Skocz do zawartości

Najpierw żwirki, a teraz muchomorki w jeziorze

gość

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym żeby chociaż w ułamku te wszystkie organizacje ekologiczne przyglądały się żwirowni jak to robią jezioru. Jedno jest pewne, Ińsko jest zupełnie nie atrakcyjne po ostatniej dekadzie Liwaka. Turystyka jest tego najlepszym dowodem.

Odnośnik do odpowiedzi

Ci nakrecający tę "aferę" to prymitywy szukający poklasku. Na Linówku truje pole biwakowe Głąba który nie ma kanalizacji a ludzi od h*ja. W Miałce też wiadomo kto we wsi puszcza ścieki. Ale wolicie nakręcać teorię że trzeba wszystkim do odbytu zajrzeć niż wyeliminować dwa podmioty. W filmie wypowiada się paniusia co to ma na zatoce tuż przy wodzie dom. Nie ma tam 100m od wody kto zatem wydał im pozwolenie na budowę? To nie wszyscy właściciele działek tylko ludzie z układów którzy za łapówki dla urzędników gminnych Bagiński prawo. Po nazwiskach ich poznacie....tylko Pani Burmistrz Szkout jest zbyt głupia z Promykiem żeby sprawę wyjaśnić. Gospodarką gminy zarządza Paluch który nabija kabzę za tuszowanie wszelkich spraw takich Głąbów, Margulów czy Stepczyńskich. A nie sorki od Stepczyńskich kaskę przytulił leskiw. Są zapisy planu i wystarczy się ich trzymać. Zamiast szukać taniej sensacji proszę zajrzeć na Wierzchucice tam dopiero jest degradacja serca IPK. Ten kretyn co ostatni się wypowiada niejaki Baum to kretyn który czegoś w gminie nie załatwił i knuje intrygi. Pani Burmistrz intelektem nie zabłysnęła. Eypowiedź godna kretynki. W tej gminie sami układowcy i ręka rękę myje. Najlepiej władzy wychodzi gnębienie wszystkich a nie tych co zawinili. Nie byłoby prościej? 

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Wodnik napisał:

No to wświat poszła informacja że do Ińska nie ma po co przyjeżdżać. Reklama po .uju!

Reklama? To film na temat czystości naszych jezior.Będzie coraz gorzej,bo na to my, mieszkańcy Ińska pozwalamy.

Odnośnik do odpowiedzi
Mieszkaniec
1 godzinę temu, Niestety napisał:

Reklama? To film na temat czystości naszych jezior.Będzie coraz gorzej,bo na to my, mieszkańcy Ińska pozwalamy.

A niby ja mieszkaniec na co pozwalam? To mieszczuchy pokupowali działki na jeż Miałka i sraja do jeziora.

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Mieszkaniec napisał:

A niby ja mieszkaniec na co pozwalam? To mieszczuchy pokupowali działki na jeż Miałka i sraja do jeziora.

Ci co siedzą cicho i nie protestują przeciw żwirowni i wanienkom na to pozwalają.

Odnośnik do odpowiedzi
Miesza(k)niec
2 godziny temu, Mieszkaniec napisał:

A żwirki i wanienki to też mieszczuchy czy układy?

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Mieszkaniec napisał:

Kretynie nie ma czegoś takiego jak jezior Miałka!!!! Brud jest na zatoce Linówko. Do jeziora lecą ścieki z pola biwakowego i wsi Miałka! To jednakowoż brzmi inaczej.  Nie siejcie wrogiej propagandy. Gmina niech sprawdzi tylko tych co wiadomo że trują tego Bauma i jego koleżankę nadmuchaną lalę też. Łatwo , prosto i skutecznie. Pani Burmistrz proszę tego eunucha Marka wysłać na te Wierzchucice tam nawet w Kamiennej Buczynie się budują. W rezerwacie! A wy głupki czepiacie się wszystkich tylko jak zwykle nie tych co trzeba. Ścieki do jeziora lecą też z Wierzchucic.

Odnośnik do odpowiedzi

A ty tłumoku nie widziałeś,że są równi i równiejsi? Jedni srają tuż przy wodzie a inni muszą przestrzegać 100m od wody.Dlaczego Szkołutowa tego nie sprawdzi a przy okazji nie ujawni kiedy i przez kogo były wydawane pozwolenia.Oczywiście jeszcze dochodzi pytanie za ile?

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Pytam napisał:

A ty tłumoku nie widziałeś,że są równi i równiejsi? Jedni srają tuż przy wodzie a inni muszą przestrzegać 100m od wody.Dlaczego Szkołutowa tego nie sprawdzi a przy okazji nie ujawni kiedy i przez kogo były wydawane pozwolenia.Oczywiście jeszcze dochodzi pytanie za ile?

Ona z tym mareczkiem to jak dzieci we mgle. Dobrze wychodzą im tylko imprezki. Nawet i tam robią z siebie idiotów.

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Ewo!
Szanowni Panowie!

Po pierwsze, małe sprostowanie.
Nie pisałem i nie wołałem pomocy od Ciebie -Ty potrzebujesz wsparcia i pomocy!
To moje zawiadomienie do Prokuratury, to ma być moja forma pomocy dla Ciebie.

Co mi przeszkadza i wręcz szokuje, to bierność tych wszystkich Twoich wyborców i zwolenników,
którzy czekają żebyś Ty teraz sama posprzątała ten bałagan po Liwaku i jego bandzie.
Przeszkadza mi i szokuje, że wielu coś działa ale wszyscy robią to patrząc tylko na
swój czubek nosa. Brakuje mi jakiegoś skoordynowanego działania.

Nie rozumiem dlaczego nie zorganizować, zwołać posiedzenia Rady poświęconego
problemom/skutkom związanym z działalnością Kruszyw.  Kruszywa i działalność przez 50
(słownie: pięćdziesiąt!) lat, to śmierć dla jeziora, dla środowiska, dla miasta i jej mieszkańców!
Masz przecież garstkę swoich zwolenników w Radzie i Ty, to wystarczająca ilość na zwołanie takiej Rady
i aby te skutki omówić i szukać/rozmawiać w jakim kierunku ma się gmina rozwijać.
Ja jestem gotów na nim wystąpić o ile mi pozwolicie.

Ewo rozumiem, że masz urwanie głowy ze sprzątaniem bałaganu jaki zostawił Tobie Liwak,
ale jest prawnik, jest zastępca dlatego nie rozumiem dlaczego:
- nie wystąpiłaś jako Burmistrz do Sądu Administracyjnego o Uzasadnienie Wyroku?
- dlaczego nie wystąpiłaś do Marszałka o udostępnienie wszystkich dokumentów 
  związanych z procesem przyznawania koncesji?
- w końcu nikt inny jak Ty masz mandat i umocowanie do tego aby zwrócić się do
   Marszałka o wznowienie/wzruszenie jego decyzji!

Pozdrawiam
Mirek

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.09.2024 o 21:52, szajka napisał:

Ci nakrecający tę "aferę" to prymitywy szukający poklasku. Na Linówku truje pole biwakowe Głąba który nie ma kanalizacji a ludzi od h*ja. W Miałce też wiadomo kto we wsi puszcza ścieki. Ale wolicie nakręcać teorię że trzeba wszystkim do odbytu zajrzeć niż wyeliminować dwa podmioty. W filmie wypowiada się paniusia co to ma na zatoce tuż przy wodzie dom. Nie ma tam 100m od wody kto zatem wydał im pozwolenie na budowę? To nie wszyscy właściciele działek tylko ludzie z układów którzy za łapówki dla urzędników gminnych Bagiński prawo. Po nazwiskach ich poznacie....tylko Pani Burmistrz Szkout jest zbyt głupia z Promykiem żeby sprawę wyjaśnić. Gospodarką gminy zarządza Paluch który nabija kabzę za tuszowanie wszelkich spraw takich Głąbów, Margulów czy Stepczyńskich. A nie sorki od Stepczyńskich kaskę przytulił leskiw. Są zapisy planu i wystarczy się ich trzymać. Zamiast szukać taniej sensacji proszę zajrzeć na Wierzchucice tam dopiero jest degradacja serca IPK. Ten kretyn co ostatni się wypowiada niejaki Baum to kretyn który czegoś w gminie nie załatwił i knuje intrygi. Pani Burmistrz intelektem nie zabłysnęła. Eypowiedź godna kretynki. W tej gminie sami układowcy i ręka rękę myje. Najlepiej władzy wychodzi gnębienie wszystkich a nie tych co zawinili. Nie byłoby prościej? 

Gospodarką gminy zarządza Paluch który nabija kabzę za tuszowanie wszelkich spraw takich Głąbów, Margulów czy Stepczyńskich. A nie sorki od Stepczyńskich kaskę przytulił leskiw. Są zapisy planu i wystarczy się ich trzymać.

Masz niezłą fantazję dotyczącą oskarżeń urzędników gminnych.Gdyby Pan Paluch,czy też Leskiw uparliby się i odszukali autora tej wypowiedzi publicznej,to "szajka" miałby kłopoty prawne.

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2024 o 16:55, prawda napisał:

Kretynie nie ma czegoś takiego jak jezior Miałka!!!! Brud jest na zatoce Linówko. Do jeziora lecą ścieki z pola biwakowego i wsi Miałka! To jednakowoż brzmi inaczej.  Nie siejcie wrogiej propagandy. Gmina niech sprawdzi tylko tych co wiadomo że trują tego Bauma i jego koleżankę nadmuchaną lalę też. Łatwo , prosto i skutecznie. Pani Burmistrz proszę tego eunucha Marka wysłać na te Wierzchucice tam nawet w Kamiennej Buczynie się budują. W rezerwacie! A wy głupki czepiacie się wszystkich tylko jak zwykle nie tych co trzeba. Ścieki do jeziora lecą też z Wierzchucic.

Zgadzam się z Tobą. Na Wierzchuci cach już nigdzie nie można przejść bo wszędzie szlabany z napisem teren prywatny. Wszystkie drogi zamknięte kto tak sprzedawał że nie ma przejścia dla turystów którym się wciska na wszystkich portalach że można obejść jezioro i zwiedzać cały IPK.

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Tak czy nie napisał:

Trzeba do nich dzwonić lub pisać?Są aż tacy tępi? Nie widzą problemów?Byli głupcy są jeszcze głupsi.

Ten film z "fekaliami" powstał tylko po to,byśmy akceptowali żwirownię i wanienki,bo jeziora już się nie uratuje.Bzdura żwirownio !!! Jezioro Ińsko jest czyste.Nie dajmy się.Wstrzymajmy wydobywanie żwiru.Precz z wanienkami!!!

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Niestety napisał:

Ten film z "fekaliami" powstał tylko po to,byśmy akceptowali żwirownię i wanienki,bo jeziora już się nie uratuje.Bzdura żwirownio !!! Jezioro Ińsko jest czyste.Nie dajmy się.Wstrzymajmy wydobywanie żwiru.Precz z wanienkami!!!

Ty człowieku naprawdę jesteś taki głupi ,co ma żwirownię do jeziora Miałka ,tam ewidentnie jest problem z polami wokół jeziora .Nawóz spłynął do jeziora i z tego jest problem.

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Daniel napisał:

Ty człowieku naprawdę jesteś taki głupi ,co ma żwirownię do jeziora Miałka ,tam ewidentnie jest problem z polami wokół jeziora .Nawóz spłynął do jeziora i z tego jest problem.

Jezioro Ińsko jest czyste.Nie dajmy się.Danielu dlaczego wciskasz mi,że chodzi mi o jezioro Miałka?

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Daniel napisał:

A nie splynęla twoja mózgownica Danielu? Lecz się jeżeli nie za późno.

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Niestety napisał:

Jezioro Ińsko jest czyste.Nie dajmy się.Danielu dlaczego wciskasz mi,że chodzi mi o jezioro Miałka?

Nie wiem ludzie co z wami nie tak! Każdy kto jest mieszkańcem Ińska wie że jest Jezioro Ińsko i jego odnoga przez groble zwana zatoką Linówko. Ten kto tu pieprzy te farmazony to naganiacz sensacji. 

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Daniel napisał:

jaki nawóz? Tak sa same działki, las i ugory, chyba że ci o szambo chodzi?

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...