Skocz do zawartości

List otwarty do Radnych

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Radni Miasta i Gminy Ińsko!
Szanowna Pani Burmistrz!

Zwracam się do Was już po raz kolejny o zwołanie Nadzwyczajnej Sesji Rady w temacie środowiska naturalnego i zmian klimatycznych

zachodzących wokół nas i wpływu działalności człowieka na te zjawiska. 

Bez wątpienia dotyka to nas wszystkich także mieszkańców Gminy Ińsko, chociażby niedawny artykuł w Kurierze Szczecińskim mówiący w tak drastycznych słowach o zanieczyszczeniu Miałka odnogi jeziora Ińsko. Chciałbym też Wam szanowni Radni przedstawić moje ustalenia jakie poczyniłem w związku z Petycjami dotyczącymi działalności „Kruszyw” i udzielonej im koncesji 
na wydobycie kruszyw naturalnych ze złoża „Ińsko”

Te ustalenia jakie poczyniłem poparte dokumentami mam obowiązek Wam Radnym Gminy Ińsko przedstawić i udostępnić już choćby z tego powodu, że wysyłane przeze mnie Petycje były poparte podpisami ponad 400 (czterystu!) osób głównie mieszkańców Gminy Ińsko. 
Samych tylko/aż 99 podpisów pod Petycjami złożyli mieszkańcy Ińska mieszkający bezpośrednio przy ul. Bohaterów Warszawy!

Nie wszyscy, którzy się podpisali są zameldowani (tak jak i ja) w Gminie Ińsko a jako tacy nie mamy prawa czynnego głosowania i według Przewodniczącego nie mamy prawa zabierania głosu na tematy związane z Gminą. Jednak tak jak i on, jak Wy mniemam wszyscy posiadamy na terenie Gminy nasze nieruchomości od których płacimy podatki na rzecz Gminy. 

Więc nie można nas uciszać – żyjemy w demokratycznym Państwie prawa!

Chociaż przyglądając się działalności Waszego Przewodniczącego Władysław Tomczyk mam co do tego poważne wątpliwości. On w tych odpowiedziach zamykających mi i takim jak ja usta nie ma prawa w tej kwestii się wypowiadać! 

Przez ten czas (ponad 10 lat) pełniąc funkcje Radnego nie był zameldowany na terenie Gminy Ińsko więc również nie miał prawa czynnego uczestnictwa w wyborach komunalnych nie mówiąc już o bycie Radnym Gminy i być jako Radny opłacanym z podatków Gminy! Na domiar wszystkiego, jak niesie wieść Gminna, to Pan Tomczyk w miejscu faktycznego zameldowania jako były PRL-owski milicjant za wierną służbę dostaje jakoweś dodatki finansowe wynikające z miejsca zameldowania.
Więc jako osoba z taką przeszłością i kierująca się jedynie korzyściami materialnymi nie ma jakiegokolwiek prawa zamykania ust innym!

Liczę na to, że wśród Was Radnych Gminy Ińsko znajdzie się wystarczająca siła, która zezwoli na zwołanie Nadzwyczajnej Sesji Rady poświęconej środowisku naturalnemu i zmianom klimatycznym, na której również tacy jak ja, np. może ktoś z okolic Miałki i ja będą mogli zabrać głos.

W myśl zasady, że wszystkim nam zależy na naszym wspólnym dobru jakim jest Gmina Ińsko,
jej  rozwoju i aby również wasze dzieci mogły się cieszyć pięknem Pojezierza Ińsko! 

Mirosław Sareło                                04 grudnia 2024 r.

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Tak jest napisał:

Bo co wolno byłemu policjantowi to już właścicielom nieruchomości nie. Nie będziesz mu pan mącił w żwirowni

Szybko temat zmieniacie. Zapraszamy na przedpremierę.

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny panie,wszyscy wiemy w jaki cwaniacki sposób stał się pan obywatelem społeczności Ińska jest pan zwykłym złodziejem i oszustem ,Helmut traktował cię jak brata a ty go oszukałeś i okradleś a teraz szukasz praworządności 

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Chryciu napisał:

Szanowny panie,wszyscy wiemy w jaki cwaniacki sposób stał się pan obywatelem społeczności Ińska jest pan zwykłym złodziejem i oszustem ,Helmut traktował cię jak brata a ty go oszukałeś i okradleś a teraz szukasz praworządności 

Kupa nie pomawiaj gościa bez dowodów, bo możesz mieć ryj obity i kolanka połamane. Z tobą gnoju tylko tak trzeba postępować, nic się nie uczysz, tumanie. 

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Gość napisał:

Kupa nie pomawiaj gościa bez dowodów, bo możesz mieć ryj obity i kolanka połamane. Z tobą gnoju tylko tak trzeba postępować, nic się nie uczysz, tumanie. 

Kupczyński okurwieniec nie jednego pomawia i oczernia. Pamiętacie jak Racina pomówił że lubi małe dzieci rozrzucając po Ińsku spreparowane zdjęcia? To jest dopiero menda. Teraz mendzi w Węgorzynie. 

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam te wasze wypociny, to nie mogę uwierzyć, że tylko o dwóch Panach pisze się tutaj rzekomą prawdę, a o reszcie nieprawdę.  Jak tak można.  Obydwoje pracują i piastują wyższe stanowiska. Wiele dobrego dla gminy zrobili, a co niektórzy z zawiści, że nic w życiu nie osiągnęliście, poza  sianiem zemsty, sieją dalej ta nienawiść. Współczuję naszej Pani burmistrz. Ludziska jest adwent, a za 2 tygodnie Boże Narodzenie. Jak tak można.  Trzecie lepiej gaciami, żeby prawda o was na jaw nie wyszla. Pomódlcie się lepiej w tej intencji.

Odnośnik do odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
do Chryciu

ja też słyszałem o numerach tego pana Sarelo , jeżeli masz takie wiadomości podziel się z nami .My też chcemy wiedzieć i mamy do tego prawo ,czy ten człowiek zasługuje na nasze zaufanie i jaki jest jego ten właściwy cel. Mam poważne wątpliwości, że jest nim ekologia ....!!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, do Chryciu napisał:

ja też słyszałem o numerach tego pana Sarelo , jeżeli masz takie wiadomości podziel się z nami .My też chcemy wiedzieć i mamy do tego prawo ,czy ten człowiek zasługuje na nasze zaufanie i jaki jest jego ten właściwy cel. Mam poważne wątpliwości, że jest nim ekologia ....!!!!

Pan Sareło jest OK.

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...