Neko Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Witam Was wszystkich!To już prawie 4 lata i przez ten czas zaszło bardzo wiele zmian. Niektóre z nich dotyczyły tylko aspektów funkcjonalnych i wizerunkowych, inne dotyczyły Waszego bezpieczeństwa i możliwości anonimowego wyrażania poglądów. Efektem czego jest prawie 20 tysięcy wpisów, co świadczy o sporej aktywności mieszkańców gminy ale też o tym, że jest jeszcze bardzo dużo spraw, które wymagają debaty publicznej i odpowiednich decyzji opierających się o te debaty. My, jako administracja Caffe-Ińsko, dokładamy przy tym dużo starań żeby Wasze doznania i opinie o nas były jak najlepsze. Przy czym zdajemy sobie sprawę, że nie jesteśmy w stanie spełnić oczekiwać wszystkich użytkowników forum. Nie mniej jednak dziękujemy tym, którzy pomimo niedoskonałości nadal z nami są i z Caffe-Ińsko korzystają!Piszę jednak również w innej sprawie. Otóż chciałbym Wam przedstawić OFICJALNE i NIEODWOŁALNE stanowisko administracji w sprawie wezwań o usuwanie treści z Caffe-Ińsko. Poniżej znajduje się treść takiego wezwania, które trafiło e-mailem do nas.Zacznę oczywiście od tego, że nic się nie zmieniło w naszej polityki prywatności i zasad jakie panują na forum, a gdyby nawet do takich zmian doszło to bylibyście o tym poinformowani w odpowiednim czasie i odpowiedni sposób. Odniosę się jednak najpierw do kilku zarzutów, które padły w powyższej korespondencji ponieważ są one chybione.Pierwszym z nich jest zarzut wulgarności w szerokim tego słowa znaczeniu. Otóż nie jest tak, że administracja aprobuje wulgarność użytkowników Caffe-Ińsko. Nie jest również tak, że wymagamy od użytkowników savoir vivre na poziomie dworu królewskiego. Chcemy jednak podkreślić, że w toku naszej działalności usunęliśmy treści wulgarne w ilości setek wpisów. Usuwaliśmy je bezwzględnie ponieważ mają one zły wpływ na funkcjonowanie społeczności forum, m.in. w ten sposób, że wiele osób czuje potrzebę wyrażenia swojej dezaprobaty. To jednak często prowadziło do sytuacji, w której zapanowało błędne koło i temat był przez nas zamykany a treści weryfikowane i ewentualnie usuwane. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że wyznajemy zasadę absolutnego minimalizowania potrzeby usuwania wpisów. Skąd taka zasada? Otóż mamy doświadczenie gdy mówimy o społecznościach internetowych o różnych gabarytach i ono podpowiada nam by społeczność nie czuła presji w postaci odgórnego wyznaczania zakresu opinii, w którym ma się poruszać.Drugim jest utożsamianie nas z administracją strony VCITY. Chcemy podkreślić, że nie wywodzimy się, nigdy nie współpracowaliśmy, jak również nie kontaktowaliśmy się z administracją VCITY w żaden sposób. Nasza działalność jest całkowicie niezależna. Pragnę również zaznaczyć, że różnice nie dotyczą tylko aspektu wizualnego, funkcjonalnego i kadrowego ale również polityki prywatności i zasad forum. Administracja VCITY dopuszcza przekazywanie danych osobowych podczas gdy my się kategorycznie takim działaniom sprzeciwiamy.Trzecią kwestią jest to, że jeżeli już ktoś chciałby do nas kierować takie wezwanie to sugerujemy robić to przez wyspecjalizowane kancelarie prawne. Dlaczego to sugerujemy? Otóż dlatego, że po przekazaniu wyżej przytoczonego wezwania naszemu zespołowi prawnemu, zespół ten wydał dyspozycję, i tu zacytuję „…do niszczarki i nie zawracaj mi czymś takim głowy…â€.Do innych kwestii jakie zostały poruszone w wyżej wymienionej korespondencji nie będę się odnosił ponieważ nie chcę umożliwić komukolwiek zidentyfikowanie tego podmiotu. Jest to kurtuazja ze strony administracji, którą w pośredni sposób chcemy urzeczywistniać nasz profesjonalizm i naszą politykę prywatności. Nie mniej jednak po dłuższym namyśle doszliśmy do wniosku, że takie działania muszą się spotkać z pewnym kontr działaniem. Tym kontr działaniem będzie udostępnianie, od dnia 29 czerwca 2014 r., NIEOCENZUROWANYCH WEZWAŃ.Kto powinien obawiać się udostępniania NIEOCENZUROWANYCH WEZWAŃ? Osoby publiczne oczywiście. Nasza działalność nie opiera się w żadnym stopniu na zysku, nie faworyzujemy nikogo, chyba, że czyjaś działalność ma doniosłość dla jakichkolwiek swobód obywatelskich, nie uczestniczymy jako administracja w debatach publicznych czynnie. Nasza działalność ogranicza się do bycia medium, za pomocą którego opinia mieszkańców jest wyrażana. To oznacza, że treści, które się pojawiają na forum uzależnione są tylko i wyłącznie od osób, które się aktywnie udzielają na forum. Oczywiście nie jest tak, że nie wchodzimy w interakcję z użytkownikami, nadal to robimy ale wychodzimy z założenia, że może to być odczytane jako bycie czyimś zwolennikiem, a my zwyczajnie chcemy żebyście mieli gdzie pisać bez obawy o pociągnięcie do odpowiedzialności karnej bądź cywilnej. Takie obawy są bowiem pierwszymi iskierkami ograniczania swobód obywatelskich ale również jednym z pierwszych kroków do wykreowania swoistego mikro-totalitaryzmu. Do tego nie możemy dopuścić i z tym będziemy aktywnie walczyć. Temat wyjątkowo zostawię otwarty w tym dziale żeby każdy mógł się w tej sprawie wypowiedzieć.Pozdrawiam :)! Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Niestety dla was zarządzający tym forum, ta pani ma wiele racji. Osobiście wiem o kogo chodzi, ale to nie ma znaczenia. Obserwuję to forum od dawna i z całą mocą stwierdzam, że nie jesteście, adminitratorzy, bezstronni ! Kojarzę że pochodzicie z Ińska a obecnie przebywacie daleko poza granicami Polski. "Trzymacie" stronę tzw. opluwaczy obecnej władzy w Gminie. I co ciekawe wpisy wulgarne, chamskie i co najważniejsze niezwykle stronnicze i kłamliwe, są powielane powielokroć powtarzane a reakcji jako takiej nie ma. Wolność słowa i wypowiedzi kończy się tam gdzie naruszane są w sposób ewidentny dobra osobiste wszystkich bez wyjątku osób ! Nie tylko publicznych !! Odnośnik do odpowiedzi
Neko bla bla bla Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Neko nabeblał, że aż mi się nie chciało czytać, niby z vcity nie ma nic wspólnego, to skąd wie, że oni udostepniają dane osobowe, no skąd? Wulgaryzmów też nie kasuje, a były tu wulgaryzmy z "górnej półki", poza tym mój przedmówca dobrze mówi, wiemy o która panią chodzi, więc Neko nie gimnastykuj się tak z jej ukrywaniem, twój prawnik poradził ci żeby to wrzucić do niszczarki bo siedzisz w stanach i dlatego czujesz się bezkarny. Odnośnik do odpowiedzi
credo Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Zgadzam się z administratorem. Otóż w tej gminie nie działają zgodnie z prawem strony urzędowe (np.nie opublikowano zarobków burmistrza.) A więc dlaczego ludzie maja się bać wszelkiej maści pseudo działaczy lewej ,środkowej czy podającej się za prawą działaczy. Tutaj w tej gminie jest bagno i dopóki ono istnieje. A istnieje dzięki klikom różnych opcji, należy je krytykować.Jak już wiadomo nawet Tusk ze swoimi zbirami posługuje się tzw."łaciną". Dlaczego więc na tych posrańców z gminy , radnych ze wzrokiem jak po prochach nie pisać tak, jak ich widzę..Podobnie z komuchami, zbliżają się wybory samorządowe, więc towarzysze ocknęli się z letargu i pod płaszczykami różnych wymyślnych imprez , zwierają swoje szeregi. A liczy się każdy członek, nawet ten , co nie doczeka wyborów. Gdyby rzeczywiście dyskutować o sukcesach 25 lecia tzw. demokracji, to w tej gminie chyba w kierunku odwrotnym do sinusoidy.Tutaj jest lepiej , jak jest gorzej.Spokojniej jak znikają obiekty służące mieszkańcom. Młodzi zaślepieni wolnością pracy w UE nie widzą systematycznego upadku gminy.Dla nich potrzebna jest kobieta i łóżko.Potem jadą a ona bawi dzieci i czeka na money.Kto będzie zjadał resztki dobytku gminy i korzystał z haraczy rządowo ustanowionych i samorządowo konsumowanych zależy od głupoty, czytaj kliki wspierającej daną opcję. Czy to będą komuchy , czy też buraczane tępoty, niczego nie zmienia. Oni chcą skorzystać z koryta przez 4 lata.I wszelkie metody są dozwolone. Stąd chyba dobrze,że jest niezależny portal na którym każdy wyrazić swoje poglądy.Ocena należy do śledzących wpisy a nie lokalnych kacyków, dawnych i obecnych, którym się wydaje że ciągle coś znaczą lub ,że ciągle ich się ktoś obawia. Tak trzymać. Odnośnik do odpowiedzi
radny Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Neko nabeblał, że aż mi się nie chciało czytać, niby z vcity nie ma nic wspólnego, to skąd wie, że oni udostepniają dane osobowe, no skąd? Wulgaryzmów też nie kasuje, a były tu wulgaryzmy z "górnej półki", poza tym mój przedmówca dobrze mówi, wiemy o która panią chodzi, więc Neko nie gimnastykuj się tak z jej ukrywaniem, twój prawnik poradził ci żeby to wrzucić do niszczarki bo siedzisz w stanach i dlatego czujesz się bezkarny.Mnie się to forum podoba chociaż to nas najbardziej opozycja tu szkaluje. Też domyślam się kto napisał do administratora tym bardziej chce mi się śmiać. Teresa trzeba było nie obwieszać balonami całych ulic publicznych jak na wesele wiejskie i nie zapraszać kontrowersyjnego radnego to może mieszkańcy tak by nie reagowali. Poświęciłem czas i poczytałem ten wątek o" sąsiedzkich baletach" przyznaję rację administratorom nic tam nie było o naruszonych dobrach osobistych. Na mój gust byli tam szykujący się do startu w wyborach i taki to miało cel. Po co się oszukiwać i pokazywać jako dobra sąsiadka. Na forum "jeżdżą " po wszystkich zwłaszcza opozycja po Burmistrzu. To czemu mamy oszczędzam byłą burmistrz jak tyle złego zrobiła dla gminy. Pani ta ma wielki tupet podobnie jak gabaryty. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Krzysiek ty bzdur o poprzedniczce nie pisz bo jak jej spojrzysz w oczy? Odnośnik do odpowiedzi
radny Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Krzysiek ty bzdur o poprzedniczce nie pisz bo jak jej spojrzysz w oczy?Po co mam patrzeć jej w oczy???? Pytam jak ona spojrzy mieszkańcom w oczy tak jak wy z opozycji???? Cały czas się wzajemnie popieracie i taka jest prawda. Mnie nie przeszkadza żadna krytyka bo my się niczego nie boimy. A kłamstwa prostujemy na forum i tyle. Natomiast wy od razu próbujecie ludzi straszyć i kneblować usta. Czy my wam na sesji czegoś nie pozwalamy???? Każdy wszystko może a tu na forum wszystkie uwagi mieszkańców wyjaśniamy zarówno ja "radny", "rajca" czy "wyborca" dlatego to my wygramy wybory a pisanie do administratora to ręka teresy i włodka. Co za miłość hahahahahha. Nie ośmieszajcie się ktokolwiek prowadzi to forum daje wszystkim możliwość wolności słowa i to jest dobre. Tak ogólnie to nam w IFS rybka co tu się pisze bo my też możemy i basta. No i na koniec nie nazywaj mnie "Krzysiu" bo nim nie jestem.Dziękuję administratorom za możliwość obrony swoich interesów jako rządzący i jako klub radnych IFS. A wy pokazujcie dalej jaką będziecie władzą w przyszłości nam to na rękę.Totalitaryzm wam się marzy hahahahahaah. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Po co mam patrzeć jej w oczy???? Pytam jak ona spojrzy mieszkańcom w oczy tak jak wy z opozycji???? Cały czas się wzajemnie popieracie i taka jest prawda. Mnie nie przeszkadza żadna krytyka bo my się niczego nie boimy. A kłamstwa prostujemy na forum i tyle. Natomiast wy od razu próbujecie ludzi straszyć i kneblować usta. Czy my wam na sesji czegoś nie pozwalamy???? Każdy wszystko może a tu na forum wszystkie uwagi mieszkańców wyjaśniamy zarówno ja "radny", "rajca" czy "wyborca" dlatego to my wygramy wybory a pisanie do administratora to ręka teresy i włodka. Co za miłość hahahahahha. Nie ośmieszajcie się ktokolwiek prowadzi to forum daje wszystkim możliwość wolności słowa i to jest dobre. Tak ogólnie to nam w IFS rybka co tu się pisze bo my też możemy i basta. No i na koniec nie nazywaj mnie "Krzysiu" bo nim nie jestem.Dziękuję administratorom za możliwość obrony swoich interesów jako rządzący i jako klub radnych IFS. A wy pokazujcie dalej jaką będziecie władzą w przyszłości nam to na rękę.Totalitaryzm wam się marzy hahahahahaah.Tu was mam! Jak "radny" napisał prawdę to nabrali wody w usta! Jak się chce sprawować rządy na krytykę trzeba liczyć. Każdemu się nie dogodzi każdy będzie miał inne zdanie. Jakby nie patrzył to sąsiedzkie schadzki nie były całkiem apolityczne czy tego ciocia chce czy nie. Nie dziwota że tak ludzie zareagowali. Mogła się tu odnieść jak każdy że jesteśmy w błędzie i byłoby ok. Ona jednak zaczyna od metod jak za dawnych czasów. Czy to jej pomoże? Uważam że nie powiem inaczej - zaszkodzi jeśli bierze pod uwagę start w wyborach. Ponoć wróble ćwierkają że ma taki zamiar. Jeszcze nie rządzi a już zaczyna od nawoływania do kasowania wpisów cz nawet wątków. TYLKO TAKI COŚ JEJ ZASZKODZI BO KRYSZTAŁOWA TO NIE JEST. Przecież to Ińsko wszyscy się znamy! Nie lubię cię "radny" ale dzisiaj się z tobą zgadza i już!!!!! Odnośnik do odpowiedzi
Mike Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Kojarzę że pochodzicie z Ińska a obecnie przebywacie daleko poza granicami Polski.Do Scotland Yardu by cie nie przyjeli z taka dedukcja, detektywie. Wolno zapytac skad ten pomysl?Co do trzymania stron to wskaz moze konkretnie gdzie cos usunelismy trzymajac strone nie-wladzy bo oskarzenia w proznie latwo rzucac. niby z vcity nie ma nic wspólnego, to skąd wie, że oni udostepniają dane osobowe, no skąd?jakbys przez chwile pomyslal i uzyl google to znalazlbys te wiadomosc napisana przez administratora vcity. Dotyczy innej gminy ale vcity nie istnieje tylko dla Inska"Jako główny administrator informuję, że IP jest rejestrowane za każdym razem od samego początku i na kilka zapytań ze strony organów ścigania ws. Człopy już odpowiedzieliśmy, a sprawy są w toku. Od dziś do odwołania ograniczam możliwość pisania osobom niezalogowanym."bo siedzisz w stanach i dlatego czujesz się bezkarny.Nastepny detektyw ;) Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Najlepiej niech teresa i włodek zrobią zmasowany atak bo im się tu prawdę wytyka. Na vcity włodek sobie robił co chciał kasował, podawał do prokuratury i teraz nikt tam nie pisze tylko on. Na jego portal nikt nie wchodzi. Na fejsie kilku młodych też ma ich ideologię w poważaniu. To forum to jedyna nadzieja dla nas na wytykanie władzy poprzedniej ,obecnej i przyszłej błędów i tego się trzymajmy. Chociaż raz spodobała mi sie postawa "radnego" a co na to wszystko "rajca" i wyborca? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Najlepiej niech teresa i włodek zrobią zmasowany atak bo im się tu prawdę wytyka. Na vcity włodek sobie robił co chciał kasował, podawał do prokuratury i teraz nikt tam nie pisze tylko on. Na jego portal nikt nie wchodzi. Na fejsie kilku młodych też ma ich ideologię w poważaniu. To forum to jedyna nadzieja dla nas na wytykanie władzy poprzedniej ,obecnej i przyszłej błędów i tego się trzymajmy. Chociaż raz spodobała mi sie postawa "radnego" a co na to wszystko "rajca" i wyborca? Co ma Włodek wspólnego z Teresą? Odnośnik do odpowiedzi
do Neko i Majkela Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ińsko to małe środowisko, każdy wie o sąsiedzie wszystko, nie myślcie, że tu mieszkają sami głupcy, tu są ludzie, którzy o was wiedzą więcej niż się spodziewacie, miejsce zamieszkania, nawet nazwisko, burak też to wie, ty Majkel nie ściemniaj, że nie mieszkasz w stanach, bo to w Ińskujest wiadome, stany to Neko, a ty mieszkasz po sąsiedzku, pozdrowienia z waszej ojczyzny! Odnośnik do odpowiedzi
prognoza Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ińsko to małe środowisko, każdy wie o sąsiedzie wszystko, nie myślcie, że tu mieszkają sami głupcy, tu są ludzie, którzy o was wiedzą więcej niż się spodziewacie, miejsce zamieszkania, nawet nazwisko, burak też to wie, ty Majkel nie ściemniaj, że nie mieszkasz w stanach, bo to w Ińskujest wiadome, stany to Neko, a ty mieszkasz po sąsiedzku, pozdrowienia z waszej ojczyzny!No tak , to jest małe jak na gminę ale ŚMIECIOWISKO. Nie ma tutaj osób nie powiązanych i niezależnych. Wszyscy do kogoś (czegoś)dążą.Najlepiej za cenę przerzuconą na nieświadomych wyborców.Bo jak by co,no to my tylko ściągamy . A zasady ustala ta banda z Warszawy. I tak ta science fiction się toczy już 25 dłuuugich lat. Potem można jak na planecie małp, zacząć od nowa. Przecież małpy stają się mądrzejsze od ludzi??? Odnośnik do odpowiedzi
Mike Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ińsko to małe środowisko, każdy wie o sąsiedzie wszystko, nie myślcie, że tu mieszkają sami głupcy, tu są ludzie, którzy o was wiedzą więcej niż się spodziewacie, miejsce zamieszkania, nawet nazwisko, burak też to wie, ty Majkel nie ściemniaj, że nie mieszkasz w stanach, bo to w Ińskujest wiadome, stany to Neko, a ty mieszkasz po sąsiedzku, pozdrowienia z waszej ojczyzny!Spoko! Przekonales mnie. Zatem nastepne pismo od "wladzy" dostaniemy adresowane do nas z imienia, nazwiska i adresu a nie "Do [email protected] oraz [email protected]" Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ińsko to małe środowisko, każdy wie o sąsiedzie wszystko, nie myślcie, że tu mieszkają sami głupcy, tu są ludzie, którzy o was wiedzą więcej niż się spodziewacie, miejsce zamieszkania, nawet nazwisko, burak też to wie, ty Majkel nie ściemniaj, że nie mieszkasz w stanach, bo to w Ińskujest wiadome, stany to Neko, a ty mieszkasz po sąsiedzku, pozdrowienia z waszej ojczyzny!Kogo ty masz na myśli głąbie??? W stanach mieszka połowa naszych mieszkańców Ińska nie będę z imienia ich wymieniał. Tylko co ci ludzie tam mieszkający mają wspólnego forum??? To już teraz nie będize można nawet wyemigrować spokojnie bo będziecie się czepiać i podejrzewać. I co z tego że forum jest w stanach co mnie obchodzi gdzie? Dziękuję, że mogę spokojnie pisać. Włodek ma to wspólnego, że na sąsiedzkim festynie był i Michał sam pisał że jacek i on zaproszenia nie dostali to dlaczego wyróżniony został włodek??? Śmierdzi na kilometry a teraz tu razem z ciocią będą straszyć forumowiczów tak jak on robił to na vcity. Jak wam nie wstyd wy ciule zafajdane dopiero w kampanii mieszkańcy wam pokażą gdzie raki zimują. Moderator niech śpi spokojnie bo chyba tej ińskiej bandy nie zna. Czekam kiedy się pokażecie oficjalnie na kandydatów. Zobaczycie jakie macie kwiatki na głowach. Odnośnik do odpowiedzi
do Majkela Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Majkel nie marudż, za daleko mieszkasz miły, ale nie myśl sobie, że z durniami masz do czynienia, idż juz spać bo póżno, a mnie obiad stygnie Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Forum jak forum jest fajne i dużo dzięki niemu wiem na RÓŻNE tematy. Teraz zrozumiałem czemu tu jeden frajer nawijał wulgaryzmami....... To miało oczywisty cel uczynić Administratora winnym za nieprzestrzeganie poziomu kultury. Ale ja zaraz po tych wpisać pisałem że to czyjaś prowokacja i do czegoś zmierza. Caffe to ogromne medium i ludzie tu często wchodzą i czytają wiem to bo z ludźmi żyję dobrze a i z obcymi mam też wiele do czynienia. Teraz zrozumiałem dlaczego tak się działo. Do Burmistrz Działoszewskiej mówię tak - naruszyłaś moja dobra osobiste budując bioetanol, wypalernię dążyłąs do otwarcia żwirowni - wszystko za plecami mieszkańców i nie licząc się z nimi. Nie rób się kobieto osobą prywatną bo będąc wierną sekretarz partii i potem burmistrzem nigdy już prywatną osobą nie będziesz!!!! Szkoda że Włodek tak zrobił ale było minęło. On też jest osobą publiczną nie ma co się na Administratora obrażać, że pozwala ludziom pisać co myślą..... Brawo nawet wejście do gazety przez prokuratorów i policję i ABW było niezgodne z prawem. Więc proszę was wszystkich byłych i obecnych rządzących MORDY W KUBEŁ I NIE STRASZYĆ LUDZI JAK W REFERENDUM. Odnośnik do odpowiedzi
pogodynka Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Majkel nie marudż, za daleko mieszkasz miły, ale nie myśl sobie, że z durniami masz do czynienia, idż juz spać bo póżno, a mnie obiad stygniew stanach jest ranek a nie wieczór.nie pogrążaj się już Odnośnik do odpowiedzi
znawca a moze rajca Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 I co z tego że forum jest w stanachhehehe.... Polityka PrywatnościKomu podlegamy?Caffe jest utrzymywane na serwerach firmy PRIVATE LAYER INC, PUNTA PACIFICA, PANAMA CITY, REPUBLIKA PANAMY ("Dostawca").Administratorem sieci jest PRIVATE LAYER INC, ZÜRICH, KONFEDERACJA SZWAJCARSKA. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Majkel nie marudż, za daleko mieszkasz miły, ale nie myśl sobie, że z durniami masz do czynienia, idż juz spać bo póżno, a mnie obiad stygnieWłodek a gdzie ty jesz obiad? Ze żłobu? Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Włodek a gdzie ty jesz obiad? Ze żłobu?raczej z koryta jak wszystkie świnie przy władzy Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 hehehe.... Polityka PrywatnościKomu podlegamy?Caffe jest utrzymywane na serwerach firmy PRIVATE LAYER INC, PUNTA PACIFICA, PANAMA CITY, REPUBLIKA PANAMY ("Dostawca").Administratorem sieci jest PRIVATE LAYER INC, ZÜRICH, KONFEDERACJA SZWAJCARSKA.Całe szczęście łee to nas te komusze i opozycyjne dupki nie dopadną. Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Hej to gdzie wy tu Amerykę widzicie??? Mapy świata nie znacie????? Kuzwa co prostak pisze takie informacje. Podejrzewa snuje wątki a to całkiem co innego. I tak jest z opozycją. Odnośnik do odpowiedzi
radny Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Widzą swój czubek nosa. Jak oni o innych to jest dobrze jak inni o nich to dobra osobiste. Fajny punkt widzenia. Pozazdrościć. Na marginesie jeżeli ciocia wystartuje i włodek też to ich pozycja jest w tej chwili na straceniu. Sami jeszcze przed wyborami eliminują się. To chyba dobrze. Odnośnik do odpowiedzi
Mieszkaniec Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jakby mieli odrobinę godności, to ci złodzieje zostawiliby naszą gminę w spokoju. Mam na myśli tą grubą jędzę i buraka. Mało już się nakradli? Za mało jeszcze walorów turystycznych straciliśmy? Przecież powinniśmy mieć miasteczko turystyczne, a co mamy??? Niedługo to będzie okręg przemysłowy... Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi