gość Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 o widać że dzieci resortowe się odezwały potomkowie ORMO. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 13 minut temu, Gosc napisał: I Ty śmiesz pisać o Wielkim Tygodniu , zaczynając od zbydlęcenia i wymyślania komuś od "cwelów"? Jesteś jedną wielką porażką a przy tym tylko siejesz zamęt. A tak .....bo tak jest.........wiesz kim jesteście? Prawda boli skoro taki bogobojny jesteś to dam Ci definicję żebyś dobrze zapamiętał jak was widza mieszkańcy......raz a po polsku skoro się domagasz..............To jest właśnie Ińsko Razem! "Cwel, cwer, poszkodowany – obraźliwe pojęcie używane w gwarze więziennej, degradujące określenie osoby zmuszanej w więzieniach do odbywania stosunków seksualnych z innymi współwięźniami. Pierwotnie słowo to oznaczało osobę przecweloną - zgwałconą i wykluczoną z kategorii git-ludzi (grypsujących). Dotyczyło także biernego homoseksualisty (cwel z wolności) oraz więźnia, który nie przestrzegał kodeksu grypsery (m.in. dotykał członka innego więźnia czy sedesu). Oprócz słowa cwel osoba taka jest również określana jako: parówa, c****, padalec, rura, dupka, k****, druciara, pipka. Cwelom też często nadawane są imiona kobiece[1]. Cwele znajdują się najniżej w hierarchii więziennej. Niedopuszczalna jest przyjaźń czy współpraca między cwelem a innym osadzonym. Na cwelu można rozładować nagromadzone emocje czy agresję, co przyjmowane jest przez więźniów ze zrozumieniem i akceptacją. Dlatego też występuje tendencja do wytypowania wśród grupy osadzonych cwela. Cechy takie jak homoseksualizm czy zgwałcenie przypisywane są im przez współwięźniów i nie zawsze oznaczają stan faktyczny[2]. Cwelem lub frajerem zostaje również więzień, który nie chce być identyfikowany z żadną grupą podkultury więziennej[3] lub współpracuje z administracją więzienną. Więźniowie, którzy nie są git-ludźmi, są zazwyczaj frajerami. Cwele stanowią 1-2% społeczności[4]." Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gosc Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 To ja się w tym twoim wielgachnym tygodniu, zapytam ciebie - co masz na myśli ty iński ch.+ju, przywołując definicję "cwela" ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Tak Olo takiego sasiada mam właśnie w Ińsku na Osiedlu.Bardzo mądry za takiego się uważa ale słoma mu z butów wystaje -po prostu cwel. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 nie ubliżaj .wiemy że jesteś cwel Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gosc Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Godzinę temu, Gosc napisał: Olo w Wielki Tygodniu demonstruje nam przykład zezwierzęcenia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Ma rację Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Włażenie bez masła w d*** żwirowni to niby co to jest? Olo ma rację! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gosc Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 14 minut temu, Ma rację napisał: Włażenie bez masła w d*** żwirowni to niby co to jest? Olo ma rację! Nie umiesz czytać wypowiedzi Olo ze zrozumieniem ? Przecież to jest najwierniejszy giermek Grzesiaka. On skacze z radości i zaciera łapy na każdą decyzję korzystną dla SKSM. Dla zmyłki udaje krytyka Liwaka a w duchu sprzyja powstaniu żwirowni. Trzeba uważnie go czytać ! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 7 minut temu, gosc napisał: Nie umiesz czytać wypowiedzi Olo ze zrozumieniem ? Przecież to jest najwierniejszy giermek Grzesiaka. On skacze z radości i zaciera łapy na każdą decyzję korzystną dla SKSM. Dla zmyłki udaje krytyka Liwaka a w duchu sprzyja powstaniu żwirowni. Trzeba uważnie go czytać ! Co ty dyrdymały piszesz. Kto podpisuje pisma Olo czy Liwak? Nie snuj teorii które sa sprzeczne z logiką i prawdą. Liwak pisał odwołania i on spotykał się w gminie z Grzesiakiem i to nie jeden nie dwa razy a kilkanaście. On obrał taką a nie inną procedurę i ponosi ze wszech miar odpowiedzialność. Pytam ciebie czy wiesz kto rządzi w gminie?! Bo chyba nawet tego nie wiesz. Gminą rządzi niejaki polonista Jacek Liwak zastępcą jest niejaki politolog Michał Kupczyński przewodniczącym jest niejaki górnik Włodzimierz Szafran. wszyscy trzej z jednej paczki i jednego stowarzyszenia ITP. Tak bardzo spełniali obietnice wyborcze że nie będzie żwirowni że doprowadzili do jej powstania. Większej ironii losu nie widziałem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gość Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Olo zapomniałeś o Przewodniczącym Komisji Rozwoju Gospodarczego gdzie twierdził że ma wszędzie układy o Panu Zbyszku Mazurku. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Olo Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Teraz, gość napisał: Olo zapomniałeś o Przewodniczącym Komisji Rozwoju Gospodarczego gdzie twierdził że ma wszędzie układy o Panu Zbyszku Mazurku. A tak ...przepraszam....Mazurek czyli "rajca" dziesiątki razy mnie tu pouczał i gnoił że w sprawie żwirowni ja tu sieję wrogą propagandę.....a żwirownia nigdy nie powstanie póki Ińsko Razem rządzi.......otóż to - to słuszna uwaga!!!! Co teraz panie "rajco" i panie "wiem" i reszta władzy która tu wiem że pisze........CO DALEJ!!!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gamoń Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 16 minut temu, Olo napisał: A tak ...przepraszam....Mazurek czyli "rajca" dziesiątki razy mnie tu pouczał i gnoił że w sprawie żwirowni ja tu sieję wrogą propagandę.....a żwirownia nigdy nie powstanie póki Ińsko Razem rządzi.......otóż to - to słuszna uwaga!!!! Co teraz panie "rajco" i panie "wiem" i reszta władzy która tu wiem że pisze........CO DALEJ!!!! Siedź cicho i nie trzaskaj dziobem, chyba że już fedrują pod Ciemnikiem. Może coś umknęło mojej uwadze bo dawno z tamtej strony Gminy nie byłem !! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
zamilcz Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 1 minutę temu, gamoń napisał: Siedź cicho i nie trzaskaj dziobem, chyba że już fedrują pod Ciemnikiem. Może coś umknęło mojej uwadze bo dawno z tamtej strony Gminy nie byłem !! Ty durniu jak zaczną fedrować to ciebie już nie będzie. Historia was rozliczy. Już zapisaliście się w złej karcie historii Ińska. Potomni będą się uczyć o nieudacznikach z Ińsko Razem i kłamcach wyborczych. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
co za radny Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Przecież ten Tomczyk głupa rżnie. Żwirowni chce a to ona zanieczyszcza wodę i powoduje zwiększanie ciśnienia. To proste jak drut. Przedstawiciel PUWiS nie ma nic do tego żale wylewajcie do Grzesiaka i spółki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi