Skocz do zawartości

Ińsko przed powstaniem żwirowni i po, co wy na to?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie, żwirki mają najnowszą technologię żeby wydobywać swój kruszec.

Tutaj widać jak w nieinwazyjny sposób wydobywają żwir i piasek. Cześć już nawet przerabiają na szkło :rolleyes:

atomic.gif

Oczywiście żadne zwierzątko nie ucierpiało :ph34r:

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.07.2014 o 15:40, Gość napisał:

Spokojnie, żwirki mają najnowszą technologię żeby wydobywać swój kruszec.

Tutaj widać jak w nieinwazyjny sposób wydobywają żwir i piasek. Cześć już nawet przerabiają na szkło :rolleyes:

atomic.gif

Oczywiście żadne zwierzątko nie ucierpiało :ph34r:

a jak piach opadnie naszym oczom ukaże się taki oto tragiczny widok...

PSXf.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.07.2014 o 20:03, dfd napisał:

Dla tych panów z piasku ja mam serdeczne pozdrowienie

Tak powinny wyglądać karty do głosowania na przyszłych wyborach.

Czekamy aż J23 wróci z urlopu bo nudno na forum...........

O kim mowa?

27210_zainteresowany-mors.gif

Odnośnik do odpowiedzi
  • 7 miesięcy później...
  W dniu 27.02.2015 o 17:49, tik tak napisał:

http://www.insko.pl/...okaz/1312.dhtml

To jest powód żeby raz na zawsze pozbyć się wrzodu jak żwirownia bo drogą poligonową nigdy nie będą mogli wywozić. Bat na kopalnię jak cholera. Wyrywamy im argument z rąk. Czy jednak opozycja a raczej Ińsko Razem to wykorzysta? Ja ich o myślenie nie posądzam a co inni myślą? Piszcie!

A ja uważam,że wcale ta żwirownia w niczym by nam nie przeszkadzała. A może by to była szansa na ileś miejsc pracy i ekstra dochód do kasy gminnej?Nie mamy szans na rozwój turystyki i wypoczynku,w kasie pusyo,więc nichby była i ta dziura w ziemi.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.02.2015 o 19:04, jestem za napisał:

A ja uważam,że wcale ta żwirownia w niczym by nam nie przeszkadzała. A może by to była szansa na ileś miejsc pracy i ekstra dochód do kasy gminnej?Nie mamy szans na rozwój turystyki i wypoczynku,w kasie pusyo,więc nichby była i ta dziura w ziemi.

Ty jesteś chory na głowę to pewne. Tylko taki skończony idiota może coś takiego napisać. Szkoda dalej prowadzić z tobą dialog tfu.

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze sie znajdzie jakiś czub wśród takiej zgrai. Ten kto liczy srebrniki ze zniszczeń i pogorszenia warunków życia mieszkańców ten jest pozbawiony ludzkości. Możesz być za a nawet przeciw ale wyjdzie jak wyjdzie. Rajca obiecał że żwirowni nie będzie i ja mu wierzę bardziej niż Wlodkom, Michałom i Jackom ty nie wchodzisz w tę grę.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.02.2015 o 19:06, ! napisał:

Ty jesteś chory na głowę to pewne. Tylko taki skończony idiota może coś takiego napisać. Szkoda dalej prowadzić z tobą dialog tfu.

A może jednak warto? Wskaż inne możliwości rozwoju. Od 30 lat po upadku komuny Ińsko jako miasteczko umiera.Obecna struktura mieszkańów też nie napawa optymizmem.Utworzenie jakiegokolwiek miejsca pracy graniczy z cudem.Wręcz miejsc pracy ubywa.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.02.2015 o 19:06, ! napisał:

Tak jak do tej pory przez ponad 40 lat? Jesteś nie debil tylko imbecyl z takim tokiem myślenia.

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że żwirownia powstanie.Nie wierzę tym zapewnieniom rządzących.Jacek ręce już umył ,wypowiedz na sesji jak był dyrektor brzmiała jego że to radni będą podejmować a nie on,także wycofał sie Ińskim rakiem.Wkrętakowi jak i Szafranowi nie wierzę.Wkrętak za Racina był za żwirownią i nic mu nie przeszkadzało.Teraz pod publikę zmienił zdanie.Szafran cały czas był za nie .Założyli nawet Stowarzyszenie Przyrodnicze aby Racin i jego radnych straszyć jakie to będą skutki jak żwirownia powstanie.Te stowarzyszenie nic nie wniosło do całej tej sytuacji.Na jednej z sesji Szafran wnosił wniosek aby tę uchwałę wycofać dotycząca planu dla żwirowni.Nie miał wtedy większości i straszono że w takiej sytuacji gmina poniesie koszty jakie wyłożyła żwirownia.Teraz ten pan z wkrętakiem maja większość i moga wnieść taka uchwałę o wycofaniu,nie robia jednak tego bo są za powstaniem żwirowni tylko nie wiedzą w jakim stylu to zrobić

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.02.2015 o 07:01, Kukurydza napisał:

Uważam że żwirownia powstanie.Nie wierzę tym zapewnieniom rządzących.Jacek ręce już umył ,wypowiedz na sesji jak był dyrektor brzmiała jego że to radni będą podejmować a nie on,także wycofał sie Ińskim rakiem.Wkrętakowi jak i Szafranowi nie wierzę.Wkrętak za Racina był za żwirownią i nic mu nie przeszkadzało.Teraz pod publikę zmienił zdanie.Szafran cały czas był za nie .Założyli nawet Stowarzyszenie Przyrodnicze aby Racin i jego radnych straszyć jakie to będą skutki jak żwirownia powstanie.Te stowarzyszenie nic nie wniosło do całej tej sytuacji.Na jednej z sesji Szafran wnosił wniosek aby tę uchwałę wycofać dotycząca planu dla żwirowni.Nie miał wtedy większości i straszono że w takiej sytuacji gmina poniesie koszty jakie wyłożyła żwirownia.Teraz ten pan z wkrętakiem maja większość i moga wnieść taka uchwałę o wycofaniu,nie robia jednak tego bo są za powstaniem żwirowni tylko nie wiedzą w jakim stylu to zrobić

Czytaj uważnie wpisy, możesz im wierzyć lub nie ale czytaj uważnie. A analizowane są aspekty prawne i która z wersji będzie bardziej korzystna. Jedna z nich mówi o wycofaniu (tak jak mówił włodek) uchwały z 2011 roku o przystąpieniu do planu, a druga o odrzuceniu przez Radę (w której jest zdecydowana większość) gotowego już planu. Obie opcje wyraźnie mówią że w tej kadencji żwirownia nie powstanie i zapewne w kilku następnych. Mylisz się kukurydza, w poprzedniej Radzie także większość w tym radnych IFS-u, była przeciw powstaniu żwirowni. Przegłosowano uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia planu a to są dwie różne sprawy. Za podjęciem takiej decyzji przemawiały min. "strachy" stowarzyszeń i ówczesnej opozycji, a co się z tym wiąże, przekonanie ze SKSM nie uzyskają stosownych zezwoleń od instytucji stojących na straży przyrody. Niestety SKSM w zadziwiająco łatwy sposób uzyskały wszelkie zgody a więc nie pozostaje nam nic innego jak przyjąć jedną z ww opcji.

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się tu nie wysiliłeś.To co piszesz to wszyscy wiedzą jak było.Mówię o Tobie jak optowałeś za żwirownią bedąc u racina.Teraz nie ma co sprawdzać warianty.Poddajcie taka uchwałę teraz na sesji i będzie po temacie.

Odnośnik do odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

http://bip.insko.pl/...01503261311.pdf

No i macie swojego wybawcę który wam obiecał że żwirowni nie będzie! Dokładnie historia się powtarza jak za burka. Pięć miesięcy po wyborach Racinowski podją kwestię powstania żwirowni a teraz Liwak, Szafran i Kupczyński robią to samo. Ten sam scenariusz tylko reżyser inny. Wy zdrajcy kłamliwi wy pazerni na kasę łgarze wy oszuści wyborczy i co teraz???

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.03.2015 o 13:09, Gość napisał:

Nad jackiem od początku kadencji zbierają się ciemne chmury, niech robi tak dalej, a nie dotrwa do końca kadencji.

Więc chyba po tym co zrobił możliwe staje się referendum w sprawie odwołania ślimaka. Kłamstwo wyborcze musi Jackowi, Włodkowi i szczególnie Michałowi odbić się czkawką. Dostali wypasione gaże i wyborcy poszli w odstawkę. Co za szmira co za bezczelność co za chamstwo. Jak panowie spojrzycie w oczy ludziom do których w domach gwarantowaliście że żwirownia nie powstanie. Brakuje mi słów.

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...