczy o nim jako o burmistrzu. Bo dobry gospodarz to sam powinien latac za takim inwestorem i robic wszystko zeby taka inwestycja powstała. Ale czego oczekiwać po człowieku który nie ma pojęcia o niczym i był traktorzystą w PGR. Ksywa "likwidator"nie wzięła się z nikąd. Żal ci tyłek ściska , że traktorzysta mógł zostać burmistrzem , a Ty byłeś za głupi na to. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
bdftrety Napisano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 3 godziny temu 17 minut temu, tatar napisał: Żal ci tyłek ściska , że traktorzysta mógł zostać burmistrzem , a Ty byłeś za głupi na to. Był bardzo dobry nikogo nie obraził ,nie jak Liwak i idiota kopciuch .CIdwaj do leczenia sie nadaja Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Lolek Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 28 minut temu, bdftrety napisał: Był bardzo dobry nikogo nie obraził ,nie jak Liwak i idiota kopciuch .CIdwaj do leczenia sie nadaja Niezapomnij dzisiaj w dupe pocałować Procyka I Szkołutową może cie przyjmą w końcu na staż do Gminy Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Kino Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu Czemu na stronie Gminnej ani na stronie ICK niema nic o wypadku Pana Tomka który spadł z wysokości w Kinie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
wintrb Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Kino napisał: Czemu na stronie Gminnej ani na stronie ICK niema nic o wypadku Pana Tomka który spadł z wysokości w Kinie Ciekawość to pierwszy stopień do piekła .Co cię to obchodzi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Kino Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, wintrb napisał: Ciekawość to pierwszy stopień do piekła .Co cię to obchodzi. To mie ciekawość to brak odpowiedzialności za pracownika Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
renia Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Kino napisał: To mie ciekawość to brak odpowiedzialności za pracownika Gruba Jolka powinna go złapać,bo co ona tam tobi? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
racin Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, qwerty napisał: Tego to już się nie dowiemy, ale nie zmienia to faktu ze Racinowski nie umiał rozmawiać z ludźmi, wypowiadac się publicznie czy załatwić czegokolwiek dla gminy. W sumie to on nic nie umiał, i do tej pory się dziwię że ludzie w Insku dali mu aż dwie kadencje... Najlepiej o jego kompetencjach i możliwościach świaczy to , że jak przestał był burmistrzem to poszedł do roboty jako magazynier, bo de facto nie miał żadnych kompetencji ani znajomości po 10 latach bycia burmistrzem ... Może Racin nie był zainteresowany wysługiwaniem się Bossom. Balasz , Kopeć , Jach czy Rzepa nie dawali pracy za darmo Taki delikwent jest jak piesek na smyczy . Racin wolał sobie samemu poszukać pracy. Praca magazyniera nikogo nie hańbi . Racin był jednocześnie doradcą i handlowcem . Z pracy był zadowolony na tyle by przepracować trzy lata dłużej niż musiał by uzyskać emeryturę. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gruba Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, renia napisał: Gruba Jolka powinna go złapać,bo co ona tam tobi? Ja myślałam że Procyk tam jest on jak ta wsza wszędzie łazi Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
123 Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, racin napisał: Racin wolał sobie samemu poszukać pracy. Praca magazyniera nikogo nie hańbi . Racin był jednocześnie doradcą i handlowcem . Z pracy był zadowolony na tyle by przepracować trzy lata dłużej niż musiał by uzyskać emeryturę. I to właśnie byla praca na miarę jego kompetencji i umiejętności.Nie wiem czemu na siłę chciał być burmistrzem, choć sam wie, że się do tego nie nadawał. Teraz mamy byłą księgową która też się do tego nie nadaje... Nie wiem, kiedy ludzie w Ińsku się nauczą, że na burmistrza potrzebny jest nie ktoś , kto świetnie wykonuję swoją prostą pracę, tylko ktoś z jajami., zacięciem menadźerskim i najlepiej doświadczeniem w biznesie. Bo świetny magazynier traktorzysta czy księgowa ,to za małe kompetencje żeby rządzić gminą , moża świetną sprzątaczkę z urzędu tez weźmiemy na burmistrza następnym razem ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi