księgowa Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Skąd w tym fikcyjnym budżecie gmina zapisała dochody z tytułu opłaty eksploatacyjnej za wydobycie żwiru>Przecież SKSM już nie wydobywa żwiru na terenie gminy Ińsko?A może to "subwencja" żwirowni za przychylność burmistrza i jego rady do planów na przyszłość za bioetanolem?Tak czy inaczej poza zgliszczami, zniszczoną drogą w kierunku Drawska gmina nie ma żadnych profitów.Te 120 tys.zł to też fikcja,ponieważ istniejące "baraki" nie przyniosą nawet 19 tys.zł.A więc skąd taka suma szefie burmistrzu i księgowa.Czyż byście chcieli dołożyć z własnych zarobków?Ten budżet w rozbiciu na poszczególne wpłaty pokazuje,że jedynymi rzeczywistymi płatnikami na dużą skalę są rolnicy i mieszkańcy płacący coraz większe podatki.Gdzie te środki są przejadane? To wie nawet najgłupszy z radnych......Z tego co oddaje nam państwo , bo nam się należy , dochody od osób fizycznych stanowią :jak do tych dochodów mają się zwroty od tzw.osób prawnych:Jednym słowem ta władza nie liczy się mieszkańcami i ich wkładem w dobro ogólnogminne, zresztą marnotrawione przez nieudolnych zarządzających. Zresztą czego się spodziewać po ludziach z układów???? Odnośnik do odpowiedzi
żwirek Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 To się w ogóle nazywa budżet? Ja myślę, że to ukrywanie długów gminy(tych prawdziwych). Kiedy ktoś na prawdę poprosi na piśmie o podanie rzeczywistych zobowiązań gminy. A te przekraczają cho cho cho i wy nic nie wiecie na temat prawdziwych długów. 500 tys to tylko niezapłacone faktury, reszta to co pikuś? Pożyczki, kredyty, odsetki od odsetek. A radni siedzą ze spuszczonymi głowami i nie wiem co myślą? pewnie kiedy się sesja skończy!!! Jakie pieniądze mają wpłynąć od żwirowni do budżetu jak na ostatniej sam burmistrz mówił, że żwirownia zakończyła wydobycie i przeniosła na Ginawę. Skąd Panie Burmistrzu te niby podatki od żwirowni. Chyba że czegoś mieszkańcy nie wiedzą zresztą jak zawsze. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi