Skocz do zawartości

Fajnie, że mamy żłobek w Ińsku

Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda tylko, że gmina postanowiła iść drogą Koszalina, który podniósł opłaty za żłobek o 300%!

image.thumb.png.520b4918b0356240435e4a29f4a6e4d0.pngimage.thumb.png.f8822a0bbfd279ae0a4af7d32e8073a1.png

Przebojem lata jest dla mnie natomiast uzasadnienie do tej uchwały. W gminie obliczyli, że koszt pobytu dziecka w żłobku to całe 1.5 tysiąca! No ale spokojnie, przecież jako rodzice dostaniecie od państwa 1.5 tysiąca w ramach programu aktywny rodzic więc wszystko ok.

Zadam retoryczne pytanie, czemu gmina nie załączyła wyliczeń do tej uchwały tak żeby każdy mógł zobaczyć według jakiej metodologii to zrobiono i co brano pod uwagę. Z jakiego powodu ja mam wierzyć, że w Koszalinie, do momentu uchwalenia programu "Aktywny Rodzic", koszty pobytu dziecka w żłobku były trzykrotnie mniejsze, a teraz nagle i magicznie wszystko podrożało?

Takie wzorce przyjmuje Pani w naszej gminie, Pani Burmistrz? To o to chodziło, pomimo tych wszystkich licznych spotkań z mieszkańcami, jak to Pani jest blisko nas i będzie prowadziła dialog z mieszkańcami? Rodzice mają gminę finansowo zbawiać? Ile razy, do k*rwy nędzy, będę musiała słuchać tej samej śpiewki o tym, że gminny budżet świeci pustkami? I dodam, że świństwem jest, że spośród wszystkich grup społecznych w naszej gminie, to rodzice najwidoczniej mają gminę nosić na barach.

Do radnych już teraz apeluję! Jeżeli uchwalicie tę obrzydliwą uchwałę, to każdy rodzic Wam to zapamięta. Spróbujcie wtedy zapukać do mnie do mieszkania albo poprosić o roznoszenie ulotek lub udział w spotkaniach. Przysięgam, że splunę Wam w twarz.

Pani Burmistrz, gorzki zawód. Jeżeli ta uchwała zmaterializuje się pod Pani auspicjami, to może Pani zapomnieć o drugiej kadencji. Pani też jest przecież kobietą. Tak się po prostu nie godzi.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, skąd tyle gorzkich słów droga Pani. Z tego co mi wiadomo, żaden rodzic naszej gminy, nie zapłaci ani złotówki za pobyt dziecka w żłobku niż tylko za wyżywienie dziecka . Proponuję udać się do Pani Burmistrz celem rozmowy, a nie propagowanie w necie nieprawdziwych informacji.

Miłego wieczoru i spokojnego weekendu życzę.

Lolek

Odnośnik do odpowiedzi

Umiesz czytac projekt uchwały, ktora przygotowal Leskiw? Gdzie tam jest napisane, ze zwalnia sie z oplat za korzystanie z uslug zlobka? Z kogo wy chcecie zrobic idiotow jak nawet w uzasadnieniu wprost jest mowa o pokrywaniu kosztow przez rodzicow, ktorzy otrzymaja dofinansowanie z panstwa.

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Lolek napisał:

Witam, skąd tyle gorzkich słów droga Pani. Z tego co mi wiadomo, żaden rodzic naszej gminy, nie zapłaci ani złotówki za pobyt dziecka w żłobku niż tylko za wyżywienie dziecka . Proponuję udać się do Pani Burmistrz celem rozmowy, a nie propagowanie w necie nieprawdziwych informacji.

Miłego wieczoru i spokojnego weekendu życzę.

Lolek

Lolek ty durniu nie przeczytałeś nawet uchwały i pitolisz głupoty. Opłaty proponowane przez burmistrzynie to 1500 zł (opłata stała nie obejmuje kosztów wyrzywienia) oraz 15 zł za dzień za wyrzywienie. A także 50 zł za każdą rozpoczetą godzinę jak dziecko dłużej zostaje w żłobku.  Nic tylko klaskać z radości.

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...