zasady Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Nie zapominaj że w gminie oprócz burmistrza to dobrze zarabia kilka osób tylko , te które były przychylne racinowi. Reszta to szeregowi pracownicy zarabiający niewiele więcej niż najniższa krajowa więc komu jak komu ale im te trzynastki z pewnością życie ratują . Proponuję żeby burmistrz, zastępca i inni na wysokich stołkach oddali 13 na rzecz gminy bo im to nie zaszkodzi, nie widzę powodu żeby zabierać je urzędnikom najniższego szczeble którzy i tak niewiele zarabiają...A ja popieram.Nie powinno się dawać trzynastek w gminie.Skoro za racina w szkole zabrano fundusz socjalny, który dla starych n-li mających niskie emerytury był zastrzykiem na bieżące ptrzeby.To dopiero było i jest świństwo Duża winą obarczyć należy też szkolną komisję socjalną, która nie spełnia swojej roli. Trzynastka to jest doddatkowa pensja za osiągnięcia. Takich w gminie nie ma od lat. Jak oszczedzać to na wszytskich bez wyjątku w gminie.Nie powinno być lepszych i gorszych. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
GOŚĆ Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Nie powiesz mi że Ci dwaj panowie z budowlanki mało zarabiają,po za tym co to za praca zero odpowiedzialności.Żaden urzędnik za błędy nie poniósł konsekwencji,nawet co dotej promenady zobaczymy czy ktoś beknie,Włodek i jego pomagier Jacek wszystko przyklepią. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A ja popieram.Nie powinno się dawać trzynastek w gminie.Skoro za racina w szkole zabrano fundusz socjalny, który dla starych n-li mających niskie emerytury był zastrzykiem na bieżące ptrzeby.To dopiero było i jest świństwo Duża winą obarczyć należy też szkolną komisję socjalną, która nie spełnia swojej roli. Trzynastka to jest doddatkowa pensja za osiągnięcia. Takich w gminie nie ma od lat. Jak oszczedzać to na wszytskich bez wyjątku w gminie.Nie powinno być lepszych i gorszych.Nie jesteś osobą zorientowaną,a peplasz.Jedyny fundusz socjalny,który przeznaczono nie pracownikom,ale na zakup żaluzji do okien w szkole był za rządów" burmistrza tysiąclecia konia".Racinowski wszystkie fundusze ze sporym opóźnieniem,ale uregulował. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A ja popieram.Nie powinno się dawać trzynastek w gminie.Skoro za racina w szkole zabrano fundusz socjalny, który dla starych n-li mających niskie emerytury był zastrzykiem na bieżące ptrzeby.To dopiero było i jest świństwo Duża winą obarczyć należy też szkolną komisję socjalną, która nie spełnia swojej roli. Trzynastka to jest doddatkowa pensja za osiągnięcia. Takich w gminie nie ma od lat. Jak oszczedzać to na wszytskich bez wyjątku w gminie.Nie powinno być lepszych i gorszych.To powinien być priorytet Liwaka - ślimaka. Zaraz po ślubowaniu powinna zapaść decyzja co do "socjalnego" w szkole. Na dodatek obecna komisja nie raczy powiadamiać pracowników czy jest takie świadczenie czy nie . Pracownicy chodzą i pytają a tu łaska pani paciejewskiej żeby cokolwiek odpowiedzieć. Tak to jest racja dla pracowników szkoły i nauczycieli takie pieniądze należą się i powinny być przed świętami. Jacek tylko dużo obiecał a co teraz? Tylko za dyrcia się wziął kasę niech da. Tyle szkole w wyborach poświęcił i Michał tyle na ten temat pisał ale prawdziwe sprawy ( pieniędzy) to nie ruszają tylko politykę uprawiają. kasę chcemy na święta a nie wydawać na chore ambicje! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
kaczka Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Użytkownik sss dnia 16 grudzień 2014 - 21:17 napisałNie zapominaj że w gminie oprócz burmistrza to dobrze zarabia kilka osób tylko , te które były przychylne racinowi. Reszta to szeregowi pracownicy zarabiający niewiele więcej niż najniższa krajowa więc komu jak komu ale im te trzynastki z pewnością życie ratują . Proponuję żeby burmistrz, zastępca i inni na wysokich stołkach oddali 13 na rzecz gminy bo im to nie zaszkodzi, nie widzę powodu żeby zabierać je urzędnikom najniższego szczeble którzy i tak niewiele zarabiają...A ja popieram.Nie powinno się dawać trzynastek w gminie.Skoro za racina w szkole zabrano fundusz socjalny, który dla starych n-li mających niskie emerytury był zastrzykiem na bieżące ptrzeby.To dopiero było i jest świństwo Duża winą obarczyć należy też szkolną komisję socjalną, która nie spełnia swojej roli. Trzynastka to jest doddatkowa pensja za osiągnięcia. Takich w gminie nie ma od lat. Jak oszczedzać to na wszytskich bez wyjątku w gminie.Nie powinno być lepszych i gorszych.No właśnie, ten baran ze szkoły dbał tylko o siebie.Zapomniał o starych kolegach. A może Krysia się uaktywni w tej sprawie,przecież pracowała w oświacie i ta druga też. Zobaczymy co pokażą na sesjach? Czy utożsamiać je z wieżą, czy też nie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Był w tym roku wypłacony fundusz socjalny kiedy? I ile? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Był w tym roku wypłacony fundusz socjalny kiedy? I ile?Nawet nie można znaleźć kto jest w komisji socjalnej a co dopiero ile kasy się należy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Komisja Spraw Społecznych VII Kadencji Rady Miejskiej w Ińsku:Kazimierz Dec - Przewodniczący KomisjiWładysław HalejcioDonata Lorek - DezorJerzy KościelnyKrystyna SydorMaria Krawczyk Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Komisja Spraw Społecznych VII Kadencji Rady Miejskiej w Ińsku:Kazimierz Dec - Przewodniczący KomisjiWładysław HalejcioDonata Lorek - DezorJerzy KościelnyKrystyna SydorMaria Krawczyk Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
komisjanci Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Komisja Spraw Społecznych VII Kadencji Rady Miejskiej w Ińsku:Kazimierz Dec - Przewodniczący KomisjiWładysław HalejcioDonata Lorek - DezorJerzy KościelnyKrystyna SydorMaria KrawczykTa komisja też chyba powinna dbać o swoich starszych kolegów w szkole,przecież jest tutaj AŻ 4 przedstawicieli oświaty.Przynajmniej tak wygląda z ich stażu pracy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Komisja Spraw Społecznych VII Kadencji Rady Miejskiej w Ińsku:Kazimierz Dec - Przewodniczący KomisjiWładysław HalejcioDonata Lorek - DezorJerzy KościelnyKrystyna SydorMaria KrawczykNie chodzi o komisję społeczną tylko w szkole komisja zajmująca się wypłacaniem socjalnego. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
wiem Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Nie chodzi o komisję społeczną tylko w szkole komisja zajmująca się wypłacaniem socjalnego.Były w tym roku środki socjalne na wszasy przed wakacjami i ostatnio swiąteczne w grudniu.Wysokość zależała od dochodu na jedną osobę w gospodarstwie domowym za rok ubiegły. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Były w tym roku środki socjalne na wszasy przed wakacjami i ostatnio swiąteczne w grudniu.Wysokość zależała od dochodu na jedną osobę w gospodarstwie domowym za rok ubiegły.Dlaczego nie powiadamia sie wszystkich pracowników pismem że mają składać dokumenty tylko wszystko na zasadzie jedna pani drugiej pani. Czemu nie jest tak jak w szkole w Suchaniu komisja dostaje środki od Burmistrza powiadamiają wszystkich pracowników zarówno kadry nauczycielskiej czy pracowników fizycznych WSZYSTKICH nie na ucho i dają określony czas na złożenie odpowiednich żądanych papierów. Nikogo się nie pomija nikt nie ma pretensji bo każdy pracownik jest szanowany. Proszę takie zasady wprowadzić w szkole w Ińsku. I niech panie z komisji nikomu nie robią łaski i nie patrzą ile komu dają bo ze swoich nie wykładają tylko zasłużone i wypracowane. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dlaczego nie powiadamia sie wszystkich pracowników pismem że mają składać dokumenty tylko wszystko na zasadzie jedna pani drugiej pani. Czemu nie jest tak jak w szkole w Suchaniu komisja dostaje środki od Burmistrza powiadamiają wszystkich pracowników zarówno kadry nauczycielskiej czy pracowników fizycznych WSZYSTKICH nie na ucho i dają określony czas na złożenie odpowiednich żądanych papierów. Nikogo się nie pomija nikt nie ma pretensji bo każdy pracownik jest szanowany. Proszę takie zasady wprowadzić w szkole w Ińsku. I niech panie z komisji nikomu nie robią łaski i nie patrzą ile komu dają bo ze swoich nie wykładają tylko zasłużone i wypracowane.Uwaga słuszna,jednak członkowie komisji nie z każdym emerytem mają kontakt.Wielu nie mieszka w Ińsku,a ci co mieszkaja mogliby podać swój numer telefonu.Warunkiem otrzymania świadczenia jest złożenie wniosku. Najlepiej złożyć go w październiku każdego roku i nie pytać się,czy są środki socjalne.Czasem z opóźnieniem,ale są przelewane na konta. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
elka Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Użytkownik Gość dnia 16 grudzień 2014 - 23:28 napisałDlaczego nie powiadamia sie wszystkich pracowników pismem że mają składać dokumenty tylko wszystko na zasadzie jedna pani drugiej pani. Czemu nie jest tak jak w szkole w Suchaniu komisja dostaje środki od Burmistrza powiadamiają wszystkich pracowników zarówno kadry nauczycielskiej czy pracowników fizycznych WSZYSTKICH nie na ucho i dają określony czas na złożenie odpowiednich żądanych papierów. Nikogo się nie pomija nikt nie ma pretensji bo każdy pracownik jest szanowany. Proszę takie zasady wprowadzić w szkole w Ińsku. I niech panie z komisji nikomu nie robią łaski i nie patrzą ile komu dają bo ze swoich nie wykładają tylko zasłużone i wypracowane.Uwaga słuszna,jednak członkowie komisji nie z każdym emerytem mają kontakt.Wielu nie mieszka w Ińsku,a ci co mieszkaja mogliby podać swój numer telefonu.Warunkiem otrzymania świadczenia jest złożenie wniosku. Najlepiej złożyć go w październiku każdego roku i nie pytać się,czy są środki socjalne.Czasem z opóźnieniem,ale są przelewane na konta. Fundusz socjalny to nie jest coś dla wybrańców .Po prostu sprawę zawalają odpowiedzialni za jego przydział. Jasne,że oni zawsze coś wymyślą na swoją obronę ale to nie odpowiada zasadzie sprawiedliwości i rzetelności.Jak do kogoś chcą dotrzeć , to dotrą. Telefony też znają ale tylko tych co chcą znać. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Fundusz socjalny to nie jest coś dla wybrańców .Po prostu sprawę zawalają odpowiedzialni za jego przydział. Jasne,że oni zawsze coś wymyślą na swoją obronę ale to nie odpowiada zasadzie sprawiedliwości i rzetelności.Jak do kogoś chcą dotrzeć , to dotrą. Telefony też znają ale tylko tych co chcą znać.Ależ tak właśnie jest! Sama słyszałam jak panie z komisji śmiały się do pewnych osób nie będą docierać bo głód nie narzekają. Zatem wypisywanie głupot że trudno dotrzeć jest kłamstwem. Na dodatek osoby o których rozmawiano to pracownicy z samego miasta. Dlaczego więc leniwe panie emerytki z komisji takie są niewdzięczne. Pani przewodnicząca też powinna sprawdzać czy jest trudność dotarcia. Przecież pracownicy szkoły wszyscy się znają. Ja dostałam info jak już było po terminie ale szybko dostarczyłam pit i mi jakoś uwzględniły. Tylko po co mam latać jak mogę na spokojnie wszystko dostarczyć i nikt mi łaski nie musi robić. Zmieńcie w końcu te zasady przyznawania dodatku socjalnego żeby nie było poczucia że to od komisji zależy bo to się każdemu pracownikowi należy a komisja ma dopilnować żeby w papierach wszystko się zgadzało. Koniec kropka. Liwak do roboty - szkoła to twój priorytet.... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wafel Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie wiem co to za fundusz socjalny.Ja też bym chciał i wiele w gminie emerytów by chciało ,myślę że niedługo się to skończy tak jak dla nauczycieli i górników.W prywatnych kopalniach i szkołach nie ma czegoś takiego,Konstytucja mówi że społeczeństwa się nie dzieli ,a tu jedni dostają a drudzy nie.Trzeba zmienić ten system Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
jas Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 zmien głupolu Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
fundusz Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie wiem co to za fundusz socjalny.Ja też bym chciał i wiele w gminie emerytów by chciało ,myślę że niedługo się to skończy tak jak dla nauczycieli i górników.W prywatnych kopalniach i szkołach nie ma czegoś takiego,Konstytucja mówi że społeczeństwa się nie dzieli ,a tu jedni dostają a drudzy nie.Trzeba zmienić ten systemJak nie wiesz to nie zbieraj głosu. Fundusz socjalny jest w każdym zakładzie. U nas pracownicy szkoły dostawali go zawsze przed dwoma świętami. Raz przed zajączkiem i drugi na wigilię a teraz jak czytam nawet w wakacje a nie wszyscy o tym wiedzieli. skoro wszystkim się należy to niech nie bierze tylko władza jak jackowska, sydorka , kościelny, kazio tylko wszyscy ci co do szkoły nie ganiają też. Basta! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
kaska Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 TY DURNOWATA TEŻ NIE BIESZ I NIE PIEPRZ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 TY DURNOWATA TEŻ NIE BIESZ I NIE PIEPRZBo co! Już nowa władza zapomniała obiecanki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
ALA Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Zabrać ten fundusz i wesprzeć biednych.Już dawno te przywileje po zabierać. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
do ali z bali Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Jak nie wiesz to nie zbieraj głosu. Fundusz socjalny jest w każdym zakładzie. U nas pracownicy szkoły dostawali go zawsze przed dwoma świętami. Raz przed zajączkiem i drugi na wigilię a teraz jak czytam nawet w wakacje a nie wszyscy o tym wiedzieli. skoro wszystkim się należy to niech nie bierze tylko władza jak jackowska, sydorka , kościelny, kazio tylko wszyscy ci co do szkoły nie ganiają też. Basta!Ten fundusz to coś takiego jak zapłata dla radnych za udział w sesjach i komisjach.Tam za wypracowane lata .Nie podlega waszym dyskusjom,należy się z mocy prawa.Problem jest w fakcie,że dostawali go tylko niektórzy wybrani.Reszta ludzi niby była nieosiągalna.Tak można wszystko zakłamać. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
forsa Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Zadłużenie gmin pod kontrolą84 proc. samorządów 
ma w 2014 r. 
nadwyżkę budżetową.No właśnie, tylko mądre gminy,które inwestowały w infrastrukturę,korzystały z dotacji UE mogą mieć nadwyżki.My mamy nadżerkę budżetową. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Nowy burmistrz obejrzał promenadę bardzo mu się podobała! nawet postanowił sylwestra tam wyprawić ale czy dotrwa ta inwestycja do końca roku? Nie wiadomo na razie widać jak się rozpływa hi hi Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi