Skocz do zawartości

Apel o współpracę.

gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Pomost na plaży i wieża wzbogaciły ofertę Ińska. Szkoda że jak się w Ińsku zrobi dwa kroki do przodu, to jeden do tyłu też być musi. Wiem, że to nie jest "problem Burmistrza", ale tylko pozornie. Chodzi o pomost "przy rybakach". Wcale się nie dziwię, że zapał do utrzymywania tego obiektu przygasł, bo pamiętamy jak władza "pomagała" w kwestii dzierżawy, ale we wspólnym, dobrze pojętym interesie chyba warto zakopać topór wojenny, wesprzeć prywatnego przedsiębiorcę i np. pomóc w pozyskaniu środków pomagając w pisaniu wniosku o dotację.
Wstyd będzie, gdy siądziemy do filmu w "Ińskie lato filmowe" przy rozpadającym się pomoście.
Panie Burmistrzu - to też będzie świadczyło i o Panu. Być może pierwszy krok powinien uczynić właśnie Pan. Korona panu z głowy nie spadnie, a wręcz przeciwnie.
Dobry Burmistrz potrafi rozmawiać z każdym i każdego wesprze w dobrej sprawie.

pomost_maly.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Kogoś tu nieźle pogięło. Wspierać Czerepaniaka a on kasuje mnie za ryby jak za zboże. No to wspieraj kto Ci broni. Tego właśnie spodziewam się z molem na plaży i wieżą. Bo przyjdzie czas konserwacji a kasa w gminie pusta. Ale obiekty z wielką pompą się przejęło. Poczekamy zobaczymy.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.04.2019 o 15:29, gość napisał:

Witam
Pomost na plaży i wieża wzbogaciły ofertę Ińska. Szkoda że jak się w Ińsku zrobi dwa kroki do przodu, to jeden do tyłu też być musi. Wiem, że to nie jest "problem Burmistrza", ale tylko pozornie. Chodzi o pomost "przy rybakach". Wcale się nie dziwię, że zapał do utrzymywania tego obiektu przygasł, bo pamiętamy jak władza "pomagała" w kwestii dzierżawy, ale we wspólnym, dobrze pojętym interesie chyba warto zakopać topór wojenny, wesprzeć prywatnego przedsiębiorcę i np. pomóc w pozyskaniu środków pomagając w pisaniu wniosku o dotację.
Wstyd będzie, gdy siądziemy do filmu w "Ińskie lato filmowe" przy rozpadającym się pomoście.
Panie Burmistrzu - to też będzie świadczyło i o Panu. Być może pierwszy krok powinien uczynić właśnie Pan. Korona panu z głowy nie spadnie, a wręcz przeciwnie.
Dobry Burmistrz potrafi rozmawiać z każdym i każdego wesprze w dobrej sprawie.

pomost_maly.jpg

Rozwiń  

Z całym szacunkiem, chociaż idea jest mi bliska to jak mam wybierać między tym mostem, a placem zabaw w Ściennem to wybór jest oczywisty.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.04.2019 o 21:31, Gość napisał:

Bardzo się cieszę, że prace trwają.

Malkontentom zaś poradzę, aby czytali uważniej. Sugerowałem nie wydawanie kasy Gminy, a pomic w uzyskaniu środków z zewnątrz np. z Sieji i nie chodzi mi o ryby, a stowarzyszenie 😉

Rozwiń  

Wychodzi na jedno i to samo. Plac zabaw ma u mnie większy priorytet niż most pod kogoś. Tym bardziej, że mamy nowe piękne molo. Zatem malkontentom, którzy chcieliby się na czyjejś dobroci dorobić mówię nie.

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.04.2019 o 08:25, 123 napisał:

Wychodzi na jedno i to samo. Plac zabaw ma u mnie większy priorytet niż most pod kogoś. Tym bardziej, że mamy nowe piękne molo. Zatem malkontentom, którzy chcieliby się na czyjejś dobroci dorobić mówię nie.

Rozwiń  

A pies drapał twój plac zabaw ! Pilnuj swoich i sąsiada bachorów żeby go nie dewastowały, a będzie służył długo i jeszcze dłużej ! Co roku ten sam temat: place zabaw do naprawy, place zabaw do naprawy ! Burmistrz powinien nająć spychacz i wsio zepchnąć !!

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...