MichałK Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Czy to szczątki człowieka?W dniu wczorajszym otrzymaliśmy informację, że na placu budowy promenady w Ińsku znaleziono fragment czaszki. Możliwe, że jest to część ludzkiej czaszki. Fragment został w dniu wczorajszym zabezpieczony przez policję, która zbada pochodzenie kości. Jeżeli okaże się, że firma ukryła znalezienie ludzkich szczątek, może mieć to poważne konsekwencje prawne. Redakcje będzie śledziła sprawę znaleziska i poinformuje Państwa o ustaleniach policji. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
wiem Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ponad 30 lat temu likwidowano cmentarz żydowski przy poczcie. Szczątki zebrano i wywieziono na najbliższy cmentarz żydowski.Ziemię z cmentarza wywieziono nad jezioro i tam posadzono na niej kwiaty. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Czy to szczątki człowieka?W dniu wczorajszym otrzymaliśmy informację, że na placu budowy promenady w Ińsku znaleziono fragment czaszki. Możliwe, że jest to część ludzkiej czaszki. Fragment został w dniu wczorajszym zabezpieczony przez policję, która zbada pochodzenie kości. Jeżeli okaże się, że firma ukryła znalezienie ludzkich szczątek, może mieć to poważne konsekwencje prawne. Redakcje będzie śledziła sprawę znaleziska i poinformuje Państwa o ustaleniach policji.Ważne, że ktoś to natrafił tylko dlaczego nadzór konserwatorski nie zlecił przed robotami badań? Wszyscy w Ińsku wiedzą, że to nasza historyczna jego część. Głupie naprawy dla bezpieczeństwa ludzi w budynku na ul.zwycięzców nie pozwolili robić bo konserwator zabytków zabraniał. To jak Burmistrz robi to zgód nie trzeba? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gienek Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michal ty pusytaku wezsie do roboty ty obiboku,ojciec haruje a ty szukasz dziury w d****. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
ja Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michal ty pusytaku wezsie do roboty ty obiboku,ojciec haruje a ty szukasz dziury w d****.Brawo. Ktoś w końcu Michałowi napisał to, na co sobie zasługuje. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
przestrzegający prawo Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michał,kop na swoim podwórku. Tam dopiero znajdziesz sporo kości.I ciekawe,że konserwator zabytków nie doczepił się i pozwolenie na budowę otrzymali twoi rodzice. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Na moim podwórku kości nie będzie, prędzej po drugiej stronie muru. Pozwolenie na przebudowę promenady konserwator zabytków wydał po uprzednim zatwierdzeniu projektu. Jako, że pracownicy WKZ nie mają żadnych dokumentów potwierdzających, że na promenadzie mógł być jakiś grób to nie wymagał prac archeologicznych. Dopiero policja ustali czy jest to kość człowieka o czym pisałem. Otrzymałem informacje o takim zdarzeniu więc wam je przedstawiłem. Oczywiście wszystkim się nie dogodzi i pojawią się hejterzy na forum, czym się wcale nie przejmuje. Z jednej strony to dobrze, że coś tam znaleziono ponieważ może się to przyczynić do promocji miasta, z drugiej strony źle bo może wstrzymać inwestycję na dłuższy czas. Każdy ocenia to według siebie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
typ Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michał,kop na swoim podwórku. Tam dopiero znajdziesz sporo kości.I ciekawe,że konserwator zabytków nie doczepił się i pozwolenie na budowę otrzymali twoi rodzice.Co to za atak na Michała czyżby trafił na słaby punkt rządzących? Zamietlibyście wszystko pod dywan a tak macie problem. Na ludzkich szczątkach budujecie wyborczą inwestycję co by ją wstążkami otwierać. Tfu platfusy bez godności dla prochów ludzkich. To co robi Michał to też praca i wielki szacun za to dla niego. Kto z was by się na to odważył. Pytam kto.?.. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
kociol Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wielki szacun to dla prochow ktore leza na jego pasesji.Wiecie ile tam jest kosci,nie wiecie . Tam byl cmentarz i kosci sa tam porozrzucane po calym polu.. Ale trzeba robic rewolucje daleko,byle od siebie.Ten paholek lubi sie pokazac ale nie wie w jaki sposob. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 H. Berghaus, Landbuch des Herzogthums Pommern und des Fürstenthums Rügen : Enthaltend Schilderung der Zustände dieser Lande in der 2. Hälfte des 19. Jahrhunderts. Th. 2, Bd. 4, Stargard an der Ihna 1868Odsyłam ciebie do tej książki, poczytaj i wtedy napisz gdzie w Ińsku były cmentarze. Jednak jakby nie chciało się tobie tego tłumaczyć to odpowiem na nurtujące ciebie kwestie dawnych cmentarzy w Ińsku. 1. Cmentarz przykościelny 2. Cmentarz przy Armii Krajowej3. Cmentarz żydowski za budynkiem Poczty pomiędzy Młynarską i Armii Krajowej4. Cmentarz na ulicy Ogrodowej (niem. Am Laubenfriedhof)Radzę także abyś porozmawiał z kilkoma mieszkańcami Ińska, którzy po II wojnie osiedlili się tutaj jako pierwsi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
mieszkaniec Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 H. Berghaus, Landbuch des Herzogthums Pommern und des Fürstenthums Rügen : Enthaltend Schilderung der Zustände dieser Lande in der 2. Hälfte des 19. Jahrhunderts. Th. 2, Bd. 4, Stargard an der Ihna 1868Odsyłam ciebie do tej książki, poczytaj i wtedy napisz gdzie w Ińsku były cmentarze. Jednak jakby nie chciało się tobie tego tłumaczyć to odpowiem na nurtujące ciebie kwestie dawnych cmentarzy w Ińsku. 1. Cmentarz przykościelny 2. Cmentarz przy Armii Krajowej3. Cmentarz żydowski za budynkiem Poczty pomiędzy Młynarską i Armii Krajowej4. Cmentarz na ulicy Ogrodowej (niem. Am Laubenfriedhof)Radzę także abyś porozmawiał z kilkoma mieszkańcami Ińska, którzy po II wojnie osiedlili się tutaj jako pierwsi.. Michał po co dupkowi rzeczy oczywiste. Wszyscy mieszkańcy Ińska którzy robili jakiekolwiek prace budowlane musieli przez mękę konserwatora zabytków który namolnie kontrolował wszystko. Było od początku słuchać ludzi którzy wcale nie chcieli tej nowoczesności przy jeziorze. Ale czego się nie robi dla kolegi Staszka przecież to były jego plany ale ich nie dokończył. To stara część naszego miasta i po co było to ruszać? A te historyczne dane które podajesz to warto wiedzieć i dzieciom powiedzieć. Michał informuj na bieżąco co tam dalej będzie bo pozamiatają po dywan nawet kości ludzkie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
trzymajcie mnie Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Cała ińska historia zasypana żwirem przez Racina i jego ekipę. Tośmy się doczekali włodarza który zasypie miasteczko jak burz piaskowa. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Na moim podwórku kości nie będzie, prędzej po drugiej stronie muru. Pozwolenie na przebudowę promenady konserwator zabytków wydał po uprzednim zatwierdzeniu projektu. Jako, że pracownicy WKZ nie mają żadnych dokumentów potwierdzających, że na promenadzie mógł być jakiś grób to nie wymagał prac archeologicznych. Dopiero policja ustali czy jest to kość człowieka o czym pisałem. Otrzymałem informacje o takim zdarzeniu więc wam je przedstawiłem. Oczywiście wszystkim się nie dogodzi i pojawią się hejterzy na forum, czym się wcale nie przejmuje. Z jednej strony to dobrze, że coś tam znaleziono ponieważ może się to przyczynić do promocji miasta, z drugiej strony źle bo może wstrzymać inwestycję na dłuższy czas. Każdy ocenia to według siebie.To po co rozpoczynasz dyskusję ? Gnatów różnych wala się dookoła multum i nikt nie robi z tego sensacji. Ale tu chodzi o wstrzymanie przedwyborczego atutu jakim jest pierwszy etap promenady. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wszystko cacy tylko kto i gdzie znalazł te szczątki bo nic o tym nie pisze. Może ktoś złośliwie przeciwko Burmistrzowi to zrobił i za chwilę się okaże, że to zakopana przez mojego psa kość. Ja na promenadzie nie widziałem żadnego policjanta. To jakieś kłamstwo jest. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 To po co rozpoczynasz dyskusję ? Gnatów różnych wala się dookoła multum i nikt nie robi z tego sensacji. Ale tu chodzi o wstrzymanie przedwyborczego atutu jakim jest pierwszy etap promenady.Chyba nie rozumiesz tu chodzi o SZCZĄTKI LUDZKIE więc nie ironizuj sobie z tego. Na zdjęciu pokazana część wygląda jak na część czaszki. Tam może być wiele niespodzianek tym bardziej dziwi mnie, że pozwolono bez ochrony konserwatorskiej zacząć takie prace. Ktoś pisał wcześniej o problemach mieszkańców z biurem konserwtora. Paluch dobrze wie jak utrudniał ludziom przy szewskiej czy stodolnej ale budynek na rogu przy szkole Zimnickich przeszedł jak mgła. Nawet włos im z głowy nie spadł a to czasy Zimnickiego, Racinowskiego i Palucha. Co mnie w tej sytuacji wcale nie dziwi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Zgodnie z prawem prasowym nie mam obowiązku ujawniać swojego źródła informacji i nie będę tego robił. Zdarzenie miało miejsce wczoraj. Ktoś do mnie zadzwonił więc pojechałem zobaczyć. Co do zarzutu zatrzymania inwestycji to kompletna bzdura napisałem wcześniej, że to ma dwie strony a jedną z nich (gorszą) jest wstrzymanie robót. Pierwszy etap promenady jak dobrze pamiętam miał być rozpoczęty w 2010 lub 2011 roku i dofinansowanie na ten etap miało być większe. Nie moja wina, że czekano do roku wyborczego. Nie ma pewności czy to szczątki człowieka, są na razie hipotezy. Zostało to przekazane policji, zbadają kawałek kości i będziemy wiedzieli czy pochodzą od człowieka czy od zwierzęcia. Wyobrażam sobie larmo gdybym nie poinformował o tym na portalu, a ktoś by się dowiedział. Zaraz byłoby bicie piany, że ukrywamy informacje. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
czecha Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Chyba nie rozumiesz tu chodzi o SZCZĄTKI LUDZKIE więc nie ironizuj sobie z tego. Na zdjęciu pokazana część wygląda jak na część czaszki. Tam może być wiele niespodzianek tym bardziej dziwi mnie, że pozwolono bez ochrony konserwatorskiej zacząć takie prace. Ktoś pisał wcześniej o problemach mieszkańców z biurem konserwtora. Paluch dobrze wie jak utrudniał ludziom przy szewskiej czy stodolnej ale budynek na rogu przy szkole Zimnickich przeszedł jak mgła. Nawet włos im z głowy nie spadł a to czasy Zimnickiego, Racinowskiego i Palucha. Co mnie w tej sytuacji wcale nie dziwi.Michalku glupolku to Racinowski podrzucil kawalek lepka pieska zebys mial co pisac .Ty piskorzu Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 To muszę przyznać, że nieźle to ukrył. Nie ironizuj glupolku Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 twój koleś Michał wali cię w rogi i stara jak judasz , abyś włączył się do jego walki o stołek Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
brys Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michaelu to czacha raka z legendy.Czy czytales legende o raczku.Nieboraczku Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Michalku glupolku to Racinowski podrzucil kawalek lepka pieska zebys mial co pisac .Ty piskorzuMyślisz że jak zmieniłeś czcionkę to jesteś nierozpoznawalny? Przecież gołym okiem widać że Hamburg w ataku. Tego pokroju ludzie żadnej godności nie mają a ty "groszku" w szczególności. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Michał prowokator Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Twoja "nowinka" była dawno przemyślana.Rozpaczliwie poszukujesz posadki i koniecznie chcesz ją otrzymać po listopadowych wyborach.Twój "chwyt propagandowy"w stylu Goebbelsa jest bardzo czytelny.Zasiałeś "kość niezgody",ale narobiłeś sobie kłopotu.Na placu budowy promenady jest tablica informacyjna z tekstem -"nieuprawnionym wstęp na budowę zabroniony.Odpowiedz na następujące pytania.Czy byłeś osobą uprawnioną, by wejść na teren budowy?Czy masz świadków osób uprawnionych,że kość ta tam leżała?Zachodzi prawdopodobieństwo,że tę kość miałeś od dawna ze swojego podwórka i przekazałeś policji twierdząc,że znalazłeś ja na placu budowy promenady. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
MichałK Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Hahahapo pierwsze nie znalazłem tego ja, po drugie czy aż tak boicie się, że na plac budowy mogą wejść archeolodzy? Zarzucasz mi coś co jest praktycznie nie możliwe nie rób z siebie błazna większego niż jesteś! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Twoja "nowinka" była dawno przemyślana.Rozpaczliwie poszukujesz posadki i koniecznie chcesz ją otrzymać po listopadowych wyborach.Twój "chwyt propagandowy"w stylu Goebbelsa jest bardzo czytelny.Zasiałeś "kość niezgody",ale narobiłeś sobie kłopotu.Na placu budowy promenady jest tablica informacyjna z tekstem -"nieuprawnionym wstęp na budowę zabroniony.Odpowiedz na następujące pytania.Czy byłeś osobą uprawnioną, by wejść na teren budowy?Czy masz świadków osób uprawnionych,że kość ta tam leżała?Zachodzi prawdopodobieństwo,że tę kość miałeś od dawna ze swojego podwórka i przekazałeś policji twierdząc,że znalazłeś ja na placu budowy promenady. Krzysiu masz pretensje do Michala? Zapytaj policję jak weszła na teren budowy Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
ciekawy Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Czy to szczątki człowieka?W dniu wczorajszym otrzymaliśmy informację, że na placu budowy promenady w Ińsku znaleziono fragment czaszki. Możliwe, że jest to część ludzkiej czaszki. Fragment został w dniu wczorajszym zabezpieczony przez policję, która zbada pochodzenie kości. Jeżeli okaże się, że firma ukryła znalezienie ludzkich szczątek, może mieć to poważne konsekwencje prawne. Redakcje będzie śledziła sprawę znaleziska i poinformuje Państwa o ustaleniach policji.Możesz bliżej napisać o redakcji?Czy jesteś jej redaktorem i masz stosowne uprawnienia? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi