mkowalczuk Napisano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Witam Niestety nikt się nie chciał umówić na strzelnicę.Szkoda. Na dziś - propozycja musi zostać zawieszona w czasie z uwagi na konieczność mojego wyjazdu. Może po moim powrocie ktoś się namyśli? Może ci co widzą w strzelcach sportowych ludzi "pod wpływem" znajdą w sobie tyle odwagi? Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo Napisano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Ale wcale tak nie myślą....ktoś coś chlapnie ale nie trzeba brać tego serio....tylko że strzelectwo to sport dla zamożnych... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkowalczuk Napisano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Jak ktoś coś pisze, to myśleć powinien. Tak ja myślę ;-) Amunicja .22 LR do karabinka czy poistoletu sportowego to koszt na poziomie 50 groszy i nie znając ludzi, z ktorymi bym się spotkał - tylko z tego bym pozwolił strzelać na początku. Tak na marginesie - nabój 9 PARA to ok 1 zł. Nabój do Beryla (223 rem) - 1,2 zł. Moim zdaniem drogo zaczyna się w broni wyborowej, gdzie ceny naboju zaczynają się od 5-7 zł w popularnych kalibrach, a w kalibrach wiekszych np. .338 LM ceny szybują w okolice ceny za (czasem bardzo dobrą "myszatą") flaszkę. Ale z tych ostatnich kalibrów strzela się na poziomie zaawansowanym.. Czy to ceny, które powalają - sam oceń. Ja nie palę. Piję od wielkiego dzwonu. Na strzelnicy komercyjnej ceny są oczywicie wyższe z racji tego, że trzeba doliczyć amortyzację dość drogiej broni. Zaproponowałem, wiec przyjąłem, że strzelamy z mojej broni i w cenie amunicji. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo Napisano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Lubię jak ktoś się zna na tym co lubi....brawo szacun👏a broń to się wypożycza? Czy trzeba kupić bo to jest wielka niewiadoma. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkowalczuk Napisano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Wypożyczalni broni jako takiej nie ma. Idąc na strzelnicę komercyjną - strzelasz z broni obiektowej pod opieką instruktora. Wtedy strzał z Glocka np. 9 PARA (Glocki robione są też w innych kalibrach) - płacisz 2,50 zł/strzał. Z broni bocznego zapłonu czyli popularnego .22 LR (tzw. KBKS-y i pistolety np. Margolin) - strzał z broni obiektowej kosztuje 1 zł. Do tego trzeba doliczyć opłatę za opiekę instruktora i wynajęcie stanowiska. To koszt 25 zł/1h. To całkiem dobre rozwiązanie jeśli chce się spróbować czy ta zabawa nas wciągnie. Moja oferta dotytczy mojej prywatnej broni, a więc kosztem jest jedynie cena amunicji i dojazd na strzelnicę, bo raczej kosztu autokaru (Ińsko-Szczecin) dla grupy nie będę ponosił ;-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi