marynarz Napisano wczoraj o 09:58 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 09:58 Ponad 50 lat mam domek w Ińsku. Jednej rzeczy której się doczekałem to droga na ulicy leśnej którą długo i owocnie wybudował mój przyjaciel, człowiek pracowity i dbający o dobro wszystkich śp. Michał Zinko. To był człowiek czynu i za jego czasów ośrodek poczty kwitł, długo walczył by naprawić całą ulicę od ośrodka do głównej drogi. Dziś oglądam zgliszcza na ośrodku i zniszczoną drogę dzieło mojego przyjaciela. Zapraszam burmistrz ,radnych, policję żeby zobaczyli popękaną drogę którą zniszczyły w trzy dni wanienki z gruzem z tegoż ośrodka. Pan Zinko wywalczył żeby od głównej drogi był znak zakazu pojazdów powyżej 3t a tu wjechały samochody o tonażu 50t. Całe pobocza są wyłupane, popękane bo dziennie w ostatnich trzech dniach przejechało ok. 200 wanienek - zaznaczam dziennie. Trzy dni wystarczyło żeby zniszczyć dzieło mojego przyjaciela. Tak mi przykro i smutno. Może ktoś by się pofatygował i zapytał kto dał pozwolenie na wjazd takich ciężarów na cienką warstwę asfaltu która miała służyć dla ośrodka i domkom przy nim. Był też znak zakaz wjazdu do lasu ktoś go przeniósł na wprost płotu ośrodka w weekend do lasu wjeżdża bardzo dużo aut różnej wielkości. Jak na swój parking darmowy. Zniszczycie wszystko nawet to co było przed laty. Nic nowego nie zrobicie. Hałas z rozbiórki w szczycie sezonu to także wielka porażka. Nie da się do 18 posiedzieć na tarasiku bo łomot z ośrodka jest niewyobrażalny. Po 15 minutach następuje zmęczenie organizmu. Ten sezon to najgorszy w moim życiu w Ińsku. Na koniec dodam że nie robię tego dla złośliwości bo wielu burmistrzów tu przeżyłem ale dlatego że chodzi o dobro gminne. Dużo ludzi w szczególności mieszkańców chodzi na spacery orzechową i leśną teraz strach wyjść przez te ciężarówki. Ja jeżdżę rowerem to już całkiem katastrofa. Na plaży z tych doczepionych biznesów śmierdzi przeokropnym starym olejem, z toi toi jak z szamba z worków wystawionych z resztek jedzenia smród nie do wytrzymania. Jak to ma zachęcać do przyjazdu turystów to chyba nikt z Was nie był dalej niż Ińsko. Patrzę jak w Ińsku każda studzienka już popękana przez przejazd wanienek to łapie się za głowę. Co z Wami radni? Co z Burmistrzem? Co z Wami mieszkańcami? Nic wam nie przeszkadza? To chore społeczenstwo kiedyś takie nie było bo znam tutejszych mieszkańców przez ponad 50 lat nawiązały się więzi. Mój przyjaciel Śp. Michał Zinko w grobie się przewraca. Kiedy idę na jego grób ze świeczką ubolewam że go nie ma. On by na takie niszczycielskie działanie nie pozwolił. Zapraszam na leśną i oglad poboczy zostały jeszcze ślady kół gdzie z tym ciężarem stali. Na koniec powiem że gmina nigdy poboczy nie kosiła ani nie wycinała krzaków robili to prywatni właściciele. Teraz zarosło bardzo. Gmina też nawet jeden raz w zimę nie odśnieża drogi..... choć jeden raz w my zimą też przyjeżdżamy bo tu o tej porze też pięknie. Jednym słowem nic na tej ulicy nie jest nigdy robione z teraz jeszcze jest zniszczone. Zyskuje obecny właściciel który nie wiem za czyją zgodą posprząta sobie plac zyska miliony kosztem gminy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszkanka Napisano wczoraj o 21:03 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 21:03 To prawda .Ostatnio Pan z po za Ińska powiedział ,że przyjeżdżał tu 40 lat temu co wykend .Było pięknie ,coś się działo ,zabawy na powietrzu wieczorne .A teraz odradza wszystkim ,to nie to Ińsko Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czyżby Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Czyżby Michał się wnerwił i zamknął cafe? Sytuacja jest niepokojąca o tyle że Maciej nie przyjechał na plażę podziwiać smrody. A może był dostał loda za darmo, karkówkę z grilla i burgera. Trudno drzeć mordę cnie? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odp. Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 22 minuty temu, czyżby napisał: Czyżby Michał się wnerwił i zamknął cafe? Sytuacja jest niepokojąca o tyle że Maciej nie przyjechał na plażę podziwiać smrody. A może był dostał loda za darmo, karkówkę z grilla i burgera. Trudno drzeć mordę cnie? Bardzo Dobrze jak to zamknie. Za to ty drzesz się superancko. Powinni wpisać cię do księgi Guinnessa. Chyba żal ci że dla ciebie nie ma loda, grilla czy burgera. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi