Skocz do zawartości

Po co nam inkasenci

Inkasent

Rekomendowane odpowiedzi

ff2280d9e7a696127498b60bd1ca4f86.png

Chcę przypomnieć, że do poprawki była uchwała o inkasentach w trybie nadzoru wojewody podjęta w październiku 2011. A przecież praca inkasentów jak widać z raportu RIO wcale nie zasługuje na zaufanie. Kto był wtedy inkasentem który też nie oddawał pieniążków do kasy gminnej i dlaczego gmina ich nie żądała? Czy opozycja myśli, że jak będzie mi sport na murawie pokazywać to ja wzbogacę się o nowe obiekty użyteczności publicznej czy może lekarz chirurg będzie na stałe w przychodni? Pan Szafran i Liwak jako opozycja nie zajmują stanowiska w bardzo istotnych sprawach dla mieszkańców! Bo jak inkasent pobiera zajadle pieniądze na bazarze jak sęp czy pobiera inne dla gminy środki pieniężne i nie oddaje na czas to co to jest? Nie kradzież? Kto był inkasentem w 2007 roku i czy to nie daj Bóg ta sama osoba? Panie MichaleK co to nabraliście wody w usta? Przecież nie ma ważniejszych spraw jak finanse gminy!!!! Wystarczy nie zapłacić kilka dni za coś do gminy i już się nas straszy pozwami i innymi sankcjami a tu co!!! Wam władzy wszystko wolno? Nie rusza was nawet nakaz poprawienia błędów przez komórki nadzorcze.Moim skromnym zdaniem Panie Michałku to wy to za wczasu do prokuratury zgłoście. Bo raport RIO każe naprawić błędy w 14 dni i dać do wiadomości do max.30 dni RIO a czy my coś wiemy co zrobiła gmina i jak te pieniądze trafiły na konto gminy?Odpowiedzialność ponoszą też inkasenci -pytanie moje kto tym inkasentem ,inkasentami są ,byli i jakie konsekwencje wyciągnięto wobec nich!!!

Odnośnik do odpowiedzi

Daj sobie spokój z Szafranem i Liwakiem. Wszystkim innym, którzy pokładają w nich jakiekolwiek nadzieje również odradzam tego. To nie są ludzie, którzy będą pytać o takie sprawy. Oni już pokazali co chcieli osiągnąć. Nie będę marnował czas na pisanie o dwóch takich co o niczym bladego pojęcia nie mają. Michała też nie angażuj w takie sprawy bo to nie ta liga. Po co ma sobie robić wrogów w młodym wieku? Zresztą nie sądzę, że akurat takie sprawy go interesują. Zgadzam się natomiast z tym co napisałeś odnośnie samych inkasentów. To jest po prostu szczyt żeby nie umieć punktualnie oddać pieniędzy. Inkasenci są potrzebni wiadomo z jakich powodów ale jak się obliguje do pełnienia takiej funkcji to niech ją wykonuje tak jak powinno się to robić. Ogólnie to od czasu pojawienia się tego dokumentu z RIO oczy mi się otworzyły. Na niemalże każdym protokole z sesji jest przynajmniej jeden zapis mówiący o tym, że w naszej gminie trzeba "szukać" funduszy na jakieś inwestycje a tutaj się okazuje, że gmina NIE POTRAFI EGZEKWOWAĆ swoich należności. Co Panowie Terebecki i Racinowski macie teraz do powiedzenia na ten temat? A szczekacie razem z Kościelnym najwięcej. Wstyd, po prostu wstyd.

Odnośnik do odpowiedzi

"rajca" niech napisze kto był inkasentem w tym opisanym czasie i kto jest teraz to chyba nie jest tajemnica! Przecież taki musi publicznie chodzić i zbierać pieniądze dla gminy. Kto nim jest dzisiejszy i był w latach 2007.

Odnośnik do odpowiedzi

rajca to nie władza, który był zawsze "doinformowany" tak jak trzeba. Widać, że jest wyraźna przepaść między jednym i drugim. Następca władzy, pseudonim "rajca", to głupek który chce być w centrum uwagi :P ...

Odnośnik do odpowiedzi

O, o, o to jest właśnie to! Zawsze głupek się znajdzie ale natura sama durni eliminuje. Rajco pomyśl nad tym, zrób głębokie przemyślenia idź ze swoją mietłą do kościoła i módl o przebaczenie.

Odnośnik do odpowiedzi
mieszkaniec

Nikt ci nic nie powie bo przecież nikt nic nie wie. Kto to jest inkasent nawet radni chyba nie wiedzą. Jedyna osoba co może wiedzieć będzie milczeć bo po co ciemnocie mówić rzeczy oczywiste. Inkasent w naszej gminie nie jest potrzebny bo bank jest i w budynku gminy i obok po drugiej stronie. sołtysi na wioskach też podatki zbierają i po co komu inkasent ile on nas kosztuje i co to za osoba bo ja jej nie znam jako mieszkaniec.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem!

Halejcio Władysław- sołtys sołectwa Linówko (Linówko, Miałka, Powalice),

Chrobak Jadwiga -sołtys sołectwa Granica (Granica),

Słowiński Grzegorz- sołtys sołectwa Studnica ( Studnica, Nierybno),

Deska Jolanta - sołtys sołectwa Ścienne ( Ścienne, Kleszcze),

Tomczyk Stanisław - sołtys sołectwa Storkowo ( Storkowo, Kanice, Waliszewo, Wierzchucice),

Paterka Andrzej - sołtys sołectwa Ciemnik ( Ciemnik, Gronówko ),

Rusielewicz Piotr - sołtys sołectwa Czertyń ( Czertyń),

Góral Renata - opłata targowa w mieście Ińsko.

Odnośnik do odpowiedzi
"rajca" niech napisze kto był inkasentem w tym opisanym czasie i kto jest teraz to chyba nie jest tajemnica! Przecież taki musi publicznie chodzić i zbierać pieniądze dla gminy. Kto nim jest dzisiejszy i był w latach 2007.

Wszystkie pieniądze z kwitariuszy zostały wpłacone na konto.Są też opóźnienia polegające na tym,że inkasent pobrał pieniądze w piątek po 14:00 i nie zdążył już ich wpłacić w tym dniu,lecz w poniedziałek.Dłuższych przerw nie powinno być.Jeśli ty przedstawisz się z nazwiska i zapytasz o personalia tych osób w urzędzie miejskim,to zapewne otrzymasz satysfakcjonującą cię odpowiedź.Mnie to nie interesuje.

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wiem!

Tomczyk Stanisław - sołtys sołectwa Storkowo ( Storkowo, Kanice, Waliszewo, Wierzchucice),

Lista nieaktualna!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wiem!

Żeby być aż tak głupim żeby nie wiedzieć rządząc że to nie dotyczy obecnych tylko z lat 2007 to chyba mógł ten co jeszcze radnym nie był. Bo reszta to wszyscy ci sami :lol: Pogubiłeś się "rajco" napisz w honorze kto jest teraz skoro wiemy kto był dawniej! Czy bidulko nie wiesz! Nie ma do kogo zadzwonić i zapytać nie? Brakuje wam "skarbnicy wiedzy" icon_question.gif

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...